Грим за очи

Грим за очи

Подчертайте очите си с грим за очи. Спирала за мигли, молив за вежди..., гама от продукти за очи и вежди с висока толерантност, които подобряват дори най-чувствителните очи.

5 резултати "Грим за очи"

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Какъв грим да избера за чувствителни очи?

Очите Ви сълзят и се зачервяват лесно при най-малкия контакт с продукти за грим? Имате ли алергични реакции по клепачите си, като зачервяване, стягане, изтръпване или дори сърбеж при контакт с козметика? Това най-вероятно се дължи на чувствителна кожа и/или очи.  

Повишената чувствителност около очите и/или лигавиците може да е свързана с типа на кожата Ви, носенето на контактни лещи или сухите очи (когато очите не произвеждат достатъчно сълзи).

Въпреки това красиво гримираните очи са възможни и за хората с чувствителни очи. Просто използвайте грим за очи, който е съобразен с Вашата чувствителност. Това означава, че трябва да търсите продукти за грим за чувствителна кожа, които не съдържат аромати и парабени.

Ето защо Eau Thermale Avène разработи два продукта за грим за очи с висока толерантност:

  • Couvrance Коригиращ молив за вежди, в русо или кафяво, за да заличите несъвършенствата на веждите си и да оформите отново вида си.
  • Couvrance Спирала Висока толерантност , която можете да използвате без никакви притеснения, за да подчертаете очите си и да накарате сините, зелените или кафявите си очи да изпъкнат. Това е особено подходящо за носещите контактни лещи.

Друг съвет: ако имате чувствителни очи, избягвайте водоустойчивата спирала, която изисква да търкате чувствителното си око повече, когато премахвате грима си. Използвайте Термална вода, за да фиксирате грима на очите си.

И накрая, за вечерната си грижа за кожата изберете нежен продукт за премахване на грим, подходящ за Вашия тип кожа.

Грим стъпка по стъпка за чувствителни очи

Преди да нанесете грим за очи, рутинната Ви процедура за красота трябва да започне с нанасяне на грижа за очите, подходяща за чувствителна кожа. Нанасяйте я сутрин и вечер, за да успокоите, отпуснете и/или овлажните зоната около окото и клепача.

Прикрийте лилаво-сините тъмни кръгове с Жълт коректор. С върха на пръстите си или с фина четка нанесете цвета с малки движения, след което разнесете и нежно притиснете цвета в кожата. Ако е необходимо, след това можете да нанесете Компактна крем-пудра или Фон дьо тен Течен коректор, като потупвате леко, за да не отстраните Коректора.

След това направете няколко линии с Коригиращ молив за вежди , като следвате формата на веждите си и леко ги удължавате, за да подчертаете костта на веждите. За да постигнете дискретен резултат, изберете нюанс, който съответства на цвета на веждите и на косата Ви.

Завършете, като нанесете спирала за чувствителни очи, понякога наричана дерматологична спирала , за да придадете обем на горните мигли и долните мигли. За да подсилите погледа, можете да нанесете до три слоя спирала. Най-добрият начин да увеличите обема на миглите си е да изчакате няколко секунди между първите два слоя - времето, необходимо за нанасяне на балсам за устни, например.

Как да направите така, че гримът за очи да е траен?

За да бъде гримът на очите траен през целия ден, не пропускайте първата стъпка - нанасянето на кремове за очи. Те са отлична основа за дневния Ви грим. Трябва да се използват върху чисти клепачи, без грим. Като хидратират зоната около очите, те я изглаждат и улесняват нанасянето на грима.

Друг съвет: напръскайте малко спрей с Термална вода на около 20 см от лицето си и го оставете да изсъхне естествено, за да удължите трайността на грима за очи.

Обратно към началото