• 1/1
13/02/2017 - Хороскопът на Avène

13-18 февруари - любов, красота и още нещо...

Грижи за здравето, красотата, дома, партньорствата, любовта...


Движението на небесните тела и техните ритми и цикли резонират  със Земята – и ние като част от всичко, бихме могли да се настройваме и синхронизираме с хармонията между небесните тела и природата.
Да, грижи с любов и от любов към себе си и хората, които обичаме - съчетанието между тях привлича още по-добри резултати, защото любовта е и действие освен състояние. Когато се погрижим с любов за себе си, имаме повече настроение, енергия, увереност – така и на околните им е по-добре с нас и привличаме позитивни срещи, събития,промени или решения.


От днес, ден преди празника  на Св. Валентин и Св. Трифон, стартираме новата астрологична рубрика на Avène, посветена на грижите за здравето, красотата, дома, партньорствата, любовта...

В нея ще проследяваме хармоничните или неблагоприятни дни по отношение на тези взаимодействия,  като основно се позоваваме на движенията на Луната и Венера. Това са планети, отговарящи за два основни женски ( Ин ) аспекта и архетипа: Луна – грижа и здраве, семейство, адаптация;
Венера - хармония, красота, партньорство, избори, любов...

Естествено, тази двойка планети се проявява много по-силно през жените, но това не значи, че циклите им не се отнасят и за мъжете - тяхното здраве и емоционален живот. Както знаем, всеки носи в себе си и двете начала - женско и мъжко, Ин и Ян.13 февруари:
Вече преминахме фазата Пълнолуние, съчетано с Лунното затъмнение – назрелите въпроси, вътрешната и външната изострена  динамика се успокояват. Фазата на натрупване е преминала и Луната започва да се смалява.
Тонусът ни този ден, макар и понеделник, може да е леко намален, но ако се фокусираме както върху външната подредба на нещата, така и вътрешна подредба на емоциите и приоритетите, енергията няма да бъде разпиляна. Не се препоръчва прекалено физическо натоварване.
През днешният ден Луната преминава през знака на Дева, а в съчетание с нейната намаляваща фаза е чудесен ден за разчистване на ненужни вещи в дома или практически насочена подредба у дома или на работното място.

Това е подходящ период, в следващите две седмици, за прочистващи диети, диети за понижаване на теглото или просто разтоварващ режим.
Когато Луната намалява, усилията в тази насока са възнаградени с видим резултат. Много по-лесно се изхвърлят токсините и излишни килограми. 
Добре се усвояват кореноплодните растения. Грижа за прочистване на стомахът и тънките черва.

NB Когато се посочват подходящи дни за диети, било то с цел отслабване или прочистване на организма, или просто за тонус, това не се отнася за хората, които има здравословни проблеми.  В такъв случай е необходимо преди такива действия, да се консултират с лекар-специалист или диетолог. Всеки драстичен метод спрямо организма, е стрес за него и последиците могат да се проявят по-късно.

Красота:
Подходящ е за боядисване на косата, ако желаем цветът й да е по-траен.
Ако бихме искали да се погрижим за кожата си, можем  да постигнем видим резултат с дълбокопочистващите маски, пилинги и въобще благоприятно е въздействието върху проблемната кожа.


14 февруари 
Честит празник на Любовта !
Според Петър Дънов,  слънцето се проявява чрез гроздето - в сладостта и сока му.  А слънцето и светлината  са живот.
А  животът, изпълнен с топлина и любов е хармония. Пожелаваме на всички точно това - любов и споделеност!

Днес, в съзвучие с празника, Луната навлезе в знака на Везни – символ на партньорството, красотата, хармонията.
Динамиката на този ден е насочена по отношение на намиране на баланс.

Има тенденция в емоционален план да сме по-капризни поради интензитета на желанията;  уязвимостта към дисхармония в атмосферата да бъде по-изострена, а жените по-чувствителни и раними. 

Съветът е – да укротим желанията и потърсим вътрешния баланс, за да не се превръща празникът в празник на незадоволените  желания. 

По отношение на здравето - добър ден за прочистване на бъбреците чрез повече течности и подходящи сокове;
Ако приемате днес мазнини, няма да се натрупват в излишество, а напротив, ще се усвояват добре.

Красота:  Благоприятен ден за прически, боядисване на косата, както и разкрасяващите процедури за кожата на лицето и тялото.

Още веднъж - интензитетът на емоции, страст и желания все повече се засилва и поради факта, че планетата Венера вече е в знака на Овен и наближава съвпад с огнения  Марс. В синхрон със символа на днешния ден - Мъжкото и Женското начало. Страстта се засилва, но златната среда е и в съчетанието и присъствие на разум.


15 февруари
Все още Луната преминава през знака на Везните. Темите от предишния  ден, свързани със здравето и красотата са актуални. Все още (до 25 февруари) разтоварващите диетични режими, ще дават резултати.
За тези от вас, които могат да отделят време – антицелулитните и лечебни масажи биха били полезни през този двуседмичен период, когато Луната намалява. 
Тъй като нашата Лунна спътница сключва напрегнати аспекти с други планети, нервното напрежение, внезапни емоционални изблици, биха били налице ако не съумеем да запазваме самообладание


16, 17 и 18 февруари
От 9.30 сутринта Луната навлиза в знака на Скорпиона, където ще преминава следващите два дни и половина, почти три. Преминаването й през този знак обагря ежедневието ни с динамика, концентрация, енергия и воля за справяне с необходимите задачи, естествено ако пожелаем.
За тези от вас, които се занимават с бойни изкуства или дадени енергийни практики – видимо биха могли да виждат резултатите от положените усилия. А и въобще тези практики са в резонанс с енергията на Скорпиона.

Красота:
Парни бани, антицелулитни и лечебни масажи – добро влияние върху организма. 
В дните 16, 17 и 18 февруари подстригване на косата, боядисване и каквито и да е процедури по отношение на косата, не са подходящи.

Когато Луната преминава през знак в елемента Вода, какъвто е Скорпион, цветът на косата е нетраен , прическата не запазва формата си, а също и не се стимулира растежа й.

Дните отново са подходящи за прочистващи хранителни режими.* Тъй като знакът на Скорпион, по отношение на тялото е свързан и с половата система, прочистващите процедури и грижи за нея, добре ще й повлияят.


На 18 февруари след 21 часа Луната навлиза в бляскавия знак на Стрелеца. Ако не сме работохолици или вече заслужено сме си дали почивка, в неделя бихме могли да го направим с широко сърце.

Стрелецът обича разкоша. За едни това може да е разкош в планината или въобще сред природата, за други  да пазаруват или подаряват с удоволствие, за трети да празнуват, спортуват и т.н.
Стрелецът е щедър знак. Той обича и разширяването на мирогледа, така че за тези, които имат предпочитание към книгите, това може да се окаже прекрасна неделна почивка.

Ако някои от нас практикуват разтоварителни режими – черният дроб би се повлиял  добре през днешният ден, а и през целия понеделник.

Приятна почивка!


Statera Anima
Aстролог на Avène*NB Когато се посочват подходящи дни за диети, било то с цел отслабване или прочистване на организма, или просто за тонус, това не се отнася за хората, които има здравословни проблеми.  В такъв случай е необходимо преди такива действия, да се консултират с лекар-специалист или диетолог. Всеки драстичен метод спрямо организма, е стрес за него и последиците могат да се проявят по-късно.

 

Изпрати по е-мейл

Всяка кожа има специфични нужди,
открийте Вашия ритуал за грижа Eau Thermale Avène.

Започнете сега
  • Препоръчани продукти, за състоянието на Вашата кожа
  • Достъп до Вашите предпочитани продукти и коментари
  • Регистрирайте Вашите покупки, за да възнаградим Вашата лоялност
Регистрирайте се сега

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил