Съдържание

Хидротерапията след онкологично заболяване: специално време да се свържете отново със себе си

Белези, болка, много суха кожа, изгаряния от лъчетерапия, физическо и психическо изтощение... лечението на онкологично заболяване може да остави видими и невидими следи върху тялото. Хидротерапевтичната процедура е начин за облекчаване при всички етапи благодарение на ползите от термалната вода Avène.

Ползите от лечението след онкологично заболяване

Престоят за няколко седмици в успокояваща и грижовна среда позволява на пациентите да се отпуснат и да отделят време за себе си след лечението на онкологично заболяване. Тази термална пауза ви позволява да облекчите страничните ефекти от лечението, като се борите със сухотата на кожата, сърбежа или дори с последиците от белези и радиодерматит. Лечението след онкологично заболяване също е място и време за отпускане и възстановяване на енергията. Тази успокояваща почивка е момент на отдих, убежище на спокойствие, придружено от грижовни професионалисти.

av_peau-cancer_cure-dermatologique_bain_1x1 472x472
av_peau-cancer_cure-dermatologique_douche_jets_1x1 472x472

 

Защо дерматологично лечение?

Съществуват много процедури за пациенти, които са преминали през лечение на онкологично заболяване. Сред тях е дерматологичното лечение Avène, насочено към страничните ефекти върху кожата. Хирургията, химиотерапията, лъчетерапията и таргетните терапии могат да оставят много болезнени и видими следи по кожата. Персонализираните термални процедури водят до забележимо подобрение на сухотата, загрубяването на кожата и по-специално на напукванията. Те намаляват зачервяването, подобряват белезите и успокояват кожата.

Хидротерапевтични процедури

Когато излезете от тази вана, е невероятно, чувствате се сякаш сте се подложили на лечение. Но не! Термалната вода Avène е това което прави кожата мека.

Изабел, след лечение на онкологично заболяване през юни 2020 г.

Предписан курс на лечение

Хидротерапията може да бъде предписана от вашия лекар, онколог или хирург. Те ще попълнят заедно с вас формуляра Cerfa (номер 11139*02), за да получите възстановяване на разходите от здравната си застраховка. Повечето програми за лечение продължават три последователни седмици, които включват 18 дни лечение. Изпратете попълнения документ Cerfa на вашето здравноосигурително дружество, за да получите съгласие за покриване на лечението ви в рамките на четири до шест седмици. Моля, запазете този документ и го предайте на административния персонал в Хидротерапевтичния център в първия ден на лечението. Не забравяйте да резервирате престоя си за лечение, като се свържете с Хидротерапевтичния център (среща с лекаря на СПА центъра, организиране на лечението и настаняване).
По-кратки курсове на лечение от една или две седмици, като SensiCure, не се възстановяват.

Научете повече за SensiCure

 

Кога трябва да се включите в лечението след онкологично заболяване Avène?

Хидротерапията се препоръчва след края на лечението на онкологично заболяване. Важно е да се консултирате с Вашия лекар (или онколог), за да определите най-подходящото време за Вас. Лекарят в термалния център може също така да предложи специфични хидратиращи процедури (козметични процедури: например масаж за моделиране на тялото или обвиване на скалпа), както и семинари за здравно образование, като например адаптирана гимнастика или диететика.

av_peau-cancer_medecin_consultation_suivi_1x1 472x472

ПРИЯТЕЛСКИ И ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ

Възползвайте се максимално от семинарите за подкрепа! Макар че термалната вода Avène е в основата на ефективността на лечението, целенасочената подкрепа и съвети могат да подобрят качеството ви на живот. Такъв е случаят със семинарите и лекциите, предлагани от Хидротерапевтичния център Avène. Лекциите по диететика и спорт ще ви помогнат да научите теорията. Семинарите групово ще ви насочат стъпка по стъпка към възобновяване на адаптирана и персонализирана физическа активност или техники за релаксация. А защо да не се научите как да гримирате лицето си, за да премахнете признаците на умора и да възстановите младежкия си тен или да прикриете белег?

Нашите семинари за подкрепа

 

Хидротерапевтични процедури, основа на лечебната програма

Термалната вода Avène успокоява, действа антииритативно и успокоява сърбежа. Той е в основата на лечението след онкологично заболяване. В началото на престоя ви специалистът по термология ще изготви дневна програма за лечение с продължителност около 1,5 часа от понеделник до събота. Душовете, хидромасажните вани, спрейовете и компресите ще ви успокоят и ще осигурят трайно облекчение за кожата ви. Термалната вода Avène може да се използва и като питейна вода, за да осигури своите ползи отвътре.

av_peau-cancer_cure-thermale_1x1 472x472
av_peau-cancer_soins-dermocosmetiques_massage_1x1 472x472

 

 

Козметична третираща грижа: нежно допълнение

Въпреки че не са задължителни по време на лечението, специфичните хидратиращи процедури могат да ви осигурят добро настроение, удължавайки действието на термалната вода Avène. При всички тези процедури се използват емолиенти, в сърцето на формулата им е Термалната вода Avene, които подхранват, успокояват и омекотяват кожата, осигурявайки ѝ моменти на почивка и релаксация.

Отговаряме на Вашите въпроси

Ние сме тук, за да ви помогнем да разграничите фактите от измислиците

Това лечение е много подходящо след лечение на рак на кожата. Процедурите на основата на термална вода и хидратиращите процедури подобряват комфорта на кожата и външния вид на белезите, а физиотерапевтичните масажи подобряват еластичността на кожата и предотвратяват срастванията.

За справяне с „обикновените“ странични ефекти върху кожата, които включват леко суха кожа, на която липсва еластичност, SensiCure ще бъде идеална терапия. Въпреки това за лечение на страничните ефекти върху кожата от лъчетерапия, възпалителни белези, белези, които се срастват с кожата, или преди реконструкция на гърдата, лечението с хидротерапия ще осигури по-добри резултати.

Съвсем не. Процедурите се препоръчват при всеки пациент. Хидротерапевтичният център Avène приема и мъже, въпреки че по-малко мъже участват в лечение след онкологично заболяване.

Хидротерапията Avène след онкологично заболяване въздейства много ефективно на страничните ефекти върху кожата, като я третира нежно в среда, която е колкото грижовна, толкова и стриктна. Освен това тя представлява мост между края на лечението и завръщането към нормалния живот. Много важен момент да се възстановите.

От същата гама

Нашите решения за успокояване на кожата

Продукти за грижа за кожата Eau Thermale Avène, предназначени да ви помогнат да се чувствате по-добре в кожата си

Успокояващ възстановяващ крем Control

Успокояващ възстановяващ крем Control

Хидратира - Успокоява - Укрепва кожната бариера

Успокояващ възстановяващ балсам Control

Успокояващ възстановяващ балсам Control

Хидратира - Успокоява - Укрепва кожната бариера

Термална вода

Термална вода

Успокоява - Възстановява кожната бариера

Обратно към началото