Съдържание

Стареене на кожата

Бръчки и фини линии, отпусната кожа, загуба на стегнатост: с годините времето оставя своя отпечатък върху кожата. Това не е задължително да застраши нашия капитал на красотата, но е ясно, че той се променя! Въпреки че стареенето на кожата не може да бъде спряно, възможно е да го забавите или да намалите последиците от него чрез прости жестове. Нека да разгледаме какво се случва в кожата ни, когато говорим за стареене.

Какво представлява стареенето на кожата? 

Подобно на останалата част от тялото ни, кожата е подложена на въздействието на времето. Тези ефекти се отразяват в цял набор от явления, които започват по-рано, отколкото си мислим. Кожата постепенно губи блясъка и стегнатостта си, появяват се бръчки, които след това се задълбочават... Това е лошата новина. Хубавото на 

av_anti-age_femme_trentenaire_inquiet_rides_1x1_v1 472X472

Стареенето на кожата

Първоначално кожата ни е способна да се обновява на всеки 28 дни. Постепенно този процес се удължава до повече от 30 дни. Най-старите клетки се натрупват, мастните жлези изпълняват по-слабо ролята си, броят на меланоцитите (отговорни за пигментацията на кожата) намалява... Това е процесът на стареене на кожата.

И кога започва? Дори и да не се забелязва, този процес започва още през двадесетте години (да, толкова рано!). От 30-годишна възраст нататък първите признаци на времето могат да се появят под формата на фини линии. 
 
 

Бръчки: маркери за стареене на кожата

Когато мислим за стареене на кожата, първо се сещаме за бръчките. И е вярно, че това са най-очевидните прояви!

Откъде идват те? Има не един, а няколко фактора, които обясняват появата на бръчките. Вътрешни фактори (гени, оксидативен стрес и др.) и външни фактори (слънце, тютюн, замърсяване, лоша хидратация и др.). 

Не се притеснявайте, можете да направите нещо по въпроса! 
 

av_anti-age_femme_sourire_rides-expressions_1x1_v1

НЯКОЛКО ДУМИ ОТ НАШИЯ ЕКСПЕРТ

Тялото и кожата ни се състоят от голямо количество вода, която е от съществено значение за цикъла на обновяване на клетките и кожата. Затова хидратацията на кожата е от съществено значение. Това е първото оръжие срещу преждевременното стареене и основата на всички грижи против стареене. Хидратацията е ключът към красивата кожа и ключът към забавянето на ефектите на времето.

Алин СтеневинНаучен и медицински експерт
av_anti-age_femme_creme_visage_1x1_v1 472X472

Други признаци на стареене на кожата

Бръчките не са единственият признак за напредването на времето. Забавянето на метаболизма на кожните клетки в комбинация с някои външни фактори (като слънцето) се проявява по други начини. Тенът губи блясъка си, а кожата – еластичността си. Хиалуроновата киселина и колагенът намаляват. Резултатът? Тъканите се отпускат. . Сякаш това не е достатъчно, но тези признаци са придружени от суха кожа.

Разбира се, не можете да забавите времето, но никога не е късно да действате. Вашият девиз: превенция! 
Научете повече

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА СПРАВЯНЕ СЪС СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА

Продукти за грижа за кожата Eau Thermale Avène, предназначени да ви накарат да се чувствате по-добре във вашата кожа
AV_A-OXITIVE_Antioxidant-Defense-Serum_Font_15ML_3282770145403_3282779288453

A-OXitive SERUM Защитен антиоксидантен серум

Използвам го вече почти една година, ден и нощ, заедно с другите продукти от серията. Хидратира и не запушва порите. Открийте серума A-OXitive

НАШИТЕ ОТГОВОРИ НА ВАШИТЕ ВЪПРОСИ

Ние сме тук, за да ви помогнем да разграничите фактите от измислиците

Слънцето е обществен враг номер едно. Въпреки че слънцето има много ползи за здравето (особено за настроението), то има и някои отрицателни ефекти. Особено ако злоупотребявате с него. Всъщност UV лъчите увеличават скоростта на разграждане на кожните клетки в сравнение със строителството. Тогава кожата е по-малко устойчива.

Същото нещо. Цигарите разрушават хиалуроновата киселина, което води до производството на лош еластин.

Дехидратацията е един от основните фактори за стареенето на кожата. Хидратирането на кожата помага за поддържане на нейната еластичност.

Обратно към началото