Съдържание

Заздравяване след татуиране

Решено е, най-накрая ще го направите. Ще си направите татуировката, за която сте мечтали! Това е специален момент, който ще бележи вас и вашата кожа завинаги. И тъй като искате това уникално произведение да изглежда по най-добрия начин до края на живота ви, решението не бива да се неглижира. Тук ще ви кажем всичко, което трябва да знаете, за да запазите татуировката си в най-добрия ѝ вид!

av_cicalfate_paulina_015-1x1 473x473

Как да лекуваме белези от татуировки

Татуирането е по-популярно от всякога. Но то никога не е било обикновена процедура.
За да вкара мастилото под епидермиса, татуистът трябва да пробие кожата хиляди пъти с игла, съдържаща смес от разтворители и пигменти. Получават се малки ранички по кожата, които отварят вратата за бактерии. Ето защо е важно да се грижите за татуировката, за да избегнете инфекция, да подпомогнете заздравяването и да се насладите напълно на новото си произведение на изкуството.

Татуировката е знак върху кожата за цял живот. Изберете внимателно татуист, като се уверите, че спазва строги правила за хигиена и стриктно следва инструкциите за грижа. Преди всичко - бъдете търпеливи: кожата се възстановява на етапи. И колкото по-добро е заздравяването, толкова по-красива ще бъде татуировката ви!

Разпознаване на недобре заздравяващи рани

Съвети как да разпознавате признаците на инфекция, без да изпадате в паника в момента, в който усетите сърбеж или гъделичкане.
През първите няколко дни кожата ви ще бъде топла и вероятно от нея ще сълзи смес от плазма и мастило. Обикновено с времето кожата ви ще започне да се лющи и татуировката вероятно ще ви сърби. Това обикновено е добър знак! Означава, че кожата ви се обновява. 

Има ли симптоми, които са предупредителни знаци? 

Да, абсолютно. Ако татуировката ви има вдлъбнат вид, подозрителен секрет, който продължава да се отделя, силна болка или зачервяване, или имате температура, възможно най-скоро се консултирайте с вашия лекар.
 

av_cicalfate_paulina_108-1x1_3282770148763 473x473

Грижа за вашата татуировка

Добри навици

За 2-3 седмици: почистване и възстановяване

В края на сесията вашият татуист ще защити татуировката с прозрачно фолио, което трябва да се отстрани след определено време. След това, 2 до 3 пъти дневно: почиствайте татуировката с физиологичен pH сапун или чиста вода и внимателно я подсушавайте. Веднага след като епидермисът се излекува, можете да нанесете тънък слой заздравяващ крем за белези.

През целия си живот: хидратирайте и защитавайте кожата си от слънцето

Редовно хидратирайте татуировката, за да поддържате яркостта ѝ, и я предпазвайте от слънцето със слънцезащитен крем с много висока степен на защита (SPF 50+), за да запазите наситеността на нейните цветове. Красивата татуировка е произведедние за цял живот!

ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ

Искате още съвети за красива татуировка?

  • Бъдете безкомпромисни по отношение на вашата хигиена. Всичко, което влиза в контакт с татуировката по време на заздравителния процес, трябва да е чисто: ръце, кърпи, дрехи, чаршафи и т.н.
  • Не разчесвайте татуировката! Рискувате да отлепите коричките и да оставите белези. 
  • Избягвайте плуването (вани, море, басейн, както и сауни и спа центрове). 
  • Направете кратка почивка от всякакви спортни занимания 1 до 2 седмици след татуирането: епидермисът трябва да си почине, за да заздравее правилно.
  • Носете свободни и удобни дрехи, за да избегнете протриване, което забавя заздравяването.
От същата гама

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КОЖАТА ВИ

Най-важното за възстановяване, успокояване и почистване на чувствителна и раздразнена кожа за цялото семейство.

Възстановяваща хидратираща емулсия

Възстановяваща хидратираща емулсия

Успокоява - Хидратира - Възстановява

Обратно към началото