av_instit-thermal-water-skin5-hdrvb-square 1440*579
Ползите от Tермалната вода

СЪСТАВ Ползите от Tермалната вода

Предимства, които могат да се проследят чак до изворите на Термалната вода Avène

За да се разберат причините за терапевтичните ѝ свойства, е стартирана мащабна изследователска програма. Връщайки се към извора на термалната вода, учените са започнали да разбират причините за нейната ефективност.

В Авен има вътрешни води, които се получават от изпаренията на моретата. Тази чиста вода се смесва с морските частици и се зарежда с минерални соли, след което пада на дълбочина от 1500 метра в т.нар. импувиум Авен в сърцето на регионалния природен парк Горен Лангедок.

av_instit-thermal-water-skin-hdrvb-square

Оригинално минерално наследство, извор на ползи за кожата

Защо се смята, че тя е подходяща за всички типове чувствителна кожа? Това е така, защото по природа тя е 100% чиста и с много ниско съдържание на минерали. Нейното рН е неутрално и има йонен баланс от бикарбонат, калций и магнезий, което е оптимално за баланса и толерантността на кожата. Уникалният и неизменен състав на минерали и микроелементи, както и липсата на потенциално дразнещи агенти като натрий и сяра, я правят най-силния съюзник за всички типове чувствителна кожа, дори за най-реактивната и деликатна.

  • <span class="ezstring-field">av_instit-thermal-water-skin3-hdrvb-square</span>
  • <span class="ezstring-field">av_protection-env-avene_brand-website_the-brand_ratio-4-3</span>
  • <span class="ezstring-field">av_instit-postcancer-hydrotherapy-scar-hdrvb-square</span>

Специфично биологично наследство

От тази древна скала водата черпи не само минералното си съдържание; тук тя среща и феноменална бактерия, наречена Aquaphilus Dolomiae, във връзка с водата и Варвенския доломит - скалата, от която водата черпи своя уникален и неизменен състав. Този микроорганизъм е източникът на активните вещества, които придават на Термалната вода Avène успокояващи, противовъзпалителни и възстановяващи свойства.

av_aquadolomiae_microscope_website 600x600

20-gouttes_logo_eta le don d_apaiser_ft carre

Чистотата и неизменният състав правят Термалната вода Avène уникална и ценна.

av_instit-thermal-water-skin6-hdrvb-square 472x580

Основен компонент за кожата

Ниското съдържание на минерали - най-ниското на пазара, но също така и балансът между калций и магнезий, богатството на силициев диоксид и разнообразието от микроелементи я превръщат в основна грижа за всички чувствителни, нетолерантни и алергични типове кожа.

Днес повече от 150 клинични и фармакологични проучвания потвърждават ефективността ѝ върху чувствителността на кожата. Тя редовно е обект на международни публикации от лекари, фармацевти и изследователи в областта на дерматологията.

Термалната вода Avène

7,5

Неутрално рН

7,5

2660 mg/L

Ниско съдържание на минерали

2660 mg/L

14 mg/L

Богата на силиций

14 mg/L

Ниска концентрация на натрий

= 2

Съотношение Ca2+/Mg2+

= 2

Широка гама от микроелементи

В края на термалната процедура с дерматолога видяхме ясно подобрение в кожата на Милена. Решени сме да продължим лечението у дома, докато се върнем тук следващата година!

ЕрикаМайка на Милена;Милена е на четири години и половина, страдаща от склонна към атопия кожа
av_instit-child-patient-doctor-hdrvb-square 720*720 crop
av_thermal spring water_spray_eretail_6_post_3282779003131_hd 600x600

Ежедневните ползи от Термалната вода Avène

Термалната вода Ви позволява да се насладите на всички естествено успокояващи свойства на Термалната вода Avène у дома - напълно непокътната. Може да се използва във всички козметични процедури и по всяко време на деня. За да освежите кожата си сутрин, без да я дехидратирате, да успокоите усещането за парене при епилация или бръснене, да оптимизирате действие на кремовете за грижа за кожата, да нанесете грима си, да се освежите след тренировка или при повишаване на температурата... Има много приложения. Но всеки път ще откриете това невероятно нежно, успокояващо усещане във всички продукти за грижа на Дерматологични лаборатории Avène.

Открийте ефективността на Термалната вода Avène

Предимствата на Термалната вода Avène за кожата, страдаща от кожни състояния

Благодарение на своите успокояващи, противодразнещи и противовъзпалителни свойства Термалната вода Avène се препоръчва при кожа, страдаща от кожни състояния.

Използвана самостоятелно, като допълнение към дерматологична грижа или процедури по лекарско предписание, тя спомага за успокояване на зачервяването, последиците от изгаряния и сърбежите, причинени от белези, намалява нежеланите кожни ефекти след онкологични лечения и тези, свързани с локални лечения на акне, като по този начин значително подобрява качеството на ежедневието на пациентите.

title

Намаляване на сърбежа

медикаментозно лечение + Термална вода¹.

лечение само с рецепта¹.

¹Мултицентрично проучване, 30 участници със склонна към атопия кожа на клепачите, разделени на 2 групи, 9 алергодерматологични центъра. 6 впръсквания по 5 секунди дневно в продължение на 7 дни.
p &lt; 0,05 след 7 дни.

Страдам от псориазис по лактите, краката и долната част на гърба. Преди участъците бяха възпалени и много ги чешех. Термалната вода ми подейства чудодейно. След три-четири дни кожата ми вече не беше същата.

Обратно към началото