Папки експерт

Чувствителна кожа

Чувствителна кожа

Чувствителността на кожата може да бъде естествена по рождение, но също може трайно или случайно да се установи, предизвиквайки дискомфорт и раздразнения.

Какъвто и да е Вашият тип кожа, някои фактори могат да предизвикат или да благоприятстват изключителна чувствителност: Вашата кожа реагира бурно, по начин по който вие предпочитате да не се забелязва…

The brand Eau thermale Avène

Какво представлява чувствителната кожа ?

Какъвто и да е Вашият тип кожа, някои фактори могат да предизвикат или да благоприятстват изключителна чувствителност: Вашата кожа реагира бурно, по начин по който вие предпочитате да не се забелязва…

Вродена чувствителна кожа : Вашата кожа е тънка, светла, често суха; тя се лющи на повърхността, лесно се зачервява (може да е начало на купероза).
Реакционна чувствителна кожа : студ, слънце, вятър, неподходящи продукти за грижа и хигиена поставят Вашата кожа в „неразположение”. Пилинг, лазерна интервенция могат да накарат кожата Ви да реагира бурно.
Особени случаи на чувствителна кожа кожно раздразнение, като себореен дерматит, акне с розацея, други състояния, които предизвикват чувствителността на кожата Ви.


Чувствителност според типа кожа
Дехидратирана кожа : дразнене и дискомфорт.
Суха и много суха кожа : отслабване на защитните функции, поява на фини бръчки,
Мазна и смесена кожа :малки лъщящи зони по външната страна на ноздрите и скулите,
Чувствителна кожа към околната среда: внезапни реакции спрямо най-малкия фактор на повлияване.
 
Чувствителност и сенсибилизация
Чувствителност или нетолерантност, въпрос на степен...
За отличаване: чувствителна и сенсибилизирана кожа.


Чувствителна кожа : Кожата е раздразнена, опъваща. Тя реагира по изключителен начин на вятър, студ, на неподходящи продукти или на твърде енергично почистване, на много твърда вода.
Понякога тази чувствителност е „изострена”; кожата не се успокоява от обичайните хидратиращи козметични продукти. Тя „не понася вече нищо” и става алергична.Оттам насетне, Вашата кожа се раздразва и опъва, проявява зачервявания и се лющи. 
Сенсибилизирана кожа : Някои нетолерантности към продукти за почистване или за грижа са всъщност истински алергии, отговорни за екзема или уртикария. Консултирайте се с Вашия лекар, за да потърсите заедно с него причината за тази алергия.

Questions

Carnets experts

Изпрати по е-мейл

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил

You can't post more than one comment on a product

Направете коментар

* Задължителни полета

Моята регистрация

-Ден
-Месец
-Година

Всички марки на групата Pierre Fabre:

*Задължителни полета

Благодарим Ви за споделеното мнение!

Вашият коментар е в процес на одобрение от администраторите и ще бъде публикуван веднага след одобрение.