Милена, пациент в Хидротерапевтичния център Avène за състоянието склонна към атопия кожа
Кожата на всеки човек има своя собствена история

Кожата на всеки човек има своя собствена история

Милена, пациент в Хидротерапевтичния център Avène за състоянието склонна към атопия кожа

Като пациенти или придружаващи пациентите лица, те са спазвали режим и са се възползвали от предимствата на Термалната вода Avène, както и от съветите на експертните екипи в Хидротерапевтичният център Avène.
Запознайте се с отзива на Ерика, която ни разказва за склонната към атопия кожа на дъщеря си Милена и за семейното им пътуване до Хидротерапевтичния център Avène.

Как разбрахте за Хидротерапевтичния център Avène?

От педиатъра на дъщеря ми. През последните шест месеца Милена има склонна към атопия кожа. Характеризира се с плаки в на лактите и коленете, като понякога се появява и по гърба или стомаха. Днес, на четири години и половина, тя казва, че я пари, че я щипе, че я сърби. Кожата ѝ е много суха. Сърбежът започва веднага след като се събуди и се появява отново вечер и през нощта. Трудно е да се живее така всеки ден. Чувстваме се безсилни.

Какво открихте в Avène? 

Дойдохме както заради ползите от Термалната вода Avène, така и заради организираните семинари и конференции за склонната към атопия кожа. Наистина имахме нужда и от двете. С процедурите кожата на Милена се усеща по-малко грапава, по-малко я сърби. Дъщеря ми обожава по-специално мехурчетата. Със съпруга ми се редуваме да посещаваме семинарите. Тези сесии за здравно обучение на родителите и децата ни позволяват да общуваме с други семейства, за да се чувстваме по-уверени в грижата за това състояние. И да прекараме специално време с хората, които полагат грижи за нас.

AV_dematitis-atopic-child-girl-3_lifestyle

Как си представяте бъдещето след термалното лечение на склонната към атопия кожа на Милена?

В края на термалното лечение с дерматолога видяхме ясно подобрение на кожата на Милена. Семинарите също бяха полезни за нас. Те са предназначени за деца, така че дъщеря ми успя да разбере значението на ежедневните грижи. Научи и няколко алтернативи на разчесването. Научих се как да нанасям добре крема. Тези три седмици ни насърчиха да се върнем към добрите си навици и сме решени да продължим у дома, за да удължим ползите от термалното лечение. Очакваме с нетърпение да се върнем тук следващата година!

 

AV_dematitis-atopic-child_girl_care
AV_dematitis-atopic-child-girl_lifestyle

Терапия : вана с Термална вода Avène

Едно откритие : красивите и много разнообразни пейзажи в региона

СКЛОННА КЪМ АТОПИЯ КОЖА

Хронично състояние

Склонната към атопия кожа, , е хронично възпалително състояние на кожата. Най-често срещаните симптоми са зачервени, сърбящи лезии и суха кожа. 

Обратно към началото