• 1/1
27/10/2020 - БЛОГ

#maskne бюти съвети

Безпрецендентната ситуация в която се намираме, доведе до редица промени в ежедневието ни. Всекидневните жестове, като честото миене и дезинфекциране на ръцете, носенето на маски и шлемове, промениха дори и модната индустрия. Но как се отразиха противоепидемичните мерки на кожата ни?
Носенето на маска е важно, за да се ограничи разпространението на COVID-19 и тази бариерна мярка се превърна в постоянна част от нашето ежедневие. Но, при хората с чувствителна кожа, носенето на маска може да предизвика обриви и иритации, а при дерматози като атопична екзема, акне, розацея и други, да доведе до обостряне на състоянието на кожата.
Все по-често дерматолозите наблюдават един нов феномен наречен Маскне, акне причинено от продължително носене на маска. Маската задържа влага и слюнка, а в комбинация с механичния натиск на тъканта води до зачервяване, иритации или до поява на акне.
Има ли начин да избегнем негативните последици от носенето на маска?

  1. Обърнете внимание на материала, от който е изработена маската.
Материалът, използван за направата на маска, определя нейната степен на защита, теглото ѝ, както и нейното въздействие върху кожата. Дерматолозите препоръчват използването на маски от естествен материал като памук, който е лек, осигурява добро ниво на защита и позволява на кожата да диша. Честата смяна и изпирането на маската са задължителни ! В противен случай тъканта задържа себум, пот и замърсявания, които могат да доведат до кожни раздразнения. Изпирането на маската с твърде агресивни и силно ароматизирани перилни препратати, също би могло да доведе до определени раздразнения.
  1. Почистване, почистване, почистване
Изключително важна стъпка в поддържането на чиста и здрава кожа е почистването ѝ както сутрин, така и вечер. При чувствителна, суха или раздразнена от носенето на маска кожа, склонна към несъвършенства, използването на неподходящи почистващи продукти със силно себорегулиращо действие може да влоши нейното състояние. Cleanance Нydra Успокояващ измивен крем е продукт, разработен за нуждите на акнеичната кожа. Кремообразната формула почиства и защитава чувствителната и раздразнена кожа, комбинация от съставки възстановява нарушения й хидролипиден филм, а високото съдържание на Термална вода Avène успокоява и хидратира кожата.
3. Премахнете излишното
Маската покрива голяма площ от лицето ни. Необходима ли е в този случай употребата на грим и продукти, прикриващи несъвършенствата? Използвайте тази възможност да опростите своя ритуал за красота: деликатна хидратираща грижа без аромат е достатъчна, за да поддържа здрава кожата. Не забравяйте да нанесете хидратиращ продукт поне 20 минути, преди да сложите маската. За кожа, склонна към несъвършенства, Cleanance Women Корективен серум изглажда повърхността на кожата и намалява появата на разширени пори, като осигурява 24ч хидратация*.
4.Погрижете се за кожата по време на сън
Вечер, след като свалим маската и почистим лицето, е време за третираща грижа. Cleanance Women Изглаждащ нощен крем е продукт за зряла кожа, склонна към акне. Допринася за намаляване на пигментните петна, остатъчни следи и несъвършенства, изглажда повърхността на кожата. Продуктът осигурява 24ч хидратация*, а деликатната му текстура оставя кожата мека и гладка.
5.Успокояващ жест
Термалната вода Avène е успокояващ и омекотяващ жест за всички кожни раздразнения. Постоянният минерален състав и уникалната ѝ микрофлора я правят високо толерантна, дори и към най-чувствителната кожа. Напръскайте фина струя Термалната вода, изчакайте около минута и подсушете със салфетка – Вашият успокояващ жест навсякъде, и по всяко време.
*Кинетика на индекс на хидратация, 22 участника, еднократно нанасяне.


Библиография:
https://health.clevelandclinic.org/the-struggle-with-maskne-is-very-real/
https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/coronavirus/coronavirus-tips-to-avoid-maskne-skin-irritation
https://www.nytimes.com/article/maskne-acne.html

Ph. Credit Zach Vessels, Unsplash
 

Изпрати по е-мейл

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил

You can't post more than one comment on a product

Направете коментар

* Задължителни полета

Моята регистрация

-Ден
-Месец
-Година

Всички марки на групата Pierre Fabre:

*Задължителни полета

Благодарим Ви за споделеното мнение!

Вашият коментар е в процес на одобрение от администраторите и ще бъде публикуван веднага след одобрение.