AV_Institutional_Instagram_Post_Quarter3-2018_Hydrotherapy baths and treatment_High-resolution_5  16x9

Съхраняване Контролирано управление на Термалната вода Avène

Термалната вода Avène е под строго наблюдение. Нашият Център за изследване на водата извършва много проверки всяка година, за да гарантира качеството на водата. В същото време улавянето ѝ и използването ѝ се контролират строго.

Съзнавайки значението на екосистемите и почвата за качеството на Термалната вода Avène, ние развиваме много дейности в зоната около басейна. Всяка от структурите на обекта се ангажира с устойчиви методи на управление, за да защити този уникален природен ресурс.

 

 

Благотворна по природа

av_instit_environnement_avene2©studiochevojon_472x580

Произход на Термалната вода Avène

Термалната вода Avène се намира в скали, известни като „Доломити“, които са се образували преди 530 милиона години. Тези скали образуват стръмен пропусклив резервоар с дълбочина около 500 метра. Това позволява на термалната вода да циркулира на дълбочина повече от 800 метра под земята. Заобикалящите я скали са съставени от шисти и пясъчници с ниска пропускливост.

Импувиумът Avène е повърхността, която събира дъждовната вода, от която по-късно се образува Термалната вода Avène. Водата се просмуква директно в Доломитите или се оттича чрез реките в райони с ниска пропускливост.

Появата на Термалната вода Avène

След като проникне на повърхността на импувиума, дъждовната вода бавно се придвижва към дълбочините на скалите.
Докато циркулира през Доломитите, тя постепенно се обогатява с елементи от скалите. Нагрява се до около 60°C.
В края на своя път, който отнема от 50 до 200 години, термалната вода се издига по естествен път, леко се охлажда и се появява в извора Сент-Одил, разположен в Les Bains d'Avène. Днес три барабана улавят Термалната вода Avène, за да захранват хидротерапевтичния център и завода за производство.

av_instit-biodiversity-orb-hdrvb-square 473x473
  • <span class="ezstring-field">AV_Institutional_Instagram_Post_Quarter3-2018_Water Laboratory_High-resolution_4 367x452</span>
  • <span class="ezstring-field">AV_Institutional_Instagram_Post_Quarter1-2018_Drilling_Low-resolution_1 367x452</span>
  • <span class="ezstring-field">AV_Institutional_Instagram_Post_Quarter3-2018_Drilling_Low-resolution_3 367x452</span>

Тук не става дума просто да вземем термалната вода и да я използваме. Искаме да се погрижим за нея.

Сандрин Бесу-ТуяРъководител на Центъра за изследване на водата и директор на Приложни изследвания за Развойна дейност на дермокозметиката - лична хигиена

Научете повече за по-добрата му защита

Поддържането на постоянни условия гарантира, че Термалната вода Avène запазва специалните си качества. Веднага след като обектът беше закупен през 1975 година, ние наблюдавахме и анализирахме Термалната вода Avène, за да я разберем по-добре и да я запазим.

И до днес продължаваме тази работа по наблюдение и научни изследвания в интерес на водата, пациентите и нашите потребители, чиято кожа изисква най-доброто.

Работата на Центъра за изследване на водата

Центърът за хидротерапия Avène е единственият във Франция, който се възползва от научен мониторинг от Център за изследване на водата.

  • Над 1000 контролни проби годишно.
  • 49 000 годишни анализи.
  • 10 точки, анализирани в импувиума Avène.
  • Сътрудничество с външни експерти: CNPF (Centre National de la Propriété Forestière, Национален център за горски имоти), BRGM (Bureau de Recherches Géologiques et Minières, Бюро за геоложки и минни изследвания).
av_instit-water-labo-science-hdrvb-square 1x1

В производството искаме да бъдем пример за управление на околната среда.

Северин Руле-ФурнемонРъководител на отдела за Корпоративна Социална Отговорност и устойчиво развитие в групата Pierre Fabre

Ефективно използване на Термалната вода Avène

Изобилието на Термалната вода Avène прави излишно нейното съхранение или обработка. Това гарантира, че свойствата ѝ се спазват напълно. За да поддържаме това качество и достъпност, събираме само водата, която ни е необходима. Така че оставаме доста под разрешения дебит. Водата, която не е добита или използвана, продължава да тече по естествения си път, като се присъединява към водите на река Орб.

AV_Institutional_Instagram_Post_Quarter3-2018_Surrounding_Low-resolution_3 1x1
Обратно към началото