Съдържание

Кожата ви по време на лечение на онкологично заболяване

Някои видове лечение на онкологично заболяване могат да причинят кожни проблеми. Кожата може да стане по-чувствителна или раздразнителна. Това може да окаже влияние върху качеството на живот. По-голямата част от този дискомфорт изчезва след края на лечението. Междувременно кожата ви ще се нуждае от подходяща хигиена и подходящи действия, за да бъде облекчена.

Ежедневна грижа

Ако кожата ви е изтощена вследствие на лечението на онкологично заболяване, е важно да адаптирате рутинната си грижа за кожата. Това е от съществено значение, за да не влошите страничните ефекти върху кожата си. Това включва избор на правилните продукти. За почистване избирайте изключително богати гелове, олиа или дерматологични блокчета без сапун и аромат и с физиологично pH. За да се справите със сухата кожа, нанасяйте емолиентенпродукт поне веднъж или два пъти дневно. За прикриване на зачервявания, белези, тъмни кръгове или за оформяне на вежди гримът е добър вариант... но избирайте „коригиращ“ и „медицински“ грим. Следвайте всички наши съвети.

Ежедневна грижа за кожата по време на лечение на онкологично заболяване

av_peau-cancer_maquillage_sourcils_trace_1x1 472x472
av_peau-cancer_femme_application-produit_bras_1x1 472x472

Предотвратяване на страничните ефекти от лечението на рак

Първата стъпка е да поглезите кожата си. Но в допълнение към почистването ще трябва да възприемете и няколко навика (които са лесни за въвеждане, бъдете сигурни). Независимо дали става въпрос за химиотерапия, лъчетерапия или таргетни терапии, лечението на онкологичното заболяване днес позволява по-добър контрол на заболяването , но понякога (но не винаги) предизвиква и странични ефекти, които могат да засегнат по-специално кожата, ноктите или скалпа ви, да повлият на самочувствието и на качеството ви на живот. Няколко примера:

  • ксероза (или сухота на кожата)
  • пруритус (или сърбеж)
  • кожни обриви
  • напуквания
  • изгаряния
  • алопеция и др.

Предпазване на кожата от страничните ефекти на онкологичната терапияе

 

Тъй като Eau Thermale Avène се грижи и за най-чувствителната кожа, бихме искали да ви придружим в този период.

Екипът на Eau Thermale Avène

Третиране на страничните ефекти от лечението на рак

Някои странични ефекти от лечението на онкологично заболяване, като например косопадът, са добре известни. Но други, като суха кожа, сърбеж или чувствителност на ноктите, понякога изненадват пациентите. Те могат да бъдат трудни за преживяване и дори да повлияят на продължаването на лечението на онкологичното заболяване. Затова е важно да се справяте добре с тези странични ефекти. Защото, да, възможно е да се предотвратят, намалят и облекчат тези нежелани ефекти върху кожата, по-специално благодарение на лесните за използване дермо-козметични процедури. 

Предпазване на кожата от страничните ефекти на лечението на онкологично заболяване

 

Грижа за белезите

Хирургичните процедури често оставят белези. Някои от тях могат лесно да се скрият под дрехите, но други остават видими. Отново има решения. Разказваме ви всичко за процедурите, които помагат за подобряване на външния вид на белезите: от масажи за намаляването им до грим за прикриването им.

 Намаляване на белезите след операция

 

av_votre-peau_cicatrisation_palper-rouler_1x1 472x472

Отговаряме на Вашите въпроси

Ние сме тук, за да ви помогнем да разграничите фактите от измислиците

Това не е вярно. Страничните ефекти зависят от много фактори: използваните лекарства, дозировките, както и от самите пациенти. Всеки човек реагира по различен начин на различните лечения. Някои от тези странични ефекти могат да бъдат предотвратени чрез подходяща хигиена и грижа за кожата.

Това не е вярно. Тези странични ефекти обикновено продължават само по време на лечението. Следователно те са обратими и нямат последици за здравето.

Вярно. Движението на пръстите нагоре-надолу, наляво-надясно и с кръгови движения бързо ще направи кожата ви по-еластична и ще ви позволи да се движите по-лесно. Ако това ви е трудно, можете да помолите лекаря си да ви предпише процедури с физиотерапевт.

Нашите решения за вашата кожа по време на лечение на онкологично заболяване

Продукти за грижа за кожата Eau Thermale Avène, предназначени да ви помогнат да се чувствате по-добре в кожата си
av_tolerance_control_soothing-skin-recovery-balm_front_40ml_3282770138856
Със своята кремообразна, изключително подхранваща и успокояваща текстура балсамът незабавно успокоява и трайно контролира свръхреактивността на кожата. Tolérance CONTROL Успокояващ възстановяващ балсам
Обратно към началото