Съдържание

Липса на стегнатост и блясък: какви продукти да използвате?

С течение на времето кожата губи своята стегнатост или става по-дехидратирана. Това са неприятните признаците на стареене на кожата. Нашите експертни съвети за това как да запазите кожата си сияйна възможно най-дълго.

av_anti-age_schema_peau-jeune_peau-vieille_1x1_v2 472X472

Защо лицето губи своята стегнатост? 

Знаете ли какво представлява дермата? Това е вторият слой на кожата, разположен под епидермиса. Той е отговорен за здравината и еластичността на кожата. Но с годините текстурата на кожата се променя и тя губи своя тонус. Мастната тъкан се разтапя и вече не играе своята поддържаща роля. След това обемът и външният вид на лицето се променят. 

A = млада кожа 
B = зряла кожа 
Научете повече за стареенето на кожата

Как да възвърнем еластичността на кожата на лицето по естествен начин?

За да възвърнете стегнатостта си, кожата на лицето трябва да се стимулира. 

• Сутрин започнете ритуала си за грижа за кожата с почистване. Тази първа стъпка ще премахне мъртвата кожа и ще улесни обновяването на клетките
• След това се обърнете към подсилваща терапия, богата на хиалуронова киселина – активна съставка, добре известна с борбата със загубата на стегнатост. Друго предимство е, че помага да се предотврати появата на бръчки... и да се запълнят съществуващите. 
• Завършете, като нанесете изглаждащ продукт. С потупването с върховете на пръстите ще активирате кръвообращението и ще стегнете кожата си. 

Нашите съвети за грижа срещу стареене

av_anti-age_visage_closeup_pommettes_creme_1x1_v1 472X472

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

Отпускане в долната част на лицето: какво да правим?

С напредването на възрастта кожата се отпуска. Линията на челюстта може да бъде особено засегната, което ще ви придаде тъжен вид. За да възстановите стегнатостта, притеснете линията на челюстта между палеца и показалеца си за няколко минути. Това спомага за засилване на кръвообращението и стягане на кожата. По отношение на грижата за кожата използвайте стягащ крем против бръчки, който ще подсили кожата и видимо ще дефинира линията на челюстта.
Направете още една стъпка напред

Защо тенът ми е без блясък?

Стареенето може да доведе до загуба на блясък. Клетъчното обновяване се нарушава, кръвообращението се забавя... Но това не е всичко. 

Запознати ли сте с термина „експозома“? Това са всички малки външни фактори, които влияят на тялото ви. 

Виновниците за липсата на блясък са добре познати: тютюнопушенето, алкохолът, неправилното хранене или липсата на сън могат бързо да направят тена ви сив. За да възвърне блясъка си, трябва да обърнете внимание на начина си на живот. Като спите достатъчно, набавяте си витамини и се занимавате редовно с физическа активност. 

Добри навици за защита на вашата кожа

av_anti-age_femme_senior_visage_soleil_1x1_v1 472X472

ВЪЗПРИЕМАНЕ НА ПРАВИЛЕН ДНЕВЕН РЕЖИМ

Как по естествен начин да съживите посърналия тен на кожата?

 

Подгответе кожата си

Всеки ден кожата ви натрупва замърсяващи частици, заради които тенът ви губи блясъка си. Затова в края на деня системно премахвайте грима си с мицеларен лосион. Дарете успокоение на кожата на лицето си с фина струя с Термална вода Avène.
 

Възвръщане на жизнеността

След това усвоете правилните навици. Изберете истинско възвръщане на жизнеността на кожата със серум за блясък, богат на витамин С. Нанасяйте по няколко капки върху лицето си сутрин и вечер. Чрез лек масаж ще активирате кръвообращението. Тъй като сивият тен обхваща и очите, съживете чертите си с подходящата грижа. Зареден с витамини възстановяващ подхранващ крем. И накрая, през нощта, помогнете на кожата си да възвърне блясъка си с регенерираща грижа. 
 

От същата гама

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА СПРАВЯНЕ СЪС СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА

Продукти за грижа за кожата на Eau Thermale Avène за намаляване на признаците на стареене на кожата

Защитен антиоксидантен серум

Защитен антиоксидантен серум

Изглажда - Хидратира - Уплътнява

Обратно към началото