AV_ATSW_Spray_Reducing winter redness_social_post_3282779003131_HD 16x9

Нашите най-добри съвети Рециклирайте нашите опаковки и пестете вода във вашата баня

Всеки жест, дори най-малкият и най-простият, е от значение, като се започне от сортирането на отпадъците в банята. Навик, който вече е утвърдена част от ежедневието ни.

Понякога обаче можем да се съмняваме дали даден вид опаковки трябва да се изхвърлят отделно или не. А какво ще кажете за тази? Когато става въпрос за пестене на вода, темата не е толкова озадачаваща - ако кранът е затворен, тя не се разхищава! 
Открийте няколко съвета, които ще ви помогнат да сортирате нашите продукти и да намалите консумацията на вода в банята. 
 

Рециклиране на нашите продукти

Рециклиране на нашите продукти

Правилно сортираните отпадъци могат да се рециклират! За рециклируеми опаковки използвйте контейнера за рециклиране. За всички останали се насочете към контейнера за битови отпадъци.

Външна опаковка и листовки: рециклируема хартия и/или картон

Флакони с помпа: рециклируеми

Флакони: рециклируеми

Спрей-флакони: рециклируеми

Тръби: рециклируеми

Опаковки тип буркан (Hydrance аква-гел, Body): рециклируеми

Обезвъздушени флакони и опаковки: не подлежат на рециклиране

Стерилни козметични флакони и туби: не подлежат на рециклиране

Козметика Couvrance (с изключение на тубичките за фон дьо тен): не подлежи на рециклиране

Опаковка тип буркан (Ревитализиращ подхранващ крем): не подлежат на рециклиране

За пестене на вода 

Без да се налага да изпускате нито един момент на блаженство в банята, можете да пестите вода, като предприемете няколко прости стъпки. 
Когато си миете зъбите или се бръснете например, затваряйте кранчето на водата, когато нямате нужда от нея. Така ще спестите поне 18 литра. Ако умножите това число по броя миения на зъбите и/или бръснене, цифрата скоро ще се увеличи значително.
Предпочитайте душовете пред ваните и спирайте водата, когато се сапунисвате. Ползата може да е двойна - за околната среда и за кожата ви. За опазване на околната среда ще помогнете за намаляването на потреблението на вода. При вземането на душ (средно 80 литра вода) се използва три пъти по-малко вода в сравнение с къпането във вана. Що се отнася до кожата ви, ще бъде полезно в грижата за нея. Твърдата вода изсушава кожата, а прекомерният хлор може да я раздразни. Като намалите взимането на вана, кожата ви ще има по-малък контакт с водата. Смятаме, че пет минути са достатъчни за един душ, давайки ви много време, за да чуете любимата си песен за старт на деня или да го завършите с усещане за свежест! За тези, които искат да отидат по-далеч, има и оборудване, с което можете да пестите вода.

Обратно към началото