Подхранващи кремове Подхранващи кремове

Сухата кожа на лицето Ви трябва да бъде интензивно подхранена. Подхранващият крем за лице ще Ви осигури нужните хранителни вещества и комфорт, за да се преборите трайно със сухотата на кожата.

3 резултати "Подхранващи кремове"

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Овлажняване/хидратиране или подхранване на кожата: какви са разликите?

Овлажняващите кремове снабдяват кожата с вода. Тази хидратация позволява на епидермиса да остане еластичен, а тенът - сияен. Кожата се дехидратира, когато в нея няма достатъчно вода поради нарушена кожна бариера и недостатъчен хидролипиден филм. Този недостиг е по-вероятно да възникне в резултат на температурни промени или замърсяване, наред с други неща. Той причинява дискомфорт, опъване и дори зачервяване.

Подхранващите кремове осигуряват липидите, необходими за структурата и за защита на кожната бариера срещу външни агресори. Те са особено препоръчителни за поддържане на суха кожа и много суха кожа, която не отделя достатъчно себум, за да образува защитния филм на епидермиса. Затова този тип кожа е по-уязвима спрямо вятър, замърсяване, студ и др. Обикновено страда от хронично опъване и дискомфорт.

Затова се използват подхранващи кремове, за да се осигурят на кожата липсващите хранителни вещества. Кожата отново става мека, еластична, защитена и спокойна.

Как подхранвате кожата на лицето си?

Можете да осигурите необходимото подхранване на лицето си с подхранващи кремове и балансирана диета.

За предпочитане е да се консумират храни, богати на "добри" мазнини (мазна риба, бадеми, ядки, яйца) и по-специално съдържащи омега 3. Плодовете и зеленчуците са добре дошли и заради съдържанието на полезни витамини.

Също така използвайте рутинна грижа за лицето с три стъпки: почистване, ексфолиране и нанасяне на подхранващ крем. Ако имате суха и чувствителна кожа, изберете изключително богати почистващи продукти като например нашия Cold Cream Свръхобогатен сапун. Ако имате сърбеж, причинен от сухота, Xeracalm A.D. Почистващо релипидиращо олио ще Ви облекчи благодарение на съставките си против сърбеж.

Подхранващите кремове за лице трябва да се нанасят поне веднъж дневно. Приоритетно се нанасяйте вечер, за да стимулирате обновяването на клетките по време на сън. Сутрин той ще защити кожата от външните агресори и ще осигури комфорт през целия ден.

Как да изберете подхранващ крем за лице?

Кой крем да изберете за суха и чувствителна кожа?

Eau Thermale Avène предлага три гами подхранващи кремове за лице, които отговарят на специфичните нужди на сухата и чувствителната кожа:

Коя текстура за кое време на деня?

За по-интензивно подхранване съобразете текстурата на подхранващата грижа с времето на деня. Сутрин избирайте лек крем с лесна за абсорбиране текстура, а вечер - по-богат и свръхподхранващ крем за лице. Изберете например:

Кой подхранващ крем за лице е подходящ за всеки сезон?

Не забравяйте също така да адаптирате козметичните си процедури, и следователно подхранващия си крем за лице според сезона. Осигурете си допълнително подхранване през зимата, за да устоите на студа, с Cold Cream Крем, който е по-кремообразен и предпазва при лошо време.

През лятото е необходима слънцезащита, за да се предотврати изсушаването на кожата и да се предпазите от UV лъчите - за суха кожа изберете кремообразна текстура.

Обратно към началото