Живот с екзема и псориазис - възрастни

Съдържание

Живот с екзема и псориазис - възрастни

Неудържим сърбеж, възпаление, дискомфорт... Кожата ви не ви оставя на мира. В резултат на това дейностите и социалният ви живот са засегнати, тъй като страдате от кожно заболяване като екзема или псориазис, което влошава качеството ви на живот. За щастие има много решения, с които да се облекчите и успокоите .

av_eczema-psoriasis_demangeaisons_froid_1x1

Екзема и псориазис: използване на охлаждането в борбата със сърбежа

Пруритусът, т.е. сърбежът, е основен симптом на екземата, а често и на псориазиса. Сред решенията за намаляване на интензивността на сърбежа е доказано, че прилагането на охлаждане е ефективно. Например гладки камъчета могат да се поставят върху зоната на сърбеж, след като са били съхранявани в хладилника, за да се преборите с желанието за разчесване. За още съвети вижте нашата страница с материала за съвети за борба със сърбежите на и грижите за тях.

Екзема и псориазис: медицински грим за коригиране и подобряване

Лющене със или без свръхчувствителност и зачервяване... В случаите на екзема и псориазис има решения за медицински грим. Продуктите, разработени така, че да се понасят и от най-уязвимата кожа, и адаптираните техники ви позволяват да коригирате и изравните тена си. Научете за всички налични възможности за прикриване на недостатъците на кожата, като същевременно спазвате нейния баланс.

Псориазис на лицето

Екзема на лицето и шията

Възрастни: хидротерапия при екзема и псориазис

av_eczema-psoriasis_maquillage-medical_1x1

Дори през лятото носех жилетки. Предпочитах да ми е топло, вместо да показвам предмишниците си.

Карол

Терапевтично обучение за по-добър живот със заболяването

Екземата и псориазисът са кожни заболявания, които могат да бъдат много забележими. Зачервените мокрещи лезии или люспести плаки са видими за околните. Това оказва силно въздействие върху самочувствието, както и върху социалните взаимоотношения, както в личен, така и в професионален план. Трудно е да не се чувстваш наблюдаван и съден... Знаейки повече за вашето заболяване, получавате инструментите, необходими, за да разберете как то действа и как да живеете по-добре с него. За тази цел терапевтичното обучение, получено от специалисти по кожно здраве, е значителен плюс. То също така дава съвети как да се успокои и подобри състоянието на кожата, а оттам и качеството на живот като цяло, ежедневно и в дългосрочен план.

Екзема и псориазис: когато кожата сърби

Възрастни: Хидротерапия при екзема и псориазис

Екзема и псориазис: разчесването без увреждане на кожата е възможно

По време на пристъпите, а понякога дори и в ремисия, е невъзможно да се противопоставим на сърбежа от екземата, а понякога и от псориазиса. Тази реакция е нормална. Но за да избегнете увреждане на кожата и още по-голямо страдание, има начини да заобиколите проблема, като използвате подходящи аксесоари и да облекчите желанието си да се почешете. Използването на масажен валяк със заоблена форма например, е добър вариант. Друг метод е да почешете... нещо друго. Можете да почешете меката страна на велкро лепенка толкова силно, колкото желаете.

Псориазис и екзема при възрастни: нашите съвети за грижа и борба със сърбежите

av_eczema-psoriasis_demangeaisons_roulette-massage_1x1_v2

Екзема и псориазис: как да нанасяме емолиентен продукт върху много суха кожа

 

av_eczema-psoriasis_femme_jambe_serviette_1x1_v2

Екзема и псориазис: ежедневна хигиена

Възприемането на добри ежедневни хигиенни навици ще помогне на много сухата и раздразнена кожа да се усеща по-комфортно. Изборът на продукти без агресивни детергенти, внимателното миене на ръце с топла вода и подсушаването са доказани методи за възстановяване на успокоената кожа и по-спокойното ежедневие. И не забравяйте да нанесете подходящ емолиентен продукт върху леко влажна кожа. Всички наши съвети можете да намерите на нашата страница с материала за подходяща хигиена.

Живот с екзема и псориазис - Възрастни - Подходяща хигиена

Приятелски (и експертни) съвети

За да се възползвате от усещането за свежест, което ви позволява да облекчите сърбежа, напръскайте се с термална вода Avène. С компреси ефектът ще бъде още по-успокояващ.

Псориазис и екзема при възрастни: нашите съвети за грижа и борба със сърбежа

Екзема и псориазис: мерки в домашни условия

Околната среда играе важна роля за появата на обостряния от екзема и псориазис. Затова е възможно да предприемете действия, като приложите няколко лесни мерки у дома. Ежедневно проветрявайте дома, за да премахнете замърсителите като мухъл, микроби и частици от почистващи препарати от помещенията, ... Що се отнася до прането, няма нужда от два цикъла на изплакване, просто не забравяйте да зареждате барабана по-малко и да намалите количеството на перилния препарат. След това машината ще може да отстрани всички остатъци от перилни препарати.

av_eczema-psoriasis_femme_fenetre_environnement_1x1_v2 472x472
av_eczema-psoriasis_antistress_1x1

 

Антистрес методи за екзема и псориазис?

Практикуването на йога или съзнателна медитация може да подобри качеството на живот на пациентите, страдащи от екзема или псориазис. Доказано е, че тези методи подобряват съня, но също така намаляват стреса и тревожността, свързани често с тези състояния.

Фалшиви новини? Ето защо сме тук.

Като цяло не е е проблем да си имате космат приятел, ако страдате от екзема. Въпреки това трябва да се вземат няколко предпазни мерки, като например редовно почистване с прахосмукачка, спане отделно и четкане на домашния любимец навън.

Макар че стресът никога не е единственият виновник за екземата, често има връзка между стресови събития и обострянето.

Не, псориазисът не е заразен - нито при допир, нито при обличане, нито при физически контакт. Това е заболяване, причинено от множество фактори: генетични, имунологични и др.

При наличие на поне един родител, засегнат от болестта, рискът от развитие на псориазис при детето се увеличава.

av_xeracalm_balm_1_post_3282770114171_ld -2-

Нашите решения за склонна към атопия кожа

Обичам го, нямам повече зачервяване, сърбеж или обостряния. Кожата ми е мека. Разгледайте нашата гама продукти против сърбеж XeraCalm A.D
Обратно към началото