Франсоаз, пациент в Хидротерапевтичния център Avène за за терапия след проведено лечение на онкологично заболяване
Кожата на всеки човек има своя собствена история

Кожата на всеки човек има своя собствена история

Франсоаз, пациент в Хидротерапевтичния център Avène за за терапия след проведено лечение на онкологично заболяване

Като пациенти или придружаващи пациентите лица, те са спазвали режим и са се възползвали от предимствата на Термалната вода Avène, както и от съветите на експертните екипи в Хидротерапевтичният център Avène. Запознайте се с отзива на Франсоаз. Първата й термална процедура след проведено лечение на на онкологично заболяване е момент на отмора.

Как научихте за процедурите след проведено лечение на онкологично заболяване в Хидротерапевтичния център Avène? 

Всичко започна със среща на кръгла маса, посветена на термалните процедури и организирана от Мезон Роз в Бордо, място, посветено за жени с онкологични заболявания. Когато чух отзивите, разказите за терапиите, които са имали лечебен ефект както във физически, така и в психологически аспект, си казах, че ще имам нужда от това в края на лечението си. Описанието на природата около Авен и Пиемонт окончателно ме убеди. И за човек, който обича да се разхожда, не останах разочарована.

Как бихте оценили термалноте процедури в Avène?

Като момент на отдих. Дойдох без действително да знам как ще ми подейства терапията след онкологичното лечение, защото нямам сериозни кожни проблеми. След химиотерапията и операцията на гърдата страдах особено от чувствителен скалп и чувство на тежест и изтръпване в ръката от оперираната страна на тялото. Открих напълно индивидуални програми за терапия, предписани ми от моя лекар. Душовете с термална вода масажираха засегнатите зони, а ваните ме отпускаха и ме караха да се чувствам добре. Освен това имах процедури за масаж и занимания във фитнеса с физиотерапевт. А що се отнася до чувствителния ми скалп, купих и специален продукт за грижа, който да взема със себе си вкъщи. След една седмица вече виждах несъмнено подобрение.

AV_post-cancer-treatment-patient_lifestyle 1638x722

А три седмици след тези термотермални процедури как се чувствате?

Успях напълно да се откъсна от действителността . Успях да общувам с други хора, които се лекуват след онкологично заболяване. Това беше много важно за мен. Скалпът ми не е толкова сух, а ръката ми не е толкова изтръпнала, състоянието ми е по-комфортно. Надявам се, че благоприятните ефекти ще продължат и у дома, и знам, че ефектът от терапиятаможе да продължи дълго. Но със сигурност ще се върна следващата година. Вече се свързах със собственика на една вила, за да я резервирам.

AV_post-cancer-treatment-patient_care 473x473
AV_instit-village-drone-view-hd 472x472

 

Едно място: пешеходната алея, която води от курорта до селото Авен

Една процедура: масаж от физиотерапевт

Едно откритие: ресторантът Оберж дьо Мадал в региона (ИЛИ множеството малки местни и био производители в региона)

 

Малко повече информация

Защо терапията с термалан вода може да бъде полезна след лечение на онкологично заболяване?

Освен самата операция или дори реконструкцията на гърдата, които могат да оставят неестетичниили болезнени белези, леченията след онкологични заболявания (лъчетерапия, конвенционална химиотерапия и/или нови таргетни терапии) могат да имат странични ефекти върху кожата: сухота, лезии, радиодермит и др. В този случай термалната терапия може да бъде благоприятна за възстановяване на физическото състояние и здраве на кожата.

Обратно към началото