Съдържание

Ежедневна грижа за кожата по време на лечение на онкологично заболяване

Сухота, зачервяване, раздразнение... по време на лечението на онкологично заболяване кожата ви не е пощадена от страничните ефекти на лечението. През този период ще трябва да се грижите за нея. За целта е необходимо всеки ден да се възприемат добри навици.

 

Онкологично заболяване: хигиена на кожата по време на лечение

Трябва ли да променям ежедневните си грижи по време на лечението? Начинът на действие на някои видове лечение на онкологично заболяване може да направи кожата ви по-суха, чувствителна и лесно раздразнима. Затова нежното и подходящо почистване и хидратиране са от съществено значение за предотвратяване и незадълбочаване на страничните ефекти върху кожата. Предприемането на правилните стъпки за грижа за лицето и тялото ще ви помогне да намалите последиците от лечението върху кожата си и да се почувствате по-добре. Въпреки това трябва да се вземат някои предпазни мерки, особено по отношение на избора на продукти.

av_peau-cancer_femme_miroir_doute_1x1 472x472
av_peau-cancer_femme_application-produit_bras_1x1 472x472

 

Нежни и неагресивни: подходящите продукти по време на лечението

За да се грижите за кожата си всеки ден, трябва внимателно да подбирате продуктите. Някои неподходящи продукти могат допълнително да раздразнят кожата ви. Като цяло използвайте само „нежни“ продукти, специално разработени за свръхчувствителна и реактивна кожа, без сапун и аромати, за да не се увеличи сухотата и чувствителността на кожата. Изискванията към козметиката са строги: тя не трябва да съдържа консерванти (които могат да предизвикат алергии) и трябва да съдържа минимален брой съставки... Здравните специалисти са там, за да ви напътстват. Винаги търсете съвет от онколог, лекар или дерматолог, преди да използвате продукти за грижа за кожата.

 

 

Нежност в ежедневието 

По време на лечението кожата ви ще има специфични нужди. Важно е да продължите да се грижите за себе си всеки ден... но с няколко малки промени. Какъв продукт да се използва за почистване на лицето и тялото? Какво да кажем за овлажняването им? Можете ли да продължите да използвате обичайния си душ гел? Ще разкажем на всички.

Прилагайте щадящи хигиенни грижи

По време на процедурите промених продуктите си за тяло и лице, защото знаех, че кожата ми ще бъде много по-чувствителна и дори реактивна. Избрах възможно най-неутралните и нежни продукти и кожата ми благодари! Няма реакции, а кожата е сравнително приятна!

Каролина
av_peau-tres-seche_1x1 472x472

 

Онкологично заболяване: борба със свързаната с лечението сухота на кожата

Заболяването и лечението оказват влияние върху структурата на кожата, която може да стане суха. Ксерозата (научното наименование на сухата кожа) е една от най-честите последици от химиотерапията. Най-често това е обикновена сухота в различна степен. Въпреки това тя е източник на дискомфорт, тъй като засяга не само лицето, но и цялото тяло - от главата до петите. Редовното хидратиране с емолиентен продукт и специфични продукти (например за устните) ще осигури мекота и комфорт. 

Борба със сухата кожа

 

По време на лечението се предпазвайте от слънцето...

Какво може да е по-приятно от слънчевите бани? По време на химиотерапия обаче слънчевите лъчи увеличават риска от изгаряне, а някои лекарства могат да направят кожата ви свръхчувствителна и да предизвикат хиперпигментация. Ето защо трябва да избягвате да излагате кожата си колкото е възможно повече, дори на умерена слънчева светлина. Не забравяйте винаги да се предпазвате със слънцезащитен крем SPF 50+.

av_peau-cancer_exposition_soleil_1x1 472x472
av_acne_femme_maquillage_1x1 472x472

 

Гримът - съюзник на красотата

По време на лечението цветът на лицето ви се променя и кожата ви губи блясъка си. Миглите и веждите ви могат да паднат и да променят външния ви вид. Медицинският грим е чудесен съюзник; той ще ви помогне да скриете признаците на умора и последиците от лечението. И тук трябва да се вземат няколко предпазни мерки при избора на продукти и начина, по който ги използвате. Защото дори един фон дьо тен не трябва да се избира с лека ръка...

Върнете си самочувствието чрез грима

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

Не забравяйте да отстраните грима си

Ако гримът ви интересува наистина, не забравяйте да го отстранявате всеки ден. Трябва да почиствате лицето си сутрин и вечер, за да отстраните грима, замърсяванията и малките мъртви клетки. Нанесете малко количество почистващо мляко или лосион върху челото, носа, бузите и т.н. и масажирайте нежно с върховете на пръстите си с кръгови движения. След това внимателно отстранете излишното количество с помощта на кърпичка. За да завършите отстраняването на грима, напръскайте с термална вода с успокояващи, омекотяващи и противовъзпалителни дерматологични свойства.

НАШИТЕ ОТГОВОРИ НА ВАШИТЕ ВЪПРОСИ

Ежедневна хигиена и онкологично заболяване: ние сме тук, за да ви помогнем да разграничите фактите от измислиците

Гримът не е само за жени. Вие също, господа, можете да се възползвате от предимствата му, особено за прикриване на акнеиформениобриви. Малко течен фон дьо тен, нанесен върху зоните с гъбичка, скрива лезиите.

Както и при ежедневните почистващи продукти, важно е да използвате само продукти за бръснене, които са подходящи за чувствителна кожа и не съдържат алкохол или аромати. Това важи и за лосионите за след бръснене. По време на лечението кожата ви е изтощена и тези продукти са твърде агресивни. За да успокоите бързо зачервяването от бръснене, напръскайте с термална вода Avène точно преди да нанесете хидратиращкрем.

При някои процедури кожата е твърде деликатна за обезкосмяване, независимо дали става дума за епилация с восък, депилиращ крем или електрически епилатор. Първо, посъветвайте се с вашия онколог. Ако ви позволят, обърнете се към експерт, специално обучен за третиране на кожа, която е била изтощена от лечение.

Нашите решения за вашата кожа по време на лечението

Продукти за грижа за кожата Eau Thermale Avène, предназначени да ви помогнат да се чувствате по-добре в кожата си.
av_tolerance_control_soothing-skin-recovery-balm_front_40ml_3282770138856
Формулата му е естествена и не съдържа консерванти. Така че, ако имате зачервяване, опъване, парене по кожата, този крем е за вас!

Елза, на 26 години

Обратно към началото