Съдържание

Добри навици против стареене: нашите съвети

Добре е да инвестирате в продукти за грижа за кожата, които са адаптирани към вашата кожа. Съчетаването им с добри навици е още по-хубаво! Слънце, упражнения, сън, диета, масажи... Ето няколко съвета за възприемане на начин на живот против стареене!

av_anti-age_pictos_declencheurs-2_1x1_v1 672x672

Ограничете оксидативния стрес: предпазвайте се от слънцето... и се разхождайте!

Стареенето на кожата е отчасти генетично програмирано. Но то е и последица от оксидативния стрес, причинен от начина ни на живот, срещу който е възможно да се действа.

Затова защитата на кожата от слънцето през цялата година е първият добър навик, който трябва да възприемете, тъй като това е основният ускорител на стареенето на кожата, следвано от замърсяването.

Оксидативният стрес се дължи и на недостиг на сън, психологически стрес, липса на физическа активност... Само 30 минути ходене на ден на чист въздух могат да бъдат достатъчни, за да се намалят тези ефекти: ще стимулирате кръвообращението, ще пречистите тялото си, ще премахнете токсините, ще намалите стреса и ще спите по-добре. Кожата ви ще бъде сияйна и здрава. Можете да ни благодарите предварително!

Какво представлява стареенето на кожата?

Добрите навици включват и хидратация ... и диета!

Всеки ден хидратирате кожата си с подходящ продукт за грижа за кожата. Така че защо да не я хидратирате отвътре? Два литра вода на ден (около осем чаши вода) ще ви осигурят по-плътна кожа, по-малко матов тен и по-малко подпухналост или тъмни кръгове.

За да му помогнете да се противопостави по-добре на оксидативния стрес, винаги залагайте на... Богати на антиоксиданти храни. Просто казано: яденето на плодове и зеленчуци е добър навик, който не бива да се пренебрегва, а изборът е голям: цитрусови плодове, киви, зеле или магданоз за витамин С, зехтин или орехово масло за витамин Е, червени плодове за полифеноли...

Възможно е да добавите и хранителни добавки за подобряване на външния вид на кожата. Но първо се обърнете към вашия лекар за съвет.

Какви са враговете на кожата?

av_anti-age_femme_boire_verre-d-eau_1x1_v1 672x672

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

Запознайте се с хронобиологията на кожата, за да възприемете добри навици

Хронобиологията на кожата е адаптирането на рутинната грижа към нейния ритъм. През деня кожата преминава през четири фази: когато се събуди (трябва да бъде хидратирана); през деня (произвежда твърде много себум, когато е подложена на многобройни агресии); вечер (тя е „опиянена“, тенът е мътен); и през нощта (времето когато се възстановява – три пъти по-бързо отколкото през деня).

Ето защо е много добър навик да избирате продуктите за грижа според нуждите на кожата си и времето от деня. Можете да използвате дневни кремове, серуми и нощни кремове... и не забравяйте да премахнете грима си перфектно, преди да ги нанесете.

Научете повече за грижата против стареене

ДОБРИ НАВИЦИ ЗА НАНАСЯНЕ НА ПРОДУКТИ ЗА ГРИЖА ЗА КОЖАТА

Можете да увеличите ефекта от грижата с няколко прости жеста.

Техниката „къпинг“

Нанесете дневния или нощния си крем, след това поставете дланите си върху кожата и бързо ги отлепете. Това е техниката „къпинг“, която активира микроциркулацията на кожата и ѝ придава свеж вид; може да се използва както за лицето, така и за шията и деколтето.

Вечерен моделиращ масаж на лицето и шията

Разпределете вашия нощен крем върху пръстите си, нанесете го върху лицето и шията и разнесете от центъра на лицето навън. След това бързо докоснете с върховете на пръстите си лицето, шията и деколтето и леко притиснете кожата между палеца и показалеца. По линията на бръчките хванете кожата между палеца и средния пръст. Накрая завършете техниката „къпинг“, като започнете с шията.

 

Обратно към началото