Грижа за кожата против зачервяване

Грижа за кожата против зачервяване

Зачервяване на лицето: има такова, което придава само леко зачервяване, зачервяване около носа или такова, което прави бузите Ви червени като мак. Как намалявате зачервяването на лицето? С нашите продукти за грижа за кожата против зачервяване.

Филтриране на продуктите
Филтриране на продуктите

2 резултати "Грижа за кожата против зачервяване"

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Разпознаване на зачервяването на лицето

Зачервяването на лицето се среща предимно при лице със светла кожа. Признаците са яркочервен, понякога лилав цвят на кожата на лицето в различна степен. Това необичайно оцветяване, известно още като еритроза, еритема на лицето или петна по лицето, може да бъде концентрирано в определена област на лицето: зачервяване около носа, зачервяване на бузите и т.н., или по цялото лице.

Някои зачервявания са временни, известни като руменина, докато други могат да продължат с месеци, особено при свръхчувствителна кожа. Те могат да бъдат придружени от няколко признака като гореща кожа, сърбеж, червени петна по лицето и др.

Причини за зачервяване на лицето

Зачервяването на лицето се дължи на разширяване на кръвоносните съдове в дермата и под епидермиса.

Това явление може да е резултат от прегряване на кожата на лицето в отговор на силни емоции (гняв, срам, стрес или срамежливост) или външни или вътрешни стимули:

Няколко състояния също могат да причинят червени петна по лицето:

  • Алергии при реактивна кожа към определени агресивни перилни препарати или козметика.
  • Розацея или купероза - хронично състояние, което се проявява със зачервяване на бузите и носа, а след това на челото и брадичката.
  • Склонна към акне кожа може да причини червени петна по лицето, дължащи се на раздразнени участъци.
  • Уртикарията се проявява като петна в дермата под формата на червени папули и петна.
  • Себорейният дерматит образува червени петна и люспи (малък пърхот) по мазните части на лицето и главата (скалпа).
  • Псориазис и склонна към атопия кожа.

Как да се отървете от зачервяването на лицето?

Първата стъпка за премахване на зачервяването на лицето е да установите причината и да я отстраните, доколкото е възможно. Вашият лекар или дерматолог ще Ви бъде от голяма полза за постигането на тази цел.

Може да се наложи редовно да отделяте време за релаксация, за да премахнете стреса, да избягвате подправки, алкохол, екстремни температури или излагане на слънце.

Тъй като не всички фактори са толкова лесни за избягване, има продукти за грижа за кожата, които ще Ви помогнат да възстановите баланса на кожата си и да я успокоите. Избирайте продукти, които не съдържат алкохолили аромати и не предизвикват реакция.

Eau Thermale Avène разработи гама от продукти за грижа за кожата против зачервяване, които позволяват на хората, засегнати от зачервяване на кожата, да използват рутинна грижа за кожата на лицето, която третира временното и хроничното зачервяване.

Можете да започнете рутинната си грижа за кожата, като почистите лицето си с Antirougeurs CLEAN Успокояващо почистващо мляко. То нежно почиства и премахва грима от кожа, склонна към зачервяване, и зачита нейната чувствителност. Кожата Ви ще бъде чиста, освежена и успокоена. За допълнителна мекота завършете с напръскване на фина, мъгла Термална вода. Що се отнася до хидратацията, кремовете против зачервяване на Eau Thermale Avène улесняват микроциркулацията на кожата, намаляват нейната реактивност, отпушват я и поддържат баланса ѝ. В зависимост от типа на кожата Ви и Вашите притеснения, на Ваше разположение са няколко крема за розацея и купероза:

И накрая, незабавният и успокояващ ефект на маската Antirougeurs CALM Маска е особено препоръчителен като SOS процедура.

Как прикривам зачервяванията по лицето си?

Нанесете зеления коректор с четка или с върха на пръста си, за да прикриете зачервяването. Не съдържа аромати и запазващи свойствата агенти.

Смесете до получаване на сив нюанс. След това добавете слой от компактната крем-пудра или фон дьо тен течен коректор (в зависимост от интензивността на зачервяването), за да изравните тена си и да се предпазите от слънцето благодарение на техния SPF 30, и завършете с воал от Пудра-мозайка Прозрачна , за да фиксирате грима.

Ако предпочитате тонирани кремове, Antirougeurs UNIFY Унифицираща грижа в една стъпка хидратира, коригира и намалява зачервяването на лицето или лекото зачервяване. Освен това SPF 30 Ви предпазва от UVA и UVB лъчите, които могат да засилят зачервяването.

Обратно към началото