Антиоксидантни процедури Антиоксидантни процедури

Набавете витамини за кожата си с антиоксидантен крем! Антиоксидантният продукт за грижа за лицето Ви предпазва от оксидативен стрес и вредното въздействие на замърсяването. Той е обогатен с витамини за кожата и гарантира сияен тен.

0 резултат "Антиоксидантни процедури"

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Как да облекчите алергичната реакция на лицето си?

Имате ли зачервяване, стягане и изтръпване на лицето си след контакт с домакински продукти, козметика или излагане на слънце? Вероятно имате чувствителна реактивна кожа, склонна към кожни алергии.

За да облекчите този дискомфорт, първата стъпка е да установите какво предизвиква алергичната реакция, за да го отстраните или да спрете да го използвате.

След това препоръчваме два ритуала за грижа за кожата, за да успокоим незабавно топлината и раздразнението на сухата кожа:

  1. Наложете компреси, напоени с Термална вода, върху раздразнената област за около десет минути, като редовно нанасяте компресите.
  2. Нанесете успокояващ крем за лице, за да успокоите бързо и трайно дискомфорта.

Ако кожата някога се почувства влажна, а не суха, използвайте Cicalfate+ Подсушаващ възстановяващ спрей на място.

В по-общ план, за да предотвратите повторна алергична реакция на лицето си, избягвайте почистващи продукти и козметика, съдържащи аромати и агресивни съставки. Изберете хипоалергенни продукти за чувствителна и реактивна кожа, като например Tolérance Нежен почистващ лосион.

Препоръчваме също така да изчакате, докато кожата Ви се успокои, преди да нанесете грим, и да избирате дермо-козметични продукти като тези от гамата Couvrance

Ако алергиите на кожата на лицето Ви са тежки и/или повтарящи се и нанасянето на успокояващ крем не е достатъчно, не се колебайте да се консултирате с Вашия лекар или дерматолог. Те могат да Ви насочат към алерголог, който да определи по-точно веществата, които не толерирате. Това ще Ви помогне да се насочите към най-подходящото противоалергично лечение като например антихистамини, за да намалите подуването, червените петна, сърбежа и обривите.

Кой успокояващ крем да избера за склонна към алергии кожа на лицето?

За да запазите чувствителността на свръхчувствителната, реактивната, нетолерантната или алергичната кожа, трябва да избягвате успокояващи кремове за лице, които съдържат аромати, етерични масла и запазващи свойствата агенти, накратко: всички вещества, които могат да раздразнят този тип деликатна кожа.

За ежедневието Ви предлагаме да избирате процедури за лице с минимално количество съставки като например тези от гамата ни Tolérance Extrême. От почистващо мляко до хидратиращи и успокояващи кремове и маски, тези продукти отговарят на нуждите на чувствителната кожа, като се фокусират върху най-важното.

За реактивната кожа нашите лаборатории разработиха серията успокояващи кремове Tolérance Control, които успокояват горещите вълни, компенсират дехидратацията и възстановяват кожната бариера. Благодарение на патентованата активна съставка D-Sensinose тези кремове за лице успокояват изтръпването, паренето, опъването и общия дискомфорт за по-малко от тридесет секунди. Разработени са две текстури:

  • Възстановяващият успокояващ крем Tolerance Control, нежен и лек, за нормална до комбинирана чувствителна реактивна кожа.
  • Успокояващият възстановяващ балсам Tolerance Control, богат и кремообразен, за суха до много суха реактивна суха кожа.

Ако зачервяването е придружено от сърбеж, причинен от сухота, и прилича повече на атопия, препоръчваме успокояващите кремове против разчесване от гамата Xeracalm A.D..

Трите гами успокояващи кремове, споменати тук, се възползват от технологията Sterile Cosmetics®, т.е.:

  • Състав само с основни активни съставки за кожата.
  • Стерилизирана формула и стерилни опаковки с бариерни опаковки.
  • Идеално херметична система за затваряне.

И накрая, ако планирате да излезете на слънце, нанасяйте минерална слънцезащита (без химически филтри) с SPF, съобразен с Вашия фототип и нивото на слънчевата светлина, поне на всеки два часа.

Обратно към началото