Грижа за кожата за чувствителна кожа

Грижа за кожата за чувствителна кожа

Чувствителността на кожата може да бъде естествена, дългосрочна или спорадична, причиняваща дискомфорт и опъване. Запознайте се с нашите процедури за чувствителна кожа, за да се погрижите за деликатната си кожа.

Филтриране на продуктите
Филтриране на продуктите

34 резултати

ВАШАТА КОЖА
ВАШАТА КОЖА

Чувствителност, нетолерантност, алергии - много от вас имат чувствителна кожа, но в различна степен.

 • 1 (current)
 • 2
 • 1 (current)
 • 2
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Как да разберете дали кожата на лицето Ви е чувствителна?

Чувствителната кожа реагира прекомерно на редица фактори на околната среда (температурни промени, вятър, твърда вода, хлор и др.) или на неподходяща козметика. Изтръпване, зачервяване, опъване и по-общо казано, ежедневен дискомфорт са характерните симптоми на чувствителната кожа на лицето.

Чувствителността на кожата се дължи на нарушен хидролипиден филм и защитна бариера на кожата, която вече не изпълнява функциите си. Уврежданията могат да бъдат резултат от външни и/или вътрешни агресори като климатични условия, тютюнопушене или стрес, или по-просто казано, могат да бъдат нещо, с което сте се родили по природа (фина и светла кожа или суха кожа).

Имайте предвид, че ако освен зачервяване изпитвате и сърбеж, причинен от сухота, кожата Ви вероятно е атопична и/или склонна към алергии (екзема, реакции към алергени и др.).

Грижа за кожата за чувствителна кожа

Кой продукт за премахване на грим да изберете за чувствителна кожа?

Когато имате чувствителна кожа на лицето, трябва да премахвате грима си всяка вечер. Но как да го направите, без да повредите чувствителната си кожа?

Първо, използвайте почистващи продукти за лице без изплакване, като например нашия мицеларен лосион или Премахване на грим 3 в 1, или дори Tolérance EXTRÊME Почистващ лосион. Тези продукти отстраняват грима, почистват и успокояват чувствителното Ви лице в една стъпка.

Съдържанието на хлор и котлен камък в чешмяната вода може допълнително да раздразни кожата Ви. Ако Ви харесва освежаващото усещане на водата, завършете процедурата по почистване с нашата Термална вода или Нежен тонизиращ лосион, за да премахнете остатъците от твърда вода от лицето си.

И накрая, чувствителната кожа също има право да се възползва от предимствата на скраб за лице , за да премахне мъртвата кожа и да съживи тена. Нежният ексфолиращ гел премахва замърсяванията и възвръща блясъка на кожата, без да я дразни. Използвайте го веднъж или два пъти седмично, след почистване, и завършете тази козметична процедура с успокояващ спрей с Термална вода Avène.

Кой серум за лице да изберете за чувствителна кожа?

Eau Thermale Avène разработи два серума, които са насочени към два често срещани проблема на чувствителната кожа на лицето:

Кой крем за лице да изберете за чувствителна кожа?

За да се съобразите с чувствителността на кожата си, е важно да избирате продукти с минимално количество съставки, без парабени.

Нашите лаборатории са разработили хидратиращи процедури, адаптирани към различните нужди на чувствителната кожа:

 • Кремовете от гамата Hydrance хидратират, защитават и придават блясък на чувствителната кожа.
 • Кремът Tolérance EXTRÊME се фокусира върху най-важното - хидратирането, със 7-те основни съставки, от които се нуждае Вашата кожа.
 • Освежаващият матиращ флуид свива порите и подобрява текстурата на нормална до комбинирана чувствителна кожа.
 • Ако кожата Ви е склонна към повтарящи се или постоянни зачервявания, гамата Antirougeurs предлага дневни и нощни процедури за намаляване и предотвратяване на зачервяванията.

Коя маска за лице да изберете за чувствителна кожа?

Попълването на лицето с влага и интензивното му успокояване веднъж седмично е съществена част от грижата за чувствителната Ви кожа!

Отново, в зависимост от Вашите притеснения, Eau Thermale Avène предлага различни маски за лице, които се грижат за чувствителната бариера на кожата Ви:

 • Успокояваща озаряваща маска за чувствителна и уморена кожа на лицето (уморени черти, матов тен).
 • Tolérance Extrême Маска с минималистичната си формула и стерилна опаковка.
 • Antirougeurs Calm Успокояваща маска против зачервяване успокоява и освежава чувствителната кожа във фазата на обрива и успокоява горещите вълни по лицето.

Кой фон дьо тен да изберете за чувствителна кожа на лицето?

За да бъде поносим за чувствителната кожа, гримът, който избирате, трябва да е с безопасна формула, за да не предизвиква реакции или несъвършенства. Качествената текстура също ще осигури естествен и дълготраен резултат.

Компактните крем-пудри и фон дьо тен течните коректори от гамата Couvrance са разработени без аромати и със слънцезащита, за да осигурят оптимална поносимост за чувствителна и дори свръхчувствителна кожа.

Обратно към началото