Грижа за кожата на възрастните

Грижа за кожата на възрастните

Независимо дали сте жена или мъж, дали имате склонна към несъвършенства кожа на възрастен, зряла кожа, кожа с бръчки или просто чувствителна кожа, грижата за кожата Ви е от съществено значение. Открийте нашите ритуали за грижа за кожата на възрастните.

Филтриране на продуктите
Филтриране на продуктите

51 резултати "Грижа за кожата на възрастните"

ВАШАТА КОЖА
ВАШАТА КОЖА

Знаете ли, че с напредването на възрастта кожата Ви става по-суха? Тя става по-тънка и губи плътност.

 • 1 (current)
 • 2
 • 3
 • 1 (current)
 • 2
 • 3
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Кожни проблеми при възрастни

Мазна, склонна към образуване на несъвършенства кожа

Има ли кожата Ви склонност да лъщи и да има нежелани следи (петна, черни точки или червени петна)? Усещате ли, че текстурата на кожата Ви е неравномерна, а порите - разширени? Дори и тийнейджърските години да са отдавна зад гърба Ви, кожата на възрастните все още може да има спорадични несъвършенства и дори да е склонна към акне.

За да третирате склонната си към несъвършенства кожа при възрастни, прилагайте сутрин и вечер пречистваща и матираща грижа за кожата, като използвате гамата Cleanance Women.

Склонна към атопия кожа при възрастни

Алергична или остра по произход, атипията на склонната към атопия кожа се характеризира с постоянна сухота и червени петна, предизвикващи силен сърбеж (пруритус). Това често срещано състояние на кожата се проявява с пристъпи, известни като "обостряне на екзема".

Раздразнението се лекува локално с антибиотични кремове и кортикостероиди, предписани от лекар или дерматолог. Кожата на възрастните също може да бъде обогатена с липиди и успокоена с почистващите масла и емолиентни продукти за грижа от гамата Xeracalm A.D.

Суха кожа при възрастни

Добре хидратираната кожа на възрастните, както и нормалната кожа, е еластична и гъвкава. Хидролипидният филм на кожата съдържа мазнини (липиди), които задържат влагата в кожата.

Ако тези липиди липсват в кожата, тя се изсушава и дехидратира. Това води до опъване, лющене, раздразнение и понякога сърбеж. Това е известно като суха кожа или ксероза на кожата.

Сухата и много сухата кожа може да бъде успокоена с помощта на подхранващи и овлажняващи кремове и балсами и релипидиращи почистващи продукти като тези от гамата Trixera Nutrition. След като кожната бариера е възстановена, гамата Hydrance помага за поддържане на влагата.

Зачервяване: руменина, еритроза, купероза и розацея

Тънката светла кожа при жените и мъжете лесно се повлиява от временно зачервяване, наричано още руменина. Това може да се запази в дългосрочен план и да стане постоянно. Това хронично състояние на кожата на лицето има няколко степени:

 • Еритроза, разпознаваема по дифузното и постоянно зачервяване.
 • Купероза, подобна на еритроза, но с малки видими разширени съдове.
 • Розацея, при която зачервяването е осеяно с малки червени петна.

Студът, слънцето, емоциите, наследствеността и стареенето на кожата са все фактори, които могат да предизвикат свръхреактивност на кожните съдове при чувствителната кожа на възрастните.

За намаляване на зачервяванията гамата за грижа за кожата Antirougeurs предлага почистващо мляко, успокояващи кремове с SPF30 и маска с по-интензивно действие срещу зачервяване. В съчетание с напръскване с термална вода, тези процедури осигуряват оптимално успокояване и намаляване на зачервяването.

Докато чакате червените петна да изчезнат, Couvrance Зелен коректор ще Ви позволи да ги прикриете практично и бързо.

Зряла кожа: на каква възраст се появяват първите признаци на стареене?

Продуктите за грижа за кожата на възрастните могат да предлагат антиейдж съставки, за да отговорят на новите проблеми на тази възрастова група. Всеки етап от живота може да остави своя отпечатък върху кожата, но също така има своя собствена гама от продукти за грижа, които да запазят младостта, красотата и комфорта на кожата на възрастните:

 • Гамата A-Oxitive например помага да се забавят първите признаци на стареене и да се възроди блясъкът на лицето на жените , при които се появяват първите фини линии, обикновено около тридесетгодишна възраст.
 • Гамата Physiolift е разработена за жени в четиридесетте си години, които се нуждаят от изглаждане на изразените бръчки, стягане и озаряване на кожата.
 • Гамата DermAbsolu запълва областите с липсваща плътност и осигурява комфорт на жените в менопауза.
Обратно към началото