Нетолерантност и алергии

Нетолерантност и алергии

Когато кожата е нетолерантна или сенсибилизирана от имунологична реакция, то е необходимо да се вземат в предвид тези изисквания, използвайки продукти с много висока степен на толерантност и нежност.

Мнението на лекаря

Въпроси/Отговори
 • „Чувствителната кожа” се характеризира с това, че реагира по-бързо и по-силно, отколкото нормалната кожа на един и същи агресивен фактор и в подобни условия. Това се изразява с неприятни усещания (дразнене, опъване,сърбеж…) и понякога със зачервявания или сухота.

 • Те са комплексни. Кожата е орган, който изпълнява множество функции и множество видове аномалии могат да доведат до кожна чувствителност: лезии на роговия слой, които променят неговата бариерна функция, хиперваскуларизация, която причинява зачервявания…

 • Дори ако кожата е чувствителна, възможно е тази кожна чувствителност да се смекчи, като се прекрати употребата на лошо поносими продукти и замествайки ги със специфични продукти с добра толерантност, с мощно хидратиращо действие на роговия слой.

 • За почистване са препоръчителни т.нар. дерматологични сапуни или почистващи продукти без сапун, неагресивни за кожата. За грижа, използвайте продукти с минимален брой съставки, за да ограничите риска от реакция на кожата.

 • Често става объркване между чувствителна, нетолерантна и алергична кожа. Хората, които са „алергични” често имат много чувствителна, дори нетолерантна кожа, която реагира по прекомерен начин на нанасянето на определен брой продукти, лекарства или козметични продукти за почистване и грижа. Алергията се дължи на имунологична реакция. Тя се проявява с червени плаки с малки мехурчета, силно дразнене, подуване и подмокряне, придружени понякога със силен сърбеж.

 • Вашият лекар ще Ви посъветва за избора за подходящите продукти за почистване и грижа. За предпочитане са продукти, които не съдържат съставки, известни като иритиращи или алергизиращи, които притежават потвърдена от клинични тестове висока толерантност.

Нетолерантност и алергии

Чувствителност, нетолерантност, алергия?


Чувствителност или нетолерантност? Въпрос на степен… Много от Вас имат чувствителна кожа, но до различна степен.
Важно е най-напред да се разграничи чувствителната кожа от сенсибилизираната (или алергична).


Чувствителна кожа и нетолерантна кожа

 • Чувствителна кожа

Тя е фина, светла, често суха, със способност лесно да се зачервява.
Тя се раздразва,опъва, затопля...
Слънцето е добре познат агресор за кожата, особено на светлата кожа.
Студът и вятърът са също трудно поносими.
Някои дермо-козметични и лечебни продукти са приготвени с неподходящи съставки:
- продукти за хигиена с дразнещи повърхностно активни вещества,
- които се използват при терапията на акне, с ефект на лек пилинг.
Кожата не е облекчена, често обратното; тя е травмирана от употребата на несъобразени продукти.

 Понякога Вашата кожа силно реагира и на най-малкия агресивен фактор; тя „ не понася повече нищо” и става нетолерантна. Тя е раздразнена, с опъване, зачервяване, лющене и сърбеж. В този случай, трябва да се подберат продукти с минимален брой съставки.
 

 • Свръхчувствителна или алергична

Алергията се дължи на имунологична реакция или на алерген.
На ниво кожа, това се изразява с видими клинични знаци: червени петна с малки мехурчета на екзема, силен сърбеж, подуване и подмокряне, често съпроводено със силен пруритус.
Ако забележите алергични реакции, незабавно се консултирайте с Вашия лекар; той ще потърси и ще открие съставката, към която Вашата кожа реагира посредством необходимите алергологични тестове.

Изпрати по е-мейл
 • Персонализирани съвети за грижа
 • Специални предложения
 • Коментари за вашите предпочитани продукти

Всяка кожа има специфични нужди,
открийте Вашия ритуал за грижа Eau Thermale Avène.

Започнете сега
 • Препоръчани продукти, за състоянието на Вашата кожа
 • Достъп до Вашите предпочитани продукти и коментари
 • Регистрирайте Вашите покупки, за да възнаградим Вашата лоялност
Регистрирайте се сега

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил