Съдържание

Нанасяне на грим върху мазна кожа

Свръхпроизводството на себум прави кожата мазна и може да затрудни нанасянето на грима. Независимо дали проблемът е локализиран в Т-зоната, или засяга цялото лице, има решения и добри ежедневни навици, които можете да възприемете, за да запазите лесно фон дьо тена и пудрата на мястото им.

Подгответе кожата си за грим

За да подготвите кожата си за грима, започнете да я почиствате с мицеларна вода или почистващ гел. Тази първа стъпка отстранява себума, образуван през нощта. За повече блясък и за ограничаване на себореята, т.е. производството на себум, овлажнете кожата си с хидратираща и матираща грижа. Ако кожата е дехидратирана, добавете хидратиращ серум преди матиращата грижа. Тези продукти ще подготвят кожата ви за грима и ще подобрят устойчивостта му.

Ако имате големи пори, пъпки или белези от акне, най-добре е да използвате блендер или гъбичка за грим, за да нанесете течен коректор: тази техника помага да се прикрият несъвършенствата.

Жоел НонниЕксперт в грима и грижтаа за кожата

Мазна кожа: избор на подходящ фон дьо тен

За мазната кожа, изборът на подходящ грим за вашия тен е от съществено значение. Важно е на етикета на всички гримове да пише, че са некомедогенни. Винаги избирайте леки, немазни текстури или такива с матово покритие. Тониран хидратиращ продуктили течен фон дьо тен? Изберете нашия тониран хидратиращ продукт , ако искате да придобиете здравословен блясък, и нашия течен фон дьо тен, за да коригирате леки до умерени несъвършенства.

Покритието, което може да осигури фон дьо тена, е по-важният фактор. За да „скриете“ разширените пори, нанесете нашия течен фон дьо тен с помощта на гъбичка, нанесете там, където е необходимо, за да „скриете“ несъвършенствата, и разнесете върху останалата част от лицето.
В случай на по-тежки несъвършенства изберете нашата тонирана компактна крем-пудра с матов финиш. Богатата на пигменти формула покрива и изравнява тена ефективно с малко количество продукт, като така се избягва грим, който е твърде плътен и подчертава порите. Нанесете продукта с помощта на гъба в центъра на лицето и след това го разнесете към краищата на лицето, като не забравяте да разнесете в областта на шията. 

Накрая можете да нанесете коректор със стик или четка, за да замаскирате петна, които все още са видими.

 

av_acne_fond-de-teint_eponge_1x1 472x472

Нанесете прахообразна пудра за матирана и сияйна кожа

Матиращата пудра ще фиксира грима на мазната кожа, като абсорбира себума през целия ден.

 

Прозрачна пудра или светла мозаечна пудра?

Нашата прозрачна пудра ще фиксира грима ви и деликатно ще матира кожата. Нанесете с голяма четка за лек резултат. За да намалите визуално разширените пори още по-ефективно, изберете нашата светла пудра-мозайка. Изберете подходящия за вас продукт в зависимост от вида на кожата си. За още по-целенасочен резултат нанесете прозрачната пудра върху цялото лице и след това нанесете светлата пудра върху определени зони, за да покрият разширените пори. След като сте нанесли пудрата, използвайте четката по посока обратна на растежа на косата, за да отстраните излишното количество от лицето. Така гримът и неравностите по кожата ще бъдат по-малко видими.

Перфектно прилягане

Завършете като напръскате с Термална вода Avene на 20 см от лицето, за да удължите устойчивостта на грима. Оставете водата да изсъхне сама. Докато се изпарява, нашата термална вода фиксира грима върху кожата: важна стъпка за мазната кожа. 

 

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ 

Отстранявайте грима си всяка вечер, без изключение

Това е важна стъпка за всеки тип кожа, но отстраняването на грима вечер е още по-важно за мазната кожа. Освен че отстранява грима и замърсяванията, този ежедневен ритуал премахва и образувалия се през деня себум. За да отстраните грима, без да дразните кожата си, нежно избършете лицето и шията си (без да търкате прекалено силно, разбира се) с памучен тампон, напоен с мицеларна вода, или с памучен тампон за многократна употреба. Ако търсите продукт за изплакване, изберете почистващ и матиращ гел за почистване. Завършете с напръскване с Термална вода Avène, за да премахнете варовика и хлора от чешмяната вода и да успокоите кожата.

Гъби и четки: почиствайте ги редовно

Гъби и четки: почиствайте ги редовно

Независимо дали предпочитате гъби или четки, не забравяйте да ги почиствате след всяка употреба. Защо това е важно? На открито принадлежностите за грим натрупват прах, себум и други замърсявания. За да ги измиете, не използвайте шампоан или душ гел (те трудно се отмиват и могат да раздразнят кожата). Сапун и вода са достатъчни! Попийте излишната вода, като притиснете четката в чиста кърпа и я оставете да изсъхне. 

Обратно към началото