Папки експерт

Стареене на кожата

Ако става въпрос за единичен к

Няколко бръчки и бръчици, по-малко кадифена кожа, загуба на блясъка на тена, загуба на стегнатост… Всички тези белези сигнализират, че времето минава…

Какъвто и да е Вашият тип кожа, някои фактори могат да предизвикат или да благоприятстват изключителна чувствителност: Вашата кожа реагира бурно, по начин по който вие предпочитате да не се забелязва…

The brand Eau thermale Avène

Кожата старее…     Защо?

ВЪТРЕШНО ОПРЕДЕЛЕНО СТАРЕЕНЕ
Генетично програмирано, става въпрос за естествен процес, който води до бавна дегенерация на тъканите, „вписано” в генетичната заложеност на всеки един.Това е т.нар. „биологичен часовник”, пред който ние не сме равни…

ВЪНШНО ОПРЕДЕЛЕНО СТАРЕЕНЕ

Предизвикано от множество фактори на околната среда, като излагане на слънце, замърсяване, стрес, тютюнопушене, др.

Основни фактори:

Слънцето и UV-лъчите: фотоиндуцираното стареене е преждевременно стареене на кожата, причинено от многократно излагане на ултравиолетови лъчи от слънцето или от изкуствени източници, чиито постоянни ефекти са едновременно повърхностни и дълбоки.
Околната среда: атмосферните замърсители увреждат защитния хидролипиден филм на кожата, като генерират свободни радикали със силна окислителна способност, които допринасят за ускореното стареене на кожата. Ако вредните влияния на замърсителите са видими в краткосрочен план, то те са също така и в дългосрочен, чрез кумулативен ефект с ниска интензивност, но за сметка на това – повторяеми.
Начин на живот: тютюнопушене, стрес, прекомерен прием на алкохол, небалансирано хранене … Под влияние на ефекта на лошия начин на живот, кожата губи своята жизненост и блясък. По-конкретно, кожата се сбръчква под влияние на стреса и умората, провокирайки мускулни съкращения и оттам появата на бръчки. При преумора или поради недостатъчен ежедневен хранителен прием, клетките използват по-интензивно резервите в дермата за да се изхранват и да се справят със ситуацията: кожата има недостиг на основни елементи: витамини, микроелементи, есенциални мастни киселини…

 КАК?
 ТОВА, КОЕТО СЕ ВИЖДА… И КОЕТО СЕ СЛУЧВА…

Следите на времето, което отминава, не са едни и същи през целия живот.


Първите признаци на стареене на кожата, бръчките и бръчиците, загубата на блясък на тена и на стегнатост, се проявяват.
 
Tези прояви са свързани със забавяне на клетъчния метаболизъм в кожата и на повторяема атака на свободните радикали: окислителни агенти, които се дължат на излагане на UV-лъчи.


След това, бръчките повече се изразяват, формирайки дълбоки бразди и кожата губи своята стегнатост.
TТези следи на времето са основно свързани с разреждане на колагеновите фибри и на обедняване на основната субстанция на дермата, хиалуроновата киселина.


Накрая, зрялата кожа губи своята плътност, жизненост и комфорт.


С времето, синтезът на основни компоненти в кожата се забавя:
- Хиалуроновата киселина и колагенът, ключови молекули в съединителната тъкан на кожата, намаляват. Структурата на кожата се нарушава, губи плътност и се отпуска.
- Тези признаци са придружени от сухота на кожата, свързана с намаление на естествения синтез на липиди в кожата.

  Превенцията : неизменна!

След като не можем да забавим времето, нито да предотвратим стресиращите събития в живота, то можем поне да обърнем внимание на фотоиндуцираното стареене, провокирано от излагането на кожата на ултравиолетовите лъчи, отговорни в 90% за стареенето на кожата.
Всъщност, още от началото на живота трябва да бъдем бдителни към прекомерното излагане на слънцето. Никога не е твърде късно, за да се подобри грижата.

Превенцията на фотоиндуцираното стареене се изразява във фотозащита, което означава постоянно бдително отношение спрямо слънчевото излагане: да не се излагаме прекомерно в часовете с най-интензивно слънчево огряване; да носим дрехи, шапки и очила (разрешени за употреба); да използваме слънцезащитни продукти с висока степен на защита.
Да не забравяме, разбира се, че НИКОГА не трябва да излагаме директно на слънцето деца под 3-годишна възраст.

Questions

Carnets experts

Изпрати по е-мейл

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил

You can't post more than one comment on a product

Направете коментар

* Задължителни полета

Моята регистрация

-Ден
-Месец
-Година

Всички марки на групата Pierre Fabre:

*Задължителни полета

Благодарим Ви за споделеното мнение!

Вашият коментар е в процес на одобрение от администраторите и ще бъде публикуван веднага след одобрение.