Хидротерапия при екзема и псориазис

Съдържание

Хидротерапия при екзема и псориазис

Хидротерапията е ефективен начин за трайно облекчаване на сърбежа и усещанията за опъване на кожата. Персонализираните процедури, адаптирани към екзема или псориазис, под лекарско наблюдение ще осигурят нов комфорт на вашата кожа.

av_instit-sensicure5-hdrvb_1x1 472x472

Защо да се прилага хидротерапия при екзема и псориазис?

Кожата ви сърби, опъва и е много суха? Усещате дискомфорт на кожата ежедневно или е на пристъпи? Хидротерапията несъмнено е решение, адаптирано към вашето състояние. Независимо дали страдате от атопична екзема или псориазис, този престой ще помогне на кожата ви да пренастрои своите способности за самозащита.

Атопична екзема

Псориазис

Екзема и псориазис: ползите от хидротерапията на Avène

Хидротерапията на Avène се състои от серия от термални процедури и специфични хидратиращи процедури, насочени към симптомите на екзема и псориазис. Целта е да се осигури незабавно и дълготрайно облекчение на възпалените и раздразнени зони, както и на кожата със сърбеж на тялото, лицето и/или скалпа. Облекчението се усеща още по време на престоя ви, но най-вече продължава месеци след приключване на лечението. Процедурите осигуряват основна грижа, която възстановява кожата и най-вече възстановява способността ѝ да се защитава и да задържа достатъчно влага. Това е един от най-добрите начини да забавите или дори да предотвратите появата на възпалени участъци по кожата.

Хидротерапия за деца
Хидротерапия за възрастни
Псориазис

av_instit-sensicure8-shower-hdrvb-square 472x472

"Хората я гледаха, сякаш е тежко болна. Сега, когато се среща с непознати хора, не се притеснява какво ще си помислят за кожата ѝ."

Роксанамайка на Алиша (на 15 години) Дърбан, Южна Африка
av_instit-hydrotherapy-treatment-bath-kid-hdrvb-square

Децата също могат да се възползват от хидротерапията на Avène

От 3-месечна възраст децата също могат да се възползват от хидротерапията, придружени от роднина, родител или баба и дядо. Екземата засяга голям брой деца, докато псориазисът е по-рядко срещан в тази демографска група. Каквото и да е състоянието, то оказва своето влияние и ги кара да страдат също толкова, колкото и възрастните. Така че, без колебание! Особено като се има предвид, че хидротерапията на Avène е подходяща за всички възрасти. Физиотерапевтът ще им предпише индивидуална програма от хидротерапевтични процедури и обучителни програми за грижа за кожата, а те ще се научат как да се справят по-добре със състоянието си в ежедневието. Да не говорим за възможността да влезете в контакт с други деца - и родители - които преживяват същото.

Как да се подготвите за престой в хидротерапевтичен спа център?

За да сте сигурни, че вашият престой или престоят на детето ви ще премине възможно най-безпроблемно, е необходимо да предприемете няколко стъпки. На първо място, в случай на екзема и псориазис, спа лечението трябва да бъде предписано от личния лекар, педиатъра или дерматолога. След това можете да се свържете със спа центъра, за да си уговорите среща с физиотерапевт, когато пристигнете в спа центъра. Именно той, в съответствие с вашето медицинско досие и здравния преглед ще изготви списък с най-подходящото лечение.

AV_instit-doctor-skin-patient-hd 472x472
av_instit-sensicure7-local-pulverization-hdrvb-square 472x472

 

Екзема и псориазис: вода, която успокоява раздразнената кожа

Водата от термалния извор Avène има противовъзпалително, антииритативно и успокояващо действие при склонна към атопия и псориазис кожа. Процедурите по време на престоя в спа центъра успокояват кожата. Благодарение на хидротерапевтичните процедури, адаптирани към всеки конкретен случай, кожата се възползва от възстановяването на баланса, от което толкова много се нуждае.

  • <span class="ezstring-field">av_instit-postcancer-hydrotherapy-body-wrapping-hdrvb-square 368x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_instit-postcancer-hydrotherapy-hair-massage-hdrvb 367x460</span>

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

Има ли съвети за борба със сърбежа в случай на обостряне? Компреси, напоени с термална вода Avène, се прилагат върху засегнатите зони.

 

Хидротерапия за възрастни: Процедури с термалната вода за всеки тип кожа със сърбеж

 

 

Хидротерапия: семинари, за да знаете всичко за екземата и псориазиса

За да се справите възможно най-добре с атопичната екзема или псориазиса, е важно да познавате добре заболяването си. По време на спа процедурите, семинарите ви позволяват да получите информация за кожата, да откриете правилните практики за нейното ежедневно успокояване и ограничаване на обострянията...

av_eczema-psoriasis_ateliers_1x1_v1 472x472
AV_baby-strategy_dermatologue 472x472

Екзема и псориазис: специално лечение за бебета

Бебетата могат да се подлагат на хидротерапия също като възрастните. В действителност обаче процедурите се адаптират според възрастта на децата, като ги придружава един от родителите им. По-специално, бебетата могат да се възползват от хидротерапия след 3-месечна възраст. В този случай два пъти дневно се правят бани с емолиентно, противовъзпалително и седативно действие. За да може кожата им най-накрая да ги остави на мира!

 

Детска хидротерапия: Как се извършват процедурите?

И как работят те на практика? Ето защо сме тук.

Не. Спа процедурите имат за цел да постигнат продължителен благоприятен ефект през месеците след процедурите. Качеството на живот се подобрява значително шест месеца след лечението на хронични кожни заболявания.

За едно и също заболяване, например екзема или псориазис, пациентът може да се възползва само от една хидротерапия в рамките на една календарна година - от януари до декември.

Да, могат. Деца на възраст над 3 месеца, които страдат от някое от заболяванията, включени в списъка, изготвен от системата за здравно осигуряване, могат да се възползват от хидротерапия, като се придружават от един от родителите си. Такъв е случаят с децата, страдащи от екзема или псориазис.

Хидротерапията е с продължителност 18 последователни дни. Прекъснатото лечение не се възстановява от здравната застраховка, освен в случаите на форсмажорни обстоятелства или по медицински причини.

Нашите решения за склонна към атопия кожа

Продукти на Eau Thermale Avène, предназначени да ви помогнат да се чувствате по-комфортно в „сърбящата ви кожа“
av_xeracalm_balm_1_post_3282770114171_ld -2-

Гамата XeraCalm A.D

Обичам го, нямам повече зачервяване, сърбеж или обостряния. Кожата ми е мека. Разгледайте нашите продукти за овладяване на сърбежа
Обратно към началото