Грижа за чувствителните зони

Грижа за чувствителните зони

Грижа за чувствителните зони

4 резултати "Грижа за чувствителните зони"

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Кожни проблеми при бебето: разпознаване и лечение

Склонност към зачервяване под пелените

Склонността към зачервяване под пелените се проявява като неприятно зачервяване по дупето на бебето. Понякога се появяват малки петна.

Този дерматит по седалището се причинява от урината и изпражненията, защото са останали в пелената твърде дълго или поради тяхната киселинност. Това се случва поради диария или редки изпражнения, свързани с никненето на зъбите.

За облекчаване на раздразненията Cicalfate+ Възстановяващ защитен крем е идеален за възстановяване, пречистване и успокояване на бебешката кожа. Оставянето на бебешкото дупе да диша без пелена за около десет минути няколко пъти на ден също ще помогне на бебето да се възстанови и да възвърне меката си бебешка кожа. Можете да се възползвате от това време, за да го успокоите допълнително с Термална вода.

Ако кожата на бебето Ви е склонна към мацерация, спрете да използватекрема и се обърнете към Cicalfate Подсушаващ възстановяващ спрей.

Склонна към атопия кожа

Склонната към атопия бебешка кожа, известна също като атопичен дерматит, е възпалително състояние на кожата, което се появява в среда, предразположена към алергии: атопия. Тя засяга повече от едно на всеки десет бебета.

Признаците са суха кожа, а при обостряне на склонната към атопия кожа се появяват червени и сърбящи петна. Бузите, ръцете и дланите са областите, засегнати през първите месеци от живота на бебето. След една година склонната към атопия кожа се концентрира в кожните гънки на малкото дете.

Причините често са генетични, въпреки че някои фактори, свързани с храненето и околната среда, могат да благоприятстват появата ѝ.

Склонната към атопия бебешка кожа изисква консултация с педиатър или дерматолог, за да се осигури правилно третиране. След това рутинна грижа за кожата без аромати, базирана на емолиенти, повишава ефективността на предписаното третиране.

Нашите лаборатории разработиха гамата Xeracalm A.D, за да възстановят бариерната функция на кожата на Вашето бебе и да успокоят сърбежа, причинен от сухота. Кремът или балсамът трябва да се нанасят веднъж или два пъти дневно като превантивна мярка за защита и подхранване на кожата, а почистващото олио или свръх обогатеният сапун почистват кожата на бебето по време на баня. Това трябва да става с вода с температура между 32°C и 35°C и да не продължава повече от десет минути. Научете повече съвети за ежедневната хигиена на Вашето бебе.

Интертриго: какво трябва да използвате за шията на бебето си?

Вашето дете може да има интертриго, ако се вижда зачервяване в гънките на шията, както и по слабините, бедрата или на всяко място, където две кожни повърхности влизат в контакт. Това раздразнение по шията на бебето всъщност се дължи на триенето на две чувствителни области от кожата на бебето. То може да се засили от топла и влажна среда.

Това безвредно състояние на кожата при новородените е известно още като дерматит на кожните гънки и засяга предимно бебета на възраст под една година.

Някои добри практики за премахване на този кожен проблем при бебетата:

  • Оставете тази част на тялото да диша свободно, доколкото е възможно.
  • Измивайте чувствителните зони с нежен бебешки душ без аромат, за да предотвратите инфекции и алергии.
  • Подсушавайте бебето си , като потупвате с кърпата, а не търкате.
  • Успокоявайте бебето си с Термална вода.
  • Помогнете за възстановяване на раздразнения врат с Cicalfate+ Възстановяващ защитен крем.
  • Не покривайте бебето си с прекалено много дрехи, особено през нощта.
Обратно към началото