Грижа за кожата за чувствителна кожа

Грижа за кожата за чувствителна кожа

Искате ли да се погрижите за чувствителната си кожа и да си подарите момент на мекота и комфорт? Открийте нашите продукти за грижа: крем, маска, скраб за чувствителна кожа... формулирани така, че да зачитат чувствителността на Вашата кожа.

Филтриране на продуктите
Филтриране на продуктите

13 резултати "Грижа за кожата за чувствителна кожа"

ВАШАТА КОЖА
ВАШАТА КОЖА

Епидермисът съдържа от 20 до 30% вода. От съществено значение е да се поддържа това ниво на хидратация, като се ограничава нечувствителната загуба на вода.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Как да разберете дали кожата на тялото Ви е чувствителна?

Естествено чувствителната кожа изпитва изтръпване, опъване и горещи вълни още от детството. Тази органическа чувствителност се дължи на по-деликатния хидролипиден филм , който е уязвим към външни агресии. Тя може да бъде придружена и от суха кожа, тъй като защитната бариера на епидермиса е по-малко способна да задържа влагата в кожата. Освен това тази уязвимост обикновено засяга тънката и светла кожа.

Дразнещите и отмиващи продукти, като домакинските препарати, прекалено честото търкане, твърдата вода под душа и стресът също могат да причинят кожен дискомфорт на различни части на тялото с чувствителна кожа.

Моля, обърнете внимание: ако кожата Ви е чувствителна на допир и с ярко зачервяване или дори сърбеж, тогава кожата Ви може да е склонна към алергии или към атопия. Това може да бъде причинено и от реакция към дразнители.

Кои продукти за грижа за тялото трябва да използвате за чувствителна кожа?

Чувствителната кожа на тялото изисква ежедневно внимание чрез рутинна грижа за кожата в три стъпки: душ или вана, ексфолиране и хидратиране. Всички тези стъпки трябва да се извършват по възможно най-нежния начин, за да се успокои чувствителната кожа.

Как почиствате чувствителната кожа?

Няколко неща, които можете да направите, за да се погрижите за деликатната си кожа под душа или във ваната:

  • Уверете се, че температурата на водата не надвишава 37°C, за да не изсушите кожата.
  • По същата причина не седете във водата за повече от 10 минути.
  • Използвайте нежен почистващ продукт без сапун, като например Body Душ гел Нежност, или Cold Cream Свръхобогатен сапун с колд крем за суха чувствителна кожа.
  • Можете също така да нанесете няколко впръсквания от Body Олио за грижа за кожата върху навлажнената си кожа. Емулгирайте го, така че да се превърне в лек млечен флуид, който ще подхрани и подобри състоянието на кожата Ви.
  • На чувствителните зони можете да завършите процедурата по почистване с пръскане на Термална вода, за да премахнете твърдата вода и остатъците от хлор от чешмяната вода.
  • За да не търкате чувствителната кожа на тялото си, подсушавайте се внимателно, като се попивате с кърпа чрез потупване.

И накрая, за 24-часова защита от неприятна миризма и намаляване на влагата, нанесете Дезодорант за тяло, предназначен за чувствителна кожа, дори когато сте се обръснали или епилирали.

Какъв скраб за тяло да използвате за чувствителна кожа?

Ексфолирането на тялото помага за възстановяване на мекотата и блясъка на чувствителната кожа. Не забравяйте да изберете нежна процедура с фини, меки перлички като Body Нежен пилинг за тяло. Активните съставки на растителна основа нежно ексфолират, хидратират и изглаждат структурата на кожата.

Скрабът за тяло за чувствителна кожа осигурява всички ползи от него с максимум едно или две нанасяния седмично.

Какъв крем за тяло да използвате за чувствителна кожа?

Хидратирането с кремове и балсами за тяло е третата стъпка от ежедневната грижа за чувствителна кожа. Те са от съществено значение за възстановяване на кожната бариера и предотвратяване на дехидратацията.

Ако кожата Ви е естествено чувствителна и не страда от никакви заболявания, Body Хидратиращ топящ се балсам за тяло ще се превърне в най-добрия Wи приятел за кадифено мека кожа. Неговата кремообразна нелепнеща текстура осигурява дълготрайна успокояваща хидратация.

За чувствителната и суха кожа на цялото семейство изберете подхранващ и защитен продукт за грижа за кожата от гамата Trixera Nutrition. И накрая, ако изпитвате сърбеж или признаци на склонна към атопия кожа, кремът и балсамът от гамата XeraCalm A.D. ще успокоят кожата Ви с помощта на съставките си против сърбеж, причинен от сухота.

Обратно към началото