• 1/1
19/10/2021 - БЛОГ

Екзема при деца: адаптирана хигиена

Съвети за нежно почистване

Кожата на детето е раздразнена и с усещане за сърбеж? Нуждаете се от подходяща грижа. Трябва ли да намалите честотата на взимане на душ или вана? Последвайте нашите съвети за нежно почистване и ежедневно предпазване на детската кожа. Времето за баня на малчуганите може да бъде също толкова удовлетворяващо и забавно.

Кожа, склонна към екзема: предимствата на адаптираната ежедневна хигиена

Детската кожа, склонна към екзема е раздразнена и крехка. Не трябва ли детето да се къпе през ден? Не е задължително. За доброто състояние на кожата  – както и за да ограничите въздействието на прах, потене и алергени – детето може да се къпе всеки ден. Съществуват решения за ежедневна употреба, с които е възможно нежното почистване без утежняване на сухотата и раздразнение на кожата, и без усещане за сърбеж.

Екзема: Правилният начин на почистване

Адаптираната хигиена е от основно значение за защита на кожната бариера и ограничаване на сухотата на кожата. Правилните хигиенни навици предпазват кожата на Вашето дете от обостряне на състоянието. Помогнете му като го научите на правилните хигиенни жестове, които да прилага  по време на баня. Намалете времето за душ (между 5-10 мин.), за да избегнете сухота и раздразнение, провокирани от твърдата вода и хлора. Използвайте топла вода (между 32° и 34°C), тъй като горещата вода увеличава вероятността от сухота и възпаление.
Изберете подходящи почистващи продукти: дерматологично почистващо олио, свръхобогатен сапун или гел без аромати, сапун, и етерични  масла. Няколко лесни жеста, които ще успокоят детето по време на баня.

av_eczema-psoriasis_bebe_toilette_1x1_v1.pngЕкзема: Почистване без раздразнение

Да, възможно е да почистите кожа, склонна към атопия без да причините раздразнение! Просто използвайте ръцете си и подходящи продукти. 

Без аксесоари

Най-добрият начин да почистите кожата на детето е като използвате ръцете си. Така ограничавате допълнителното раздразнение. Избягвайте триенето на чувствителна кожа с ръкавици или гъби за къпане. Запомнете, че те са благоприятна среда за размножаването на микроби.

Без триене

Избягвайте триенето с хавлия веднага, когато детето излезе от банята. Подсушете внимателно кожата с потупване: по този начин предотвратявате повторна поява на усещането за сърбеж. Така също запазвате и определено количество влагата, необходимо при нанасянето на емолиент върху кожата.

Екзема: Подходящ шампоан за скалпа на децата

Грижата за кожата на скалпа е също толкова важна, колко и тази за тялото. Децата често страдат от обостряне на състояния като екзема или псориазис в тази област. Изберете нежен дерматологичен шампоан за честа употреба. Важно е да избягвате продукти с аромат, тъй като могат да раздразнят кожата на вече сухия скалп.

Екзема: може ли детето да взима вана?

Кратките (само няколко минути) топли душове са подходящи, а премахването на ваните не е необходимо. Ако са само от време на време, водата е топла, а продължителността им е не повече от 15 минути,  не използвате пенещи се, ароматизирани продукти или етерични масла, те могат да бъдат релаксиращи.
След дълъг ден в училище, банята е успокояващ момент за децата, особено за тези с кожа, предразположена към екзема и псориазис, тъй като те често са изложени на стрес.

av_instit-hydrotherapy-treatment-bath-kid-hd.png

Изпрати по е-мейл

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил

You can't post more than one comment on a product

Направете коментар

* Задължителни полета

Моята регистрация

-Ден
-Месец
-Година

Всички марки на групата Pierre Fabre:

*Задължителни полета

Благодарим Ви за споделеното мнение!

Вашият коментар е в процес на одобрение от администраторите и ще бъде публикуван веднага след одобрение.