Съдържание

Бръчки, загуба на стегнатост и блясък: как да предотвратим стареенето на кожата?

„Превенцията е първата стъпка в борбата със стареенто на кожата“... Чували ли сте някога този израз? Това важи цялостно за защитата на кожата от стареене. С възприемането на правилните навици можете да забавите появата на признаците на времето, като например бръчките. Грижа против стареене, здравословен начин на живот... ето и нашите експертни съвети.

Стареене на кожата: какви фактори трябва да се вземат предвид?

Дори да е незабележимо, стареенето на кожата започва още на 25-годишна възраст. Затова трябва да действате сега. Действайте, да, но защо? Защото има няколко фактора, които са отговорни за стареенето на кожата.

  • Вътрешни фактори като генетиката, които не могат да бъдат променени;
  • Външни фактори (излагане на слънце, хранене и др.), които улесняват освобождаването на свободни радикали и ускоряват стареенето на кожата. Това са фактори, върху които можете да действате, като възприемете правилните навици и правилната грижа за кожата.

Правилните жестове, стъпка по стъпка.

av_anti-age_femme_laver_visage_1x1_v1 720x720

Първа стъпка: хигиена на кожата

Грижата за лицето ви е обещание, че ще помогнете за по-дълго запазване на младостта. И никога не е твърде рано да започнете. Три ежедневни навика ще ви помогнат да поддържате кожата си свежа:

  • Почистване. На сутринта отстранете излишния себум и мъртвите клетки с продукт за грижа за кожата, адаптиран към вашия тип кожа. Допълнете този жест с ежеседмичен ексфолиант (а защо не и през уикенда, когато сте сами?), който освен че ще премахне мъртвите клетки, ще стимулира обновяването им.
  • Отстраняване на грим. Склонни сме да пренебрегваме тази стъпка. От съществено значение е обаче да позволим на кожата да диша и да я предпазим от бързо дехидратиране, което води към появата на бръчки.
  • Хидратацията. С напредването на възрастта кожата ви се дехидратира. Ежедневното ѝ хидратиране ще озари тена ви, ще го предпази от външни агресии и ще забави признаците на стареене!

Фокус върху „враговете на кожата“

Адаптирайте начина си на живот

Състаряването на кожата ни е тясно свързано и с начина ни на живот. Някои от нашите постъпки ще ускорят този процес, а други ще го предотвратят.

Бъдете сигурни, че причините вече са добре установени: слънцето, което ускорява стареенето, тютюнопушенето, което улеснява разрушаването на еластичните влакна, придаващи на кожата еластичност, стресът, който е преносител на свободните радикали, неправилното хранене, замърсяването, липсата на сън и заседналият начин на живот.

Всички тези фактори могат да бъдат повлияни.

Нашият съвет за „добри навици“ за предотвратяване на стареенето на кожата

av_anti-age_pictos_declencheurs_1x1_v1 720x720

НЯКОЛКО ДУМИ ОТ НАШИЯ ЕКСПЕРТ

Тялото и кожата ни се състоят от голямо количество вода, която е от съществено значение за цикъла на обновяване на клетките и кожата. Затова хидратацията на кожата е от съществено значение. Това е първото оръжие срещу преждевременното стареене и основата на всички грижи против стареене. Хидратацията е ключът към красивата кожа и ключът към забавянето на въздействието на времето.

Алин СтеневинНаучен и медицински експерт
av_dermabsolu_recontouring-mask_1_post_3282770145564_hd 720x720

Какви продукти против стареене трябва да използвам?

За да се преборят с появата на бръчки и отпускането на лицето, продуктите против стареене в днешно време изпълняват всички свои обещания. Но трябва да изберете най-подходящите. Изобилието от серуми, дневни и нощни кремове, е огромно.

Коя грижа да изберете, за да се преборите с първите си бръчки? И коя да използвате, ако те вече са трайни? Ако кожата ви губи своята стегнатост? Коя серия трябва да изберете, ако сте на 30 или 50 години? 

Всичко за грижата за кожата против стареене

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА СПРАВЯНЕ СЪС СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА

Продукти за грижа за кожата от Eau Thermale Avène, предназначени да ви накарат да се чувствате по-добре във вашата кожа

AVENE VITAMIN ACTIV Cg

Този продукт изглажда бръчките и стяга кожата. НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА AVENE VITAMIN ACTIV Cg

НАШИТЕ ОТГОВОРИ НА ВАШИТЕ ВЪПРОСИ

Ние сме тук, за да ви помогнем да разграничите фактите от измислиците

Не го правете. Въздействието на слънчевите UV лъчи върху кожата може да се усети и през зимата или при облачно време. Затова в идеалния случай трябва да сте защитени през цялата година. Но не се притеснявайте, не е необходимо да се мажете със слънцезащитен крем всяка сутрин. Днес много козметични продукти съдържат UV филтри.

Независимо от ефективността си, ексфолиантите могат да бъдат агресивни за кожата. Трябва да използвате този тип продукти не повече от веднъж или два пъти седмично. Това се прави с оглед на чувствителността на кожата ви.

Да, разбира се. Ефектът на един продукт може да усили още повече ефекта на друг продукт. Препоръчително е обаче да използвате продукти от една и съща серия. Активните съставки са проучени и разработени така, че да работят заедно и да повишават ефективността си.

av_anti-age_jeune-femme_miroir_premieres-rides_9x16_v1

Разбиране на стареенето на кожата

Разбиране на бръчките

av_anti-age_femme_senior_visage_soleil_9x16_v1

Разбиране на стареенето на кожата

Други признаци на стареене на кожата

Обратно към началото