Папки експерт

Сухота на кожата

Сухота на кожата

Някои климатични или механични условия, нетолерантност към някои продукти… са такива фактори, които са отговорни за сухата кожа.

Какъвто и да е Вашият тип кожа, някои фактори могат да предизвикат или да благоприятстват изключителна чувствителност: Вашата кожа реагира бурно, по начин по който вие предпочитате да не се забелязва…

The brand Eau thermale Avène

Какво представлява сухата кожа?

Това е малко въпрос на степен.
Човек може да има здрава цветуща кожа, но по природа суха.

„Лека форма” на суха кожа се нарича ксероза.
Някои от Вас имат по рождение малко по-суха кожа, отколкото други и това състояние ще се засилва с течение на възрастта. Сухият зимен студ, както и вятърът, слънцето могат да се окажат фактори за изсушаване. Също така се познава гибелната роля спрямо епидермиса на някои продукти за почистване и тоалет, които съдържат повърхностно активни вещества с детергентен и иритативен ефект.
Анормална суха кожа с удебеляване на епидермиса, продължителна десквамация и формиране на големи люспи оформятихтиозата.
При екземите, и по-специално при атопичния дерматит кожата е бледа и суха.
В някои редки случаи, недостатъчният хранителен прием (на витамини, магнезий и мастни киселини) могат да засилят кожната сухота.
Накрая, многобройни кожни болести се нуждаят от лечения, които имат изсушаващ ефект (например при акне).

Съветите на Вашия лекар
Сухата кожа се нуждае от внимателен анализ. Трябва бързо да се отстранят редките ихтиози и да се лекува преждевременно атопичния дерматит.

Ако става въпрос за единичен кожен проблем, Вие можете да го коригирате като намалите агресивните тоалетни грижи и продукти и като използвате хидратантен крем.
Ако това не е такъв случай, Вашият дерматолог ще ви препоръча специфично лечение и хидратиращи средства.


 
Хидратантните кремове
Не всички хидратантни кремове имат еднакъв механизъм на действие. Базирайки се на основните активни съставки, се различават три главни начина за хидратация на кожата:


Оклузивен метод с обичайно много мазни продукти, например на базата на вазелин, които формират оклузивен филм на повърхността на епидермиса и позволяват да се поддържа водното съдържание в роговия слой.
Емолиентен метод със състави на базата на глицерин, урея или млечна киселина, които доставят на кожата съставки за естествена хидратация.
Физиологичният метод със състави на базата на мастни киселини, стероли, серамиди, които доставят липиди, подобни на тези в повърхностния слой на епидермиса, по начин, по който да се компенсира тяхната липса.


Изследователите, подготвяйки своите продукти имат навика да комбинират повече активни съставки по начин, по който да се оптимизират механизмите на действие.
Вашият дерматолог ще Ви помогне да изберете продукта или серията продукти, които са най-подходящи за Вашия проблем.
Във всички случаи помнете, че постоянната употреба е належаща: хидратиращите грижи трябва да бъдат прилагани ежедневно, за да се поддържа тяхната ефикасност.

Questions

Carnets experts

Изпрати по е-мейл

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил

You can't post more than one comment on a product

Направете коментар

* Задължителни полета

Моята регистрация

-Ден
-Месец
-Година

Всички марки на групата Pierre Fabre:

*Задължителни полета

Благодарим Ви за споделеното мнение!

Вашият коментар е в процес на одобрение от администраторите и ще бъде публикуван веднага след одобрение.