Псориазис, екзема при деца: правила за хидратиране

Съдържание

Псориазис, екзема при деца: правила за хидратиране

Екзема и псориазис: как да хидратирате кожата на вашето дете, ако детето ви има екзема или псориазис, хидратацията на кожата му изисква всекидневно вашето внимание. С търпение (и няколко съвета) можете да помогнете на детето си да прилага грижите всеки ден напълно спокойно.

Съвети за успокояване на вашето дете  !

Екземата и псориазисът оказват влияние върху качеството на живот на вашето малко дете. Когато кожата есуха, това води до усещане за опъване и сърбеж. Това важи с особена сила за атопичната екзема. Резултатът е безсъние и стрес за детето ви... Но и за вас. Като овладеете техниките за хидратация на кожата на детето, ще разполагате с всичко необходимо, за да го успокоите и да му помогнете. Кожата, която е добре хидратирана, предпазва от обостряне на екземата и понякога непоносим сърбеж. Това намалява риска от вторична инфекция. Възпалението отшумява и желанието за разчесване изчезва.  

ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ

Трябва да се използват емолиентни балсами, особено ако съдържат съставка против сърбеж, която ще успокои кожата

Жоел НонниРъководител на образователни семинари за здраве на кожата - Център Avène

Предложения за запазване на хидратацията на кожата

За да успокоите кожата на вашето малко дете, има много нежни хигиенни и емолиентни продукти. 

  • За да се преборят със сухатакожа, емолиентните продукти хидратират кожата на вашето дете . Освен че успокояват, емолиентните продукти значително намаляват риска от инфекции и вторични инфекции. 
  • Момент на нежност за вашето малко дете. При нанасянето на емолиентни продукти масажът отпуска детето, като му дава усещане за спокойствие и ведрина.

Екзема и псориазис: спокойна, непрекъсната хидратация

Екземата и псориазисът на детето ви могат да бъдат облекчени чрез ежедневно хидратиране

 

Когато става въпрос за справяне с екзема и псориазис , нищо не може да се сравни с превенцията.

Между обострянията продължавайте да нанасяте емолиентен продукт. Дори ако кожата на вашето дете изглежда не толкова суха, не спирайте да хидратирате , за да отложите възпалителните обостряния.

За да съчетаете хидратацията със спокойствието,

е по-добре да кажете "Ела, ще ти направя масаж", вместо "Ела и си сложи крема". Превърнете момента на нанасяне на емолиентния продукт в игра или в момент на нежност: забавен малък трик, с който да ангажирате вниманието на детето.

ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ

Детето ви не обича да си слага крем? Как да накарате детето да използва емолиентен продукт? 

От принуждаване за нанасяне на крема...

  • До момент на удоволствие, като нанесете емолиентен продукт с масаж. Това се превръща в скъпоценен момент на споделяне между родителя и детето, който дава възможност за миг успокоение. 
  • До закачлива игра, като се забавлява с Коко и Лео. Детето нанася емолиентния продукт, като прави бели точки по лицето и тялото, за да се маскира като калинка или леопард. След това може да разнесе емолиентния продукт внимателно върху нежните крилца на калинката Коко или върху меката козина на леопарда Лео. А за да се забавлява още повече, защо не му предложите да нанася емолиентния продукт, докато слуша детската песничка за Коко и Лео.

Правилният начин за нежна хидратация на кожата на вашето дете

Нанасянето на емолиентни продукти е по-лесно след измиване:

  • Избягвайте триенето на кожата, за да не я раздразните.
  • Нанесете емолиентния продукт върху лицето с върховете на пръстите. 
  • Върху тялото разнесете продукта в ръцете, преди да го нанесете с големи кръгови движения с цялата повърхност на ръката
  • След нанасяне кожата трябва да се чувства мека и копринена, а не мазна или лепкава
Обратно към началото