Експертна грижа за суха кожа

XeraCalm

Експертна грижа за суха кожа

Сухата до много суха кожа не е приятна за никого. Стягане, сърбеж поради сухота: този тип кожа заслужава най-голямо внимание. Особено когато става дума за кожа, склонна към атопична екзема, чийто дискомфорт поставя нервите (и кожата) на изпитание.

Продуктите за грижа на XERACALM са част от гама, препоръчвана от дерматолози, чиято мисия е проста: подхранване и успокояване на най-чувствителната кожа - суха, много суха или атопична, с употреба от цялото семейство. Нашите продукти XERACALM възстановяват кожната бариера и успокояват кожата, която се нуждае от комфорт.

НАШАТА ГРИЖА ЗА СУХА КОЖА

Успокоявайки сърбежа и дразненето, свързани със сухотата на кожата, XERACALM Ви помага да възвърнете нейния комфорт в една стъпка!
av_xeracalm-ad_lipid-replenishing-balm_2_3282770154566_hd-500-500

XERACALM A.D

Възстановява комфорта на много сухата кожа, склонна към атопия и сърбеж, причинен от сухота

Ежедневието с реактивна на външните агресивни фактори кожа, която е склонна към усещане за опъване и сърбеж, може да бъде трудно. Тази взискателна кожа заслужава също толкова взискателна грижа: ето защо XERACALM A.D се препоръчва от дерматолозите, за да подхрани и напълно да успокои кожата.

С XERACALM A.D, ние разработихме високоефективно решение, което се препоръчва за нуждите на чувствителната кожа. Подхранващи процедури и уникална технология: стерилни козметични продукти, които гарантира висока толерантност, дори и за най-чувствителната кожа. Грижа, която успокоява и възстановява кожната бариера с дълготрайно действие. Може да се използва в пълно спокойствие още от раждането.

XERACALM A.D Релипидиращ балсам

ГРИЖА ПРОТИВ СЪРБЕЖ ЗА СУХА КОЖА

XERACALM A.D РЕЛИПИДИРАЩ БАЛСАМ

 • Комплекс от изключителни активни съставки
 • Възстановява комфорта на много сухата кожа, склонна към атопия и сърбеж, причинен от сухота.
 • Идеален за кожата на новородени, деца и възрастни

Доказано облекчение! Използван ежедневно, XERACALM A.D релипидиращ балсам е истинско решение. Благодарение на комбинацията от изключителни активни съставки: I-modulia® (с действие против разчесване), Cer-omega (подхранваща) и Термална вода Avène (успокояваща), този продукт действа срещу сухотата, възстановява кожната бариера, подхранва и омекотява кожата, за да възстанови нейния комфорт. Това е най-доброто решение на Avene за успокояване на сърбежа, причинен от сухота, и за възстановяване баланса на кожния микробиом!

Успокояване на кожата ми
ГРИЖА ПРОТИВ СЪРБЕЖ ЗА СУХА КОЖА

XeraCalm A.D. получи статут Emollient Plus от Европейския дерматологичен форум. Продуктите Emollient Plus подобряват състоянието при кожа, склонна към атопична екзема, и влияят положително на кожния микробиом.

ДОКТОР АРИАДНА ОРТИЗ-БРЮГЕДерматолог и медицински директор на Дерматологични лаборатории Avène

ДОКАЗАНА ЕФЕКТИВНОСТ

Незабавен успокояващ ефект

5 дни

изчезване на усещането за сърбеж, причинен от сухота, след 5 дни¹ ²

-50%

намаляване на сухотата на кожата с -50% след 7 дни²

59%

повишаване качеството на съня с +59% след 7 дни²

¹Средно време за изчезване на сърбежа, причинен от сухота.
²Проучване, фаза IV, с 1711 участници – Франция,Отвъдморски департаменти и територии на Франция, и Италия – 75% от участниците използват XeraCalm A.D самостоятелно 1 до 2 пъти дневно в продължение на 7 дни при показания за ксероза със сърбеж.

XERACALM A.D ПОЧИСТВАЩО РЕЛИПИДИРАЩО ОЛИО

XERACALM A.D Почистващо релипидиращо олио

ПОЧИСТВАЩО И УСПОКОЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ ЗА СУХА КОЖА

 • Формула, създадена с уважение към микробиома
 • Успокояващо и релипидиращо действие с ефект против сърбеж
 • Може да се използва във фазата на обострен сърбеж
 • Идеално за кожата на новородени, деца и възрастни

Това почистващо релипидиращо олио е първата основна стъпка от рутината против разчесване за суха кожа със склонност към атопия. Формулата му съчетава първата постбиотична активна съставка от Термална вода Avène, I-modulia®, Cer-omega (липиди, подобни на тези на кожата) и Термална вода Avène. Комбинация от активни съставки, която нежно почиства и предотвратява изсушаването на кожата. Край на усещането за опъване на кожата след душ!

 

Откривам!
XERACALM A.D Почистващо релипидиращо олио

ГАМА XERACALM-AD: УНИКАЛНА КОМБИНАЦИЯ ОТ АКТИВНИ СЪСТАВКИ

В сърцето на нашата гама

I-modulia®

AV_XERACALM-AD_Representation-I-Modulia_png 500x500

1ва постбиотична активна съставка, получена от Термална вода Avène, която е директно насочена към сърбежа, причинен от суха кожа.

Вижте повече

Cer-omega

Cer-omega

Lipides semblables à ceux de la peau, qui réparent la peau et renforcent son film hydrolipidique protecteur.

Термалната вода Avène

AV_EAU-THERMALE_Representation-Eau_png 500x500

Осигурява всички свои успокояващи и противовъзпалителни свойства.

Вижте повече

 

sterile cosmetecis

Когато имате чувствителна и реактивна кожа, високата толерантност, комфортът и безопасността са основни критерии при избора на дермо-козметика.

За да запазят само полезните за кожата съставки и да премахнат всички консерванти, нашите лаборатории разработиха единствен по рода си процес: Козметиката Sterile®. Тази иновативна технология запазва продукта стерилен по време на цялата му употреба, като предотвратява всякакво външно замърсяване. Това е нашата гаранция за висока толерантност, за да успокоим всяка кожа, дори и тази на най-малките.

 

Как да прилагате правилно релипидиращата си емолиентна грижа?

 • Веднъж или два пъти дневно, с чисти ръце, или по-често, ако усещате сърбеж.
 • След всеки душ, за да възстановите защитния хидролипиден филм и да избегнете сърбежа, причинен от сухота. Грижата се прилага най-добре върху леко влажна кожа.
 • С помощта на двете ръце за равномерно разпределение. Разнесете продукта върху ръцете си и след това внимателно и нежно го разнесете по кожата, като втривате с леки масажни движения.
 • Нанесете тънък слой. Твърде дебелият слой от продукта може да предизвика усещане за раздразнение и изтръпване.

Открийте всички емолиентни балсами с термална вода Avène

av_xeracalm_ad_bebe_2575-1x1
От същата гама

ТОВА НЕ Е ВСИЧКО...

Открийте други наши продукти

XERACALM A.D. Свръхобогатен сапун

XERACALM A.D. Свръхобогатен сапун

Подхранва - Успокоява - Почиства

Търся продукт на XeraCalm A.D за….

AV_XERACALM_ PANNEAU_2022_FAMILY

XERACALM NUTRITION

Рутинна за сухата кожа за цялото семейство

Ако Вашата кожа не е склонна към атопична екзема, но Вие или Вашите деца имате суха до много суха кожа и  искате допълнително да я подхраните, тогава XERACALM NUTRITION е правилната грижа за Вас!

Тази гама е съюзник на сухата кожа. Нейните продукти за грижа подхранват и хидратират кожата незабавно и за период до 48 часа. Формулите ѝ, съставени от 95% до 99% съставки от натурален произход, зачитат здравето на Вашата кожа. Флуидните ѝ текстури позволяват бързо нанасяне за незабавно обличане. 
Идеална и за най-малките, и за най-възрастните, рутината за грижа за суха кожа XERACALM NUTRITION съчетава ефективност, практичност и натуралност. Не забравяме и екологичния дизайн на опаковките, произведени от рециклирана пластмаса - 70% за тубите и 100% за флаконите (с изключение на капачките и помпите).

XERACALM NUTRITION ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО

XERACALM NUTRITION ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО

XERACALM NUTRITION ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО

 • 48-часова хидратация
 • Формула с 97% съставки с натурален произход
 • Формула и опаковка, разработени в рамките на подхода за екодизайн

Тази хидратираща грижа, предназначена за суха и много суха кожа, с деликатен аромат, успокоява усещането за опъване. Благодарение на триото успокояващи и подхранващи активни съставки - масло от бял трън, ниацинамид и термална вода Avène, хидратиращото мляко незабавно обгръща кожата с воал от мекота.

Най-практичното: флуидната му текстура, без лепнещ завършек, Ви позволява да се облечете веднага след нанасяне.

Откривам
XERACALM NUTRITION ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО

Маслото от бял трън стимулира синтеза на серамиди - липиди, които естествено се съдържат в кожата и спомагат за формирането на кожната бариера и поддържането на хидратацията на кожата. В съчетание с ниацинамид, който стимулира синтеза на серамиди и укрепва бариерната функция, продуктите XERACALM NUTRITION се отличават с всеобхватно, бързо и дълготрайно действие.

СЮЛИ ЛАБАРЕРМениджър, Център за изследвания и развитие Pierre Fabre

ДОКАЗАНА ХИДРАТИРАЩА ЕФЕКТИВНОСТ

Незабавен ефект

48-часова

хидратация за суха кожа¹

+85%

хидратация след нанасяне²

97%

съставки с натурален произход

1 - Инструментален тест, 30 участници, приложение два пъти дневно в продължение на 7 дни.
2 - Клинично проучване, проведено с 33 възрастни участници - Оценка на индекса на хидратация след 1 нанасяне на XERACALM NUTRITION ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО

av_cleanance_page-gamme_2

XERACALM NUTRITION: ОСНОВНА ПОДХРАНВАЩА АКТИВНА СЪСТАВКА

Масло от бял трън

Белият трън е природно съкровище. Използвано от много години за лечение на чернодробни и жлъчни заболявания, маслото от бял трън осигурява много ползи за кожата: подхранва интензивно и в дълбочина, възстановява и укрепва защитния липиден филм на кожата и увеличава съдържанието на серамиди, за да се бори в дълбочина със сухотата.

Именно заради тези свойства включихме маслото от бял трън в нашата гама XERACALM NUTRITION за суха до много суха кожа.
Избрахме го и заради слабото му въздействие върху околната среда. Освен, че е растение с произход от Франция, то се нуждае от малко вода, за да расте. И накрая, нашето масло от бял трън е получено в резултат на процес на ъпсайклинг, за да се ограничат отпадъците: остатъчните продукти след извличането на ComedoclastinTM (активна съставка, използвана за гамата Comedomed) се използват, за да се получи масло от бял трън.

Научете повече
 

XERACALM NUTRITION: ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ АКТИВНИ СЪСТАВКИ

Избрано за сухата кожа

Термалната вода Avène

AV_EAU-THERMALE_Representation-Eau_png 500x500

Благодарение на уникалното си минерално и биологично наследство, тя има успокояващи, възстановяващи и балансиращи свойства.

 

Вижте повече

ГРИЖА ЗА СУХАТА КОЖА НА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

Перфектната алхимия между комфорт, ефективност и практичност

Мъже и жени, деца и възрастни - всички ние се нуждаем от грижа, съобразена със сухата или много сухата ни кожа. XERACALM NUTRITION е дневната доза подхранване, която можете да включите в ежедневието си, за да  хидратирате дълготрайно кожата си.

Благодарение на уникалната комбинация от активни съставки, тези продукти за хигиена и грижа предлагат дълготрайно подхранване. Всяка формула гарантира висока толерантност и е подходяща и за най-деликатната кожа, дори за бебешката. Флуидните текстури се абсорбират мигновено, като ви позволяват да се обличате веднага след нанасянето. Няма повече причини да пропуснете ежедневната грижа за кожата си!

av_xeracalm-nutrition_moisturizing_lotion_9_3282770155181_hd_4x5
От същата гама

ТОВА НЕ Е ВСИЧКО...

Открийте други наши продукти

НОВО
XERACALM NUTRITION Душ гел за лице и тяло

XERACALM NUTRITION Душ гел за лице и...

Подхранва - Предпазва - Почиства - Защитава - Омекотява

НОВО
XERACALM NUTRITION Хидратиращо мляко за лице и тяло

XERACALM NUTRITION Хидратиращо мляко...

Подхранва - Успокоява - Хидратира - Укрепва кожната бариера

Търся грижа за суха кожа от XERACALM NUTRITION за...

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Имате съмнение или въпрос? Винаги сме на Ваше разположение

Грижите на XERACALM NUTRITION са идеални за суха кожа, благодарение на:
- Масло от бял трън и ниацинамид, които подхранват и укрепват кожната бариера
- Термалната вода Avène, която успокоява сухата кожа, с усещане за раздразнение и опъване.
Нашите експерти успяха да съчетаят флуидна текстура и ефективност (хидратация в продължение на 48 часа) за бързо нанасяне и незабавно обличане.

Да, продуктите на XERACALM са универсални, подходящи са за всеки тип кожа.

Релипидиращият балсам и Релипидиращият крем се използват ежедневно за защитата на кожата от сухота и причинен от нея сърбеж*. В допълнение, Успокояващият концентрат се нанася локално, за да успокои незабавно силния сърбеж, причинен от сухота*. Това е SOS продуктът, който трябва да носите със себе си! Балсам или крем, съобразете текстурата с типа на кожата си или със сезона: балсам, ако кожата Ви е много суха, а крем - когато е по-малко суха.

Успокойте и облекчете кожата си бързо с компрес от термална вода Avène: напръскайте вода върху кърпичка или марля и я оставете върху лицето за 10 минути. В случай на сърбеж* редовно нанасяйте XERACALM A.D Успокояващ концентрат, включително върху клепачите, ако е необходимо. В случай на раздразнение, използвайте защитен възстановяващ крем 1 до 2 пъти дневно. Винаги под формата на превенция хидратирайте и защитавайте кожата си с релипидиращ крем или балсам поне 1 път дневно.

Съществуват прости, но важни ежедневни действия за ограничаване на сухотата на кожата и възстановяване на бариерната ѝ функция (а по този начин, и за намаляване на фазите на обостряне). Ето нашите съвети: Избирайте нежни продукти за хигиена, като измивно олио, и топла вода между 32 и 34 °С, а душ или вана за не повече от 10 минути. Хидратирайте и предпазвайте кожата си с релипидиращ крем или балсам поне веднъж дневно, дори когато състоянието на кожата изглежда задоволително.

Обратно към началото