Грижа за раздразнена кожа

Грижа за раздразнена кожа

Червени петна, червени дупенца и обриви по врата при бебета За да успокоите зачервяванията и ежедневните неравности на бебето си, открийте цяла гама от възстановяващи продукти, подходящи за чувствителната му кожа.

Филтриране на продуктите
Филтриране на продуктите

4 резултати "Грижа за раздразнена кожа"

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Червени петна на бебето: идентифициране на обрива

Червени петна по бебетата със сърбеж, причинен от сухота

Суха ли е кожата на бебето Ви до степен на лющене или образуване на корички? Освен това червените петна на бебето Ви са много сърбящи и сълзящи? Новороденото Ви бебе вероятно има склонна към атопия кожа.  

Това състояние на кожата, известно още като атопичен дерматит, се появява по бузите и зад ушите през първите няколко месеца от живота, а при по-големите деца - в кожните гънки. Появява се при обостряне на склонна към атопия кожа, придружено от интензивен сърбеж, причинен от сухота, и зачервяване, последвани от периоди на спокойствие. По време на обострянето бебето Ви със сигурност изпитва смущения в съня.

Този дерматит се причинява от атопия - състояние на склонност към алергии, често семейно наследено. То засяга повече от едно на всеки десет бебета и не е заразно.

За третиране на склонна към атопия кожа педиатърът или дерматологът ще Ви насочи към кремове на кортикостероидна основа. Наред с това  помагат за успокояване на раздразнената кожа на бебето и за подобряване на ефективността на терапевтичните процедури.

Eau Thermale Avène разработи гамата Xeracalm A.D от емолиентни продукти за грижа за кожата, които възстановяват хидролипидния филм на кожата и следователно нейната бариерна функция, както и успокояват сърбежа, причинен от сухота. Ето някои предложения за възстановяване на кожната флора на Вашето бебе, без да се уврежда хидролипидният филм на кожата:

Зачервяване в кожните гънки

Има ли Вашето дете червени петна по гънките на врата или бедрата? В топла и влажна среда този признак е характерен за интертриго. Тази безвредна кожна инфекция е често срещана при бебета с чувствителна кожа и при възрастни.

В повечето случаи този обрив се дължи на размножаването на микрогъбички (микоза) под въздействието на топлината и влажността. Това може да бъде причинено от прекомерно изпотяване, когато бебето е покрито, лошо подсушаване след къпане или смяна на пелените на прекалено голямо разстояние във времето.

За да се отървете от тези червени петна, трябва да се справите с причините за интертригото и да използвате процедури против раздразнение. Ако обривът продължава, попитайте педиатъра си за съвет.

Избягвайте мацерация:

  • Когато е горещо, свалете един слой дрехи от бебето си.
  • Сменяйте пелените на бебето си много редовно
  • След като смените пелената или го изкъпете, подсушете кожните гънки с кърпа.

Успокояване и възстановяване на раздразнената кожа:

  • Пръскайте Термална вода Avène при всяка смяна на пелените за незабавно успокояване, след което подсушете с потупване.
  • Нанесете Cicalfate+ Възстановяващ защитен крем върху зачервяванията, за да възстановите кожата и да предотвратите размножаването на бактериите.

Зачервени петна по дупето на бебето

Ако червените петна се намират по дупето и гениталиите на бебето, най-вероятно става въпрос за склонност към зачервяване под пелените.

Обривът обикновено е придружен от малки червени петна, които понякога могат да кървят. Този обрив се появява, когато дупето на бебето е оставено твърде дълго в мокра пелена или при никнене на зъби.

Лекарят вероятно ще Ви предпише хидрокортизон или противогъбичен крем, който можете да допълните с крем против раздразнения като например Cicalfate+ Възстановяващ защитен крем. Можете да използвате Термална вода Avène заради успокояващите ѝ свойства след всяка смяна на пелените.

Ако червените петна на бебето ви започнат да текат или да кървят, заменете крема с Cicalfate+ Подсушаващ възстановяващ спрей.

Освен това сменяйте пелените на новороденото по-редовно и оставяйте малкото му дупенце без пелена за около десет минути няколко пъти на ден.

Обратно към началото