Съдържание

„Старееща“ кожа

Сенилност: хубава дума, с която се описва една не толкова приятна реалност, която засяга всички нас: разрушаването и стареенето на клетките (и следователно на кожата). Стареенето е естественият физиологичен процес, който се свързва с отпускане на кожата или поява на бръчки. Можем ли да направим нещо за този процес? Ще ви кажем всичко.

av_anti-age_visage_closeup_pattes-d-oie_1x1_v1 472X472

Какво представлява стареещата кожа?

Естественото стареене на кожата е част от живота на всеки човек и следователно е генетично програмирано. Но стареенето на кожата в голяма степен е повлияно от външните фактори, като например слънчевите лъчи. Какво всъщност означава това? Какви са видимите и невидимите признаци на този процес? Може ли да се повлияе върху тези външни фактори? (Спойлер: да, може).

Разбиране на стареенето на кожата

Стареене: вътрешни промени, които се отразяват отвън.

С течение на времето „естествените“ механизми за поддържане на кожата и нейното здраве се влошават. Тя произвежда по-малко себум, по-малко меланоцити (клетките, които пигментират кожата), обновяването на клетките се забавя, колагенът и хиалуроновата киселина, които участват в поддържането на кожата, намаляват. 
Видимите последици от това стареене: първо, появяват се бръчки и фини линии, придружени от загуба на блясък и еластичност на кожата. След това бръчките се задълбочават, а кожата е по-малко стегната. В крайна сметка тя губи обем и плътност и е по-малко удобна. Накратко: кожата ви има много животи. Въпреки че това напълно естествено явление не може да бъде предотвратено, е възможно да забавите стареенето на кожата, като възприемете нови навици.
Как се образуват бръчките?

av_anti-age_visage_quiquagenaire_closeup_pattes-d-oie_1x1_v1 472X472

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ Кои са факторите, които ускоряват стареенето на кожата? 

Това са външни фактори, свързани главно с начина ни на живот. Ако се излагате прекалено много на слънце без подходяща защита, слънцето е най-големият враг на кожата ви. То е основната причина за рака на кожата и ускорява стареенето на епидермиса. Бръчките в областта на деколтето, например, се причиняват най-вече от слънцето. Атмосферните замърсители също играят роля, като отслабват хидролипидния филм, който защитава кожата. Тютюнът също е особено вреден, разбира се, за тялото и за кожата. Причината е коктейл от токсични вещества, които разрушават основните структури на дермата, като колаген. 

Научете повече

ОВЛАЖНЯВАЙТЕ, ЗА ДА ЗАБАВИТЕ СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА

За да се предпазите от тези врагове на кожата, ежедневното овлажняване е от съществено значение.

През деня

Овлажняване, изглаждане, стягане и съживяване: това са ежедневните ви цели. Изберете продукт за дневна грижа, който съчетава активни съставки, способни да изпълнят тези задачи, без да жертвате комфорта на кожата си. Нанесени след серум, крем или емулсия той „повдига“ кожата, без да замразяват чертите ѝ. 
Един съвет: не забравяйте да добавите слънцезащита към рутинната си грижа, ако сте изложени на слънце. 

 

През нощта

Докато спите, кожата ви работи. За да ѝ помогнете да се възстанови още по-добре, изберете продукт за грижа под формата на ултраприятен балсам с изглаждащи сили. Да се комбинира с нанасяне на серум за по-добра ефективност и свеж и отпочинал тен сутрин!

От същата гама

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА СПРАВЯНЕ СЪС СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА

Продукти за грижа за кожата на Eau Thermale Avène за намаляване на признаците на стареене на кожата

HOBO
VITAMIN ACTIV Cg Озаряващ коригиращ серум

VITAMIN ACTIV Cg Озаряващ коригиращ с...

HOBO
VITAMIN ACTIV Cg Интензивен озаряващ крем

VITAMIN ACTIV Cg Интензивен озаряващ...

Обратно към началото