Съдържание

Бръчки по лицето: ръководство

Какво ще кажете за намаляване на бръчките? Външният им вид често е източник на безпокойство. Това е нормална реакция. Но те са и част от нас и от нашия минал опит. Независимо дали те са около очите, устата или челото, за да ги предотвратите или намалите, възприемането на правилните навици и подходящите продукти ще ви помогне да ги приемете по-добре. Ще ви кажем всичко.

av_anti-age_jeune-femme_miroir_premieres-rides-1x1_v1 472X472

Защо върху кожата се появяват бръчки?

Откъде се появяват бръчките? Кожата ни е невероятна машина. Тя постоянно се обновява. За съжаление с течение на времето този механизъм става все по-малко ефективен. Намаляват нивата на колаген, еластин и хиалуронова киселина, които придават твърдост и еластичност на кожата. 

Резултатът е матов тен (без блясък); кожата ни се изсушава, изтънява, губи тонуса си и мускулните тъкани се отпускат. Появяват се и се задълбочават бръчките.

Други индивидуални фактори (хормони, наследственост, оксидативен стрес) и фактори, свързани с начина на живот (излагане на слънце, тютюнопушене и т.н.), също играят роля. 

Бъдете сигурни, че е възможно да действате (и да забавите) този природен феномен.

Намаляване на бръчките около очите

Различните видове бръчки 

Начинът, по който гледаме на бръчките, се е променил. Някога те са били знак за отминаващото време, а сега се носят като символ на характер... и съблазън! 

Съществуват две основни групи бръчки: 
• „Експресивни бръчки" (или „динамични“). В ъгъла на очите ви или върху усмивката ви – това са белезите на вашата радост от живота! Да, защото те се образуват от многократното свиване на определени мускули на лицето. 
• „Статичните бръчки“ са пряко свързани със загубата на колаген и хиалуронова киселина. Бръчките по шията, деколтето, марионетните линии в ъглите на устните или гънките над горната устна са някои от примерите.

Научете повече

av_anti-age_femme_senior_bouche_rides_1x1_v1 472X472

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

Не се изненадвайте от бръчките

Да приемеш бръчките си означава да приемеш това, което си. Но това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Приемането на здравословен начин на живот ще ви помогне да се справите с появата им. 
Процесът на обновяване на клетките започва да намалява ... през двадесетте години! Да, толкова скоро! Независимо от възрастта ви, наред със здравословното хранене и физическата активност, използвайте „рефлекса на хидратация на кожата“. 
Не забравяйте, че тютюнопушенето е един от най-големите врагове на кожата (и на вашето здраве). Той причинява оксидативен стрес на епидермиса, който след това формира бръчки по-бързо (особено около устата и очите, където кожата е по-тънка).
Замърсяването също може да остави своя отпечатък. То отслабва хидролипидния филм, който защитава кожата, и генерира свободни радикали със силна оксидираща сила. За да се справите с това, почиствайте кожата си сутрин и вечер. И, разбира се, не подценявайте отстраняването на грима си. Или слънцезащитата! Не само върху лицето... но и върху деколтето, което имаме досадната склонност да забравяме! 

Предотвратяване на бръчките в областта на деколтето 

Фокус върху бръчките на челото 

Бръчките на челото са сред първите, които се появяват на лицето. Това са истински мимически линии, които се появяват, когато сте изненадани и повдигнете вежди. Но за разлика от бръчките в ъгъла на очите, които могат да ви придадат закачлив вид, бръчките на челото могат да придадат на лицето ви строг вид. 

Затова трябва да предприемете действия възможно най-скоро, за да предотвратите появата им през петдесетте години. Бъдете сигурни, че ние имаме решение. 
Всичко за бръчките по челото

av_anti-age_femme_etonnee_rides-front_1x1_v1 472X472

КАКВО ДА ПРАВИМ С БРЪЧКИТЕ?

Каква козметична грижа трябва да използвам на моята възраст?

Дори младата кожа има право на превантивна грижа

За млада кожа като превантивна мярка изберете антиоксидантна терапия и я нанасяйте върху лицето и шията (включително деколтето) вечер преди сън: това е времето, когато кожата се възстановява най-много. Не забравяйте и деликатните зони, където се появяват първите бръчки, като например около очите.

Какво да правя, ако бръчките ми са се появили?

Насочете се към по-целенасочени продукти. Започнете с нанасяне на серум против бръчки, за да стегнете кожата си. Това е идеално за по-изразени бръчки. След това всяка сутрин нанасяйте продукт за грижа, богат на хиалуронова киселина и антиоксиданти, който ще подобри структурата на кожата ви. През нощта изберете регенерираща грижа, която отпуска чертите на лицето ви.

 

av_anti-age_femme_senior_sourire_rides-nasolabiales_1x1_v1 472X472

Фокус върху дълбоките бръчки 

С течение на времето бръчките могат да се появят трайно и да се задълбочат. Това са предимно мимически линии. За да ги изгладите, естетични процедури като инжектиране на филъри с хиалуронова киселина или дори лазери или пилинги са много ефективни. 

Но козметичните продукти за грижа също могат да бъдат от голяма полза. Продуктите за грижа за кожата, обогатени с хиалуронова киселина и ретинол, помагат да се запълнят бръчките и да се стегне кожата. 
Как да намалим дълбоките бръчки?

От същата гама

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА БРЪЧКИ

Грижа за кожата Eau Thermale Avène – предназначена за намаляване на бръчките

Обратно към началото