av_votre-peau_cicatrisation_acne_1x1 473x473

Какво причинява белезите от акне?

Акнето е съвкупност от кожни лезии. А когато кожата е атакувана, тя реагира. Кожата използва възпалителен механизъм, за да се защити от микроби, и възстановителен процес, за да възстанови увредената тъкан. 

За съжаление, в някои случаи след изчезването на петното възпалението остава като следа. В други случаи кожата не е в състояние да се възстанови напълно и остава белег. Както вече разбрахте, превенцията е по-добра от лечението, когато става дума за акне.

Знаем, че акнето е деликатен въпрос и това важи за всички възрасти. Ето защо е важно “да хванете бика за рогата” възможно най-скоро, като се има предвид рискът от влошаване на дефектите и оставяне на белези. Нищо не може да се сравни с експертния съвет за намиране на решения за вашата кожа!

Защо е важно да лекувате правилно акнето 

Какъв е най-добрият начин да нямате белези? Избягвайте причината. Всички сме съгласни, че това е логично, но не трябва да се приема за даденост. 

Когато става въпрос за акне, приоритет е да се лекува самото акне с подходящи грижи. Колкото по-тежко е акнето и колкото по-късно започне лечението, толкова по-голям е рискът от образуване на белези. За всеки вид акне има конкретно лечение.   Не се колебайте да се консултирате с дерматолог или да попитате фармацевта си за съвет.

Коя процедура за грижа за кожата е най-подходяща за вашето акне?

Минимализмът е на мода... Това включва и начина, по който се отнасяте към кожата си. Не използвайте много различни продукти. Простотата и ефективността вървят ръка за ръка: използвайте нежен почистващ продукт, некомедогенни кремове и продукти за грижа, предназначени за кожа, предразположена към акне.

av_votre-peau_cicatrisation_routine_1x1 473x473

4 правила

за избягване на белези от акне

1 - Не докосвайте пъпките. Не се поддавайте на желанието да стискате пъпките... Това е най-лошото нещо, което можете да направите! Когато стискате пъпки, увеличавате риска от появата на грозни постоянни белези.
2 - Хидратирайте кожата с помощта на специален хидратиращ крем. Тази стъпка подпомага на заздравяването.

3 - Не драскайте горната част на пъпките преждевременно. Това може да засили възпалението около пъпките, което отчасти е причина за появата на белези.
4 - Защитете кожата си от слънце с продукт за грижа за кожата с много висока степен на защита от слънцето. Прекомерното излагане на слънце може да доведе до хиперпигментация на кожата и до по-видими белези.

 

ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ
 

Помощ! Изстисках си пъпката!
 

Поддадохте се на изкушението да хванете, стиснете и изстискате. Сега ще трябва да бъдете два пъти по-внимателни към вашата кожа и да ѝ помогнете, за да може да се възстанови.

Спуканата пъпка от акне е като драскотина по лицето ви, затова е важно да избегнете всякакъв риск от инфекция.

След като почистите добре зоната с мек продукт, два пъти дневно нанасяйте крем, който подпомага възстановяването и ограничава риска от образуване на белези. 

И следващия път бъдете търпеливи! По-добре е да имате пъпка, която да е за няколко дни, отколкото белег за цял живот, нали?

От същата гама

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КОЖАТА ВИ

Най-важното за възстановяване, успокояване и почистване на чувствителна и раздразнена кожа за цялото семейство

CICALFATE+ Подсушаващ възстановяващ спрей

CICALFATE+ Подсушаващ възстановяващ с...

Възстановява - Подсушава - Балансира - Изсушава

CICALFATE+ Възстановяващ защитен крем

CICALFATE+ Възстановяващ защитен крем

Успокоява - Възстановява - Балансира

CICALFATE+ Гел за белези

CICALFATE+ Гел за белези

Успокоява - Намалява белезите

CICALFATE Възстановяващ бариерен крем за ръце

CICALFATE Възстановяващ бариерен крем...

Хидратира - Защитава - Възстановява

Обратно към началото