Екзема на краката и ръцете

Съдържание

Екзема на краката и ръцете

Екземата причинява възпаление, зачервяване и подуване на определени зони от кожата, които понякога са и мокрещи и всичко това е на фона на суха кожа. Краката и ръцете са много чувствителни зони, особено задната част на коленете, сгъвката на лактите и китките. Нека разгледаме тези зони на тялото ви, които трябва да поглезите.

av_eczema-psoriasis_femme_demangeaisons_bras_1x1_619_619

Частите на тялото ви са чувствителни 

Сухотата на кожата, свързана с лезиите (зачервяване, обрив, сълзене, струпеи), не засяга само лицето. Защо ръцете и краката? Тъй като екземата се развива лесно по частите на тялото, чиято повърхност често влиза в контакт със студ, вода или дразнещи продукти. Тя се появява в сгъвките на коленете и лактите - две зони на редовно триене, където потта допринася за пруритус (сърбежа).

Атопична екзема

Нанасянето на хидратиращ крем върху краката и ръцете е основната нежна стъпка, която ще успокои кожата и сърбежа

Екземата се локализира в различни части на ръката в зависимост от вашата възраст:

  • При деца (от 2-годишна възраст) и юноши, типичната форма на екзема на ръцете засяга най-вече сгъвките на лактите и китките. Уверете се, че ръцете на децата са заети. Това ще ограничи желанието им за чесане.
  • При възрастните, сгъвката на лакътя, външната страна на ръцете и раменете са зоните, засягани от екзема. На китката е добре да не носите твърде стегнати гривни или часовници, за да не се трият в чувствителната кожа.
av_eczema-psoriasis_comparatif_enfant_adulte_1x1 472x472 ДЕЦА1: Извивка на лакътя 2: Задната част на коляното 3: Китки ВЪЗРАСТНИ 4: Извивка на лакътя 5: Външна част на ръцете 6: Рамо

Екзема на краката

Научете повече за екземата на краката и как да се справите с нея:

Екзема на краката

може да доведе до явление, наречено пруриго. Това е образуването на червени лезии с малки мехури, които сърбят много силно.

При екзема на краката,

например зад коляното кожата се удебелява и става груба и белезникава. Някои възрастни имат т.нар. варикозна екзема. Това се дължи на лошото кръвообращение.

Правила за хидратиране

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

Екзема на краката и ръцете при малки деца

Но какво да кажем за екземата по краката и ръцете на малки деца до 2-годишна възраст?

Атопичната екзема засяга 10% от децата до 2-годишна възраст. Това възпалително заболяване често се развива на изпъкнали места, като бузите, седалището, прасците и предмишниците (от външната страна). Засегнати са и гънките на сгъвките - добре е да знаете това, когато детето ви започне да пълзи и да прави първите си стъпки. Затова емолиентните продукти трябва да се нанасят внимателно върху всички части на тялото, дори и върху най-малките гънки. Ежедневно използвайте продукти без сапун и аромат за банята на бебето, емолиентни продукти и възстановяващи кремове на медна или цинкова основа .

Екзема при бебета

av_xeracalm_soothing concentrate_social_8_post_3282770114201_ld 472x472

Успокояването на екземата по краката и ръцете е възможно!

За да противодействате на измененията в кожната бариера, които причиняват сухота, и на повишената чувствителност на кожата към външни въздействия, има една ключова дума, която важи за всички възрасти: хидратация! 

  • За да избегнете мацерация, избирайте спрейове и кремове с термална вода, тъй като нанасянето им в гънките ще бъде по-лесно.
  • Извън периодите на обостряне на епидермиса ежедневно нанасяйте емолиентен продукт, за да предотвратите и намалите разчесването и изсушаването на кожата.

Успокояване на сърбежа при кожа склонна към екзема

От същата гама

Нашите решения за грижа за вашата кожа склонна към екзема

Продукти за грижа за кожата на Eau Thermale Avène, предназначени за успокояване на кожата на ръцете и краката

XERACALM A.D. Свръхобогатен сапун

XERACALM A.D. Свръхобогатен сапун

Подхранва - Успокоява - Почиства

Термална вода

Термална вода

Успокоява - Възстановява кожната бариера

Обратно към началото