При пълна прозрачност
Съставки на Eau Thermale Avène

Съставки на Eau Thermale Avène

При пълна прозрачност

Тези дни някои от вас с право се чудят за състава на козметичните продукти до степен, в която понякога се отказват да ги използват. Не правим компромиси с безопасността на нашите продукти и работим с висококвалифицирани токсиколози, които внимателно ги оценяват. Представяме опаковките си в пълна прозрачност и ви разказваме за политиката си по отношение на съставки, които се считат за „полемични“.

Научете повече

• От 2004 година в Европейския съюз е забранено изпитването върху животни на крайни продукти, а от 2013 година и на съставки, използвани в производството на тези продукти. Пионери в този подход, от 1995 година Дерматологични лаборатории Avène използваме реконструирани, иновативни модели на кожа, в лабораторни условия.
• За един козметичен продукт могат да бъдат проведени до 700 теста и ако един тест не е убедителен, продуктът няма да бъде пуснат на пазара.
- Средното време, необходимо за откриването на активна съставка и пускането на пазара на готов продукт, е 3 години изследвания... но може да отнеме и 10 години!

• Фотозащитните филтри са от съществено значение за защитата на кожата от ултравиолетовите лъчи, причиняващи по-голямата част от случаите на рак на кожата: една част от филтрите поглъщат, други отразяват слънчевите лъчи.
• В някои формули използваме титаниев диоксид [NANO], който е безопасен слънчев филтър и е разрешен в концентрации до 25% в крайния продукт.
• Доказано е, че няма значимо проникване в кожата и не представлява риск от вдишване.

1- Разрешен от Европейския регламент за козметичните продукти (13) като фотозащитен филтър при максимална концентрация от 25%.
2 - Прилагаме важни граници на безопасност: титанов диоксид [NANO], вложен в нашите продукти е безопасен дори под формата на спрей: капките са по-големи от 100 µm (няма риск да достигнат белите дробове) и не представляват риск от вдишване.

• Минералните масла, които използваме (парафин, микрокристален восък и др.), отговарят на качеството, определено от Европейската фармакопея, и следователно са пречистени и без риск за здравето.
• Те в никакъв случай не са масла, използвани за промишлени цели.
- Използваме ги заради отличната им толерантност и защитните и хидратиращите им свойства.

• Антиоксидантите предпазват формулите от гранясване, особено тези, които съдържат липиди.
- В рамките на постоянните ни усилия за подобряване на формулите търсим алтернативи, но засега има малко заместители.

• Не всички силикони са противоречиви.
• В някои от нашите формули включваме диметикон - хидратиращ и подхранващ агент. Често се бърка с циклотетрасилоксан (D4), забранен силикон, който не използваме.
• За специфични приложения, като например масаж на белези, силиконите са много ефективни съставки и се препоръчват от експертите.
• Те имат висока толеран тност към кожата, не са комедогенни, не предизвикват раздразнения и алергии. Те подобряват усещането на текстурата при нанасяне и финиша на продукта.

Обратно към началото