Псориазис и екзема при деца: нашите съвети за грижа и борба със сърбежите

Съдържание

Псориазис и екзема при деца: нашите съвети за грижа и борба със сърбежите

Защо екземата и псориазисът предизвикват сърбеж?

Тук ще говорим основно за екзема. При децата плаките от псориазис не сърбят или сърбят много слабо. Защо екземата сърби? Ако страдате от екзема, е възможно неволно да сте предали атопичното състояние на кожата на детето си. Казано по-ясно, кожната бариера на детето ви не действа така, както трябва. Кожата става по-суха и по-изложена на инфекции и алергени. В резултат на това се появяват петна, зачервени зони и сърбеж. Това оказва силно влияние върху качеството на живот на детето ви - и върху вашия - като детето може да има трудности със заспиването, лошо настроение и др.

Разчесването увеличава броя на лезиите и риска от вторична инфекция. Това подхранва възпалението, което предизвиква желание за ново разчесване и затваря човека в порочен кръг.

AV_ATSW_Spray_Soothing baby-s irritations_social_post_3282779003124_LD-jpg

Как да облекчите сърбежа

Успокояването на кожата на вашето дете е от съществено значение. Няколко прости, но полезни стъпки могат да ви помогнат. На първо място, не забранявайте на детето си да се чеше. Подобни съвети често имат обратен ефект върху децата. 

Охлаждането на кожата успокоява сърбежа. Дръжте под ръка спрей с термална вода и вентилатор, за да охладите кожата.Масажирайте кожата с гладки камъчета, които са били съхранявани в хладилника. 

Когато кожата ви сърби, насърчавайте детето да чеше нещо друго, например одеялото си. А ако желанието е наистина прекалено силно, детето може да използва дланта на ръката си, за да разтрие или потупа нежно кожата. Защо пък да не опитате масажна ролка? 

В крайна сметка можете да опитате да отклоните вниманието на детето. Играйте, пейте, танцувайте заедно - каквото е необходимо!

Избягване на сърбежа: какви са ползите от емолиентните продукти?

Нанасянето на емолиентен продукт помага да се възстанови бариерната функция на кожата на детето и предотвратява сърбежа. Освен че тези процедури са ефективни, нанасянето на емолиентен продукт може да се превърне в истински момент на споделяне и сближаване.

Правилното време за използване на емолиентни продукти

В идеалния случай лечението трябва да се прилага вечер след измиване. И дори ако лезиите изчезнат, повторете лечението, когато сърбежът спре, за да отложите пристъпи на екзема.

Използвайте емолиентни продукти по цялото тяло

Масажирайте с емолиентния продукт всяка част на тялото - от главата до петите, като внимавате да не се образуват петна. Какво ще кажете за лицето? Нанесете емолиентния продукт с малки движения, като не забравяте задната част на ушите. За клепачите, устата и ъглите на устата използвайте върховете на пръстите си. 

А за да направите нанасянето на емолиентните продукти забавно, защо да не използвате нашата детска песничка за калинката Коко и леопарда Лео?

 

ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ

Какво да правите, ако детето ви не може да стои на едно място?

Невинаги е лесно за по-малките деца да стоят неподвижно, когато ги хидратирате. Eau Thermale Avène ви подкрепя. С 21 истории против разчесване можете да проследите ежедневните приключения на Пикеду и неговата "зема". Това е чудесен начин да нанасяте емолиентни продукти върху кожата на детето, като същевременно го успокоявате. Това е малък бонус, който ще ви помогне да разберете по-добре проблемите на кожата и да възприемете правилните навици ежедневно... почти без да се замисляте.

Правилните действия за предотвратяване на сърбежа

Трябва да се възползвате от всяка възможност, за да оптимизирате ритуала за грижа за кожата. Превенцията е най-добрият начин за борба със сърбежа. 

Какво да правите - и какво да не правите Къпете детето само веднъж дневно в топла вода за не повече от 15 минути. Използвайте само меки почистващи препарати без сапун. Подсушете, без да търкате. Опитайте се да обличате детето си с памучни дрехи. Избягвайте да ги излагате на алергизиращи вещества (животинска козина, прах и др.).

А за да избегнете разчесване на лезиите, режете редовно ноктите им и ги научете да не докосват петната от екзема още от ранна възраст.

От същата гама

Нашите решения за сърбяща кожа

Продукти за грижа за кожата на Eau Thermale Avène, предназначени за успокояване на бебешката кожа

BEST SELLER
Термална вода

Термална вода

Успокоява - Възстановява кожната бариера

Обратно към началото