Силви и нейното лечение на псориазис с термална вода
Кожата на всеки човек има своя собствена история

Кожата на всеки човек има своя собствена история

Силви и нейното лечение на псориазис с термална вода

Като пациенти или придружаващи пациентите лица, те са се възползвали от терапията с Термална вода Avène и от съветите на нашия екип от експерти. Запознайте се с отзива на Силви, която посещава Хидротерапевтичния център Avène от няколко години. Тя страда от псориазис. По време на лечението си тя се отпуска.

Откога посещавате Хидротерапевтичния център Avène, за да облекчите псориазиса си?

Първият път бях на тридесет години и имах псориазис по лактите, краката и долната част на гърба. Плаките се възпаляваха, чешех се много, носех само дълги дрехи. Бях много притеснена. По съвет на моя дерматолог идвах две поредни години. Термалната вода ми подейства чудодейно. След три-четири дни кожата ми вече не беше същата. А след това поради семейни задължения, чаках двадесет години, за да се върна отново. Това лято завършвам четвъртата си спа процедура и заминавам с намерението да направя още една през следващата година.

Как се чувствате, когато сте тук?

Псориазисът ми засяга само лактите и се научих да го приемам. Но тук не се питам всеки ден дали плаките намаляват или не, а си казвам „ще видиш след три седмици“. И междувременно се отпускам. Чувствам се по-свободна и се грижа за себе си. Обичам да се къпя в Термалната вода Avène, живея на момента, наслаждавам се на себе си, чувствам се щастлива. И тук откривам, че всичко е красиво: центърът, паркът, пешеходните пътеки...

av_psoriasis-patient_care
av_psoriasis-patient_lifestyle

А след термалната процедура?

Тук се уча да се справям със заболяването си. Мисля, че съм присъствала на почти всички семинари: грим, хигиена, хидратация и алтернативи на разчесването, управление на стреса. Една година дори опитах Тай Чи. Така че си тръгвам с много съвети и съм мотивирана да ги приложа на практика. Чувствам се по-добре със себе си и по-отворена към другите.

Едно мястом: алеята, която води от баните към парка.

Една процедура: вана с Термална вода Avène.

Едно откритие: нови приятелства

 

av_psoriasis-patient2_lifestyle

Псориазис:

що е то?

Псориазисът е хронично възпалително заболяване, което се характеризира с надигнати, зачервени, релефни зони, покрити с белезникави люспи или тънък сребрист филм, който лесно се лющи. Съществуват различни форми на псориазис: комплексно заболяване, което може да приема много форми при различните пациенти или да се проявява по различен начин на различни етапи от живота.

Обратно към началото