Скрий търсенето Продуктова серия/намери грижа
Слънцезащита - чувствителна кожа

Серия Слънцезащита - чувствителна кожа


Слънцезащита за чувствителна кожа, благодарение на патентован фотозащитен комплекс със стабилен и дълготраен ефект.

Мнението на лекаря

Въпроси/Отговори
  • UVB лъчите са също толкова опасни както UVA лъчите. Двата вида са свързани с кожното стареене и с появата на рак на кожата. За разлика от отговорните за слънчевите изгаряния UVB лъчи, то UVA засягат в по-голяма степен и то без най-малкия алармиращ признак.

  • Не. Вие сте защитени от UVA и UVB лъчите, и от техните вредни ефекти (слънчево зачервяване и в дългосрочен план кожно стареене), но процесът на образуване на бронзов загар не е изцяло блокиран. След няколко дни на интензивно излагане, Вие ще добиете приятен загар, без да се уврежда кожата.

  • Облаците спират само една малка част от слънчевите лъчи. Лекото заоблачаване позволява преминаването на UV лъчите до 95%. Следователно, внимавайте! Под чадъра, се допуска половината от слънчевото огряване. Светлината и UV лъчите могат да засегнат недиректно кожата, отразявайки се от различни повърхности. Това отражение е с 20% от повърхността на морето и с 15 до 25% от пясъка. Затова удвоете бдителността си!

  • Никога не забравяйте, че бронзовият загар не защитава от слънчево изгаряне. Още повече, той не спира UVA лъчите, отговорни в дългосрочен план за рак на кожата.

  • Херпесният вирус има свойството да „спи” (т.е. в латентно състояние) в нервните окончания, инервиращи кожата. Под влияние на умора, емоционални състояния, период на менструация, както и слънцето, той се „събужда” и се проявява в локализиран лабиален обрив. За да се избегне това неприятно състояние, защитете устните си с помощта на подходящ продукт с висока защита.

  • 1. Най-добрата защита са дрехите за всички и най-вече децата: тениски, шапки и слънчеви очила.2. Бебета под 3 години не трябва да се излагат на слънце.3. Малките деца трябва особено да са много добре защитени.4. Слънчевите изгаряния са винаги опасни, особени при децата.5. Избягвайте излагането между 11 и 16ч.6. Излагането на слънце не трябва да бъде продължително.7. Пясъкът, снегът, водата могат да отразяват на кожата Ви повече от половината лъчи. Облаците не защитават достатъчно.8. Вашата слънчева защита срещу UVB и UVA трябва да се подновява на всеки два часа и след всяко къпане, независимо от слънцезащитния фактор.9. Използвайте подходящ слънцезащитен продукт за Вашата кожа.10. Слънцезащитния продукт не е предназначен за увеличаване на времето на излагане.11. При изкачване на високо и в областта на тропиците, трябва да използвате продукт с по-висок слънцезащитен фактор от този, който обичайно използвате.12. Приемайте редовно течности, наблюдавайте децата и помислете за защитата на по-възрастните хора.13. Добре подберете и добре нанесете слънцезащитния продукт.

Всички текстури

SPF 50+

Изпрати по е-мейл

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил

You can't post more than one comment on a product

Направете коментар

* Задължителни полета

Моята регистрация

-Ден
-Месец
-Година

Всички марки на групата Pierre Fabre:

*Задължителни полета

Благодарим Ви за споделеното мнение!

Вашият коментар е в процес на одобрение от администраторите и ще бъде публикуван веднага след одобрение.