Съдържание

Кожата ви е раздразнена. Добре, но каква е причината?

av_votre-peau_cicatrisation_irritations_bras_1x1 1:1

За всеки кожен обрив има решение

Кожните обриви са част от ежедневието. Малки ранички, протриване от дрехи или кожа, студ, слънце, вятър, дразнещи продукти, бактерии, вируси или гъбички... Има толкова много фактори, които могат да навредят на кожата ви. Тези агресивни фактори променят кожната бариера, която вече не може да изпълнява обичайните си функции за защита и регулиране на хидратацията. Разбира се, решението ще е различно в зависимост от вида на обрива. Но винаги можете да помогнете на кожата си да се възстанови с правилните грижи и лечение. 

Няколко думи от нашия експерт

Някои фактори могат да предизвикат или да засилят свръхчувствителността на кожата: това става, когато кожата реагира остро там, където не бихте искали. Кожните обриви могат да станат причина за голям физически и психологически дискомфорт, така че не е нещо, което искаме да усетим. Важно е да се установи причината за дразненето, за да се определи подходящото лечение.

Какви са причините за контактното раздразнение и как да го лекуваме

Чували ли сте някога за контактно раздразнение ("контактен дерматит" за тези, които знаят!)? Всички сме се сблъсквали с това в някакъв момент. Това е вид възпаление на кожата, свързано с външен фактор:  климат, триене, бръснене, продукти, които кожата не понася (кремове, домакински почистващи препарати, миещи средства и др.).
Кожата ви се зачервява и това се придружава от лек сърбеж.
Кожата може да е болезнена, опъната, изтръпнала и понякога сърбяща, особено ако обривът се дължи на алергична реакция. Готови ли сте да успокоите кожата си?

Съвети за облекчаване на кожен обрив 

  • Идентифицирайте дразнителя и го премахнете.
  • Почистете кожата си с мек продукт без сапун.
  • Нанесете подходящ продукт за грижа за кожата , който кожата ви може да понесе и който има силно овлажняващо действие. Ако обривът ви сълзи, изберете по-скоро изсушаваща формула. 
av_votre-peau_cicatrisation_irritations_solager_conseils_1x1 1:1

Защо е важно да се идентифицират

инфекциозни кожни обриви?

Някои обриви имат инфекциозна причина. Понякога вирусите, бактериите, гъбичките и другите паразити не щадят кожата ни. Винаги се сещам за варицелата , чието "предимство" е, че е ясно разпознаваема. Други видове обриви се срещат в най-интимните ни области и могат да бъдат изключително досадни в ежедневието, като вагинални, вулварни, пенисни или анални обриви.

Важно е да действате бързо. Но как?

 

• Помогнете на кожата да се възстанови: изберете лечение, което съчетава мед и цинк за антибактериално и противогъбично действие.
• Не драскайте: това забавя възстановяването на кожата и може да остави грозни следи.

• Не си правете експерименти със здравето... Затова не си правете експерименти с кожата си: препоръчваме ви да се консултирате с фармацевт или лекар, ако имате някакви притеснения. Някои обриви може да изискват последващи грижи.

ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ

Когато стресът оставя следи върху кожата ви

Стресът, който изпитвате, никога не е незначителен. Той предизвиква безброй реакции в тялото ви - и кожата ви не се справя лесно! Ако сте предразположени към кожни обриви и проблеми, стресът може да ги изостри.
Ако вашият случай е такъв, приоритетът ви е да стигнете до източника: опитайте се да установите причината за стреса, за да намерите работещи за вас решения, за да се справите с него. Спорт, йога, медитация, психотерапия, готвене, шиене или оригами... Има толкова много начини да освободите напрежението си. Намерете този, който работи за вас. Кожата ви ще ви благодари за това! Заслужава си усилието, нали?

Правилните стъпки за грижа за бебешкото дупе

Правилните стъпки за грижа за бебешкото дупе

Малко бебета успяват да избегнат петнистия кожен обрив: известният "обрив в областта на пелените". Въпреки че е доброкачествено, това възпаление може да бъде болезнено за детето, както и за вас, когато трябва да гледате как то страда. Имаме всичко, което трябва да знаете, за да се грижите добре за нежната кожа на вашето бебе!

Всички наши съвети за предотвратяване и лечение на обрив в областта на пелените
От същата гама

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КОЖАТА ВИ

Най-важното за възстановяване, успокояване и почистване на чувствителна и раздразнена кожа за цялото семейство.

CICALFATE+ Подсушаващ възстановяващ спрей

CICALFATE+ Подсушаващ възстановяващ с...

Възстановява - Подсушава - Балансира - Изсушава

CICALFATE+ Възстановяващ защитен крем

CICALFATE+ Възстановяващ защитен крем

Успокоява - Възстановява - Балансира

CICALFATE+ Гел за белези

CICALFATE+ Гел за белези

Успокоява - Намалява белезите

CICALFATE Възстановяващ бариерен крем за ръце

CICALFATE Възстановяващ бариерен крем...

Хидратира - Защитава - Възстановява

Обратно към началото