Съдържание

Йога и масаж на лицето

Какво ще кажете за нова, лесна за изпълнение ежедневна рутинна грижа срещу стареене? Както знаете, йогата и масажите имат успокояващи свойства за тялото и ума. Тези предимства важат и за лицето ви. С усвояването на правилните навици само за няколко седмици ще можете да възстановите блясъка и стегнатостта на лицето си, като същевременно намалите бръчките. Готови ли сте?

av_anti-age_picto_gymnastique-faciale_visage-bas_ovale_1x1_v1 472X472

Лицева гимнастика: долната част на лицето

Всяка част от лицето ви и всеки период от време могат да се възползват от гимнастиката на лицето. Колебаете се? Нека започнем с упражнения за долната част на лицето: 

 

  •  Ако шията ви е отпусната и е загубила тонуса си, изпънете я нагоре, сякаш гледате към тавана. Задръжте за 5 секунди и повторете 10 пъти
  • За линията на челюстта: познавате ли тази част на лицето? Именно тези области под бузите лесно губят своята стегнатост. За да укрепите долната част на лицето, спуснете външните ъгли на устата си, като преувеличавате (вж. визуалното изображение). Направете това 10 пъти за 5 секунди.
  • За да заздравите контура на устните си, ги надуйте с пресилено движение напред. Като задържите 10 пъти в продължение на 5 секунди, ще направите устните си по-пълни.

Научете повече

Лицева гимнастика: средата на лицето

Устата, бузите и скулите също заслужават цялото ви внимание. Малко упражнения ще възвърнат блясъка ви.
• Познавате назолабиалните гънки – бръчките, които се простират от външната страна на носа до ъгъла на устата? Те са свидетелство за честия ви смях. Но знаем, че понякога искате да ги забравите. За да направите това, отворете устата си и упражнете натиск надолу върху страните на носа (10 x 5 секунди)
• За да възвърнете обема на плоските или отпуснати бузи, просто надуйте бузите си за 30 секунди (вж. визуалното изображение)
• Спадането на скулите може да създаде впечатление за суровост. За да повдигнете чертите си, направете преувеличена усмивка, като покажете всички зъби. Задръжте 10 секунди и повторете 10 пъти. 
 

Всичко за дълбоките бръчки

av_anti-age_picto_gymnastique-faciale_visage-milieu_volume-joues_1x1_v1 472x472

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

Подсилете очите си

Очите са прозорец към душата. Затова те трябва да отразяват вашата младост. Тъй като умореният поглед често се дължи на увиснала кожа на клепачите, трябва да обърнете специално внимание на тях. За това съществуват две упражнения:

  • Отворете очите си възможно най-широко, сякаш сте изненадани
  • Поставете показалците си върху костта на веждите и мигнете силно. Повторете това 10 пъти.

Научете повече

Лицева гимнастика: горната част на лицето

В горната част на лицето често се появяват първите бръчки – известните мимически линии. Бъдете сигурни, че и вие можете да направите нещо по въпроса.

  •  Гневни бръчки. Нали знаете, тези вертикални линии между веждите. За да ги изгладите и омекотите, поставете пръст между двете вежди и натиснете нагоре, докато повдигате веждите. Повторете този жест 10 пъти бързо (вижте нагледно).
  • Хоризонталните бръчки на челото се появяват, когато повдигнете веждите си (когато сте изненадани или когато се гримирате). За да изгладите и стегнете горната част на лицето, поставете пръстите си на линията на косата над слепоочията. След това избутайте кожата си нагоре и назад, колкото е възможно повече.

Научете повече за бръчките по челото

av_anti-age_picto_gymnastique-faciale_visage-haut_ride-du-lion_1x1_v1 472x472

МАСАЖИ ЗА СЪБУЖДАНЕ НА ЛИЦЕТО

Как да нанасяте продуктите си против стареене?

 

Тон и гладкост

Когато нанасяте серум, околоочен контур или дневен крем, процедурата е същата. Нанесете продукта чрез докосване. Това засилва кръвообращението и улеснява усвояването на активните съставки. След това разнесете към външната страна на лицето. 

Стимулиране

За целта притиснете леко лицето и шията между палеца и показалеца. Можете да използвате и метода „къпинг“, особено върху челото и челюстта. Поставете дланите на ръцете си върху лицето и бързо ги вдигнете, за да подобрите микроциркулацията на кръвта. 

av_anti-age_closeup_massage_visage_1x1_v1 472x472

Сутрин и вечер, бързи и лесни действия 

Сутрин: разнесете дневната грижа по цялата повърхност на пръстите си. Разнесете нежно върху бузите, челото и шията, от центъра навън. За да стимулирате микроциркулацията, завършете с метода „къпинг“, като прилагате лек натиск с длани върху лицето, шията и челюстта. 

Вечер: след като сте нанесли и масажирали продукта, нежно притиснете кожата между палеца и показалеца си. Започнете от долната част на шията и се движете нагоре от ляво на дясно. За линията на челюстта се движете нагоре от брадичката към ушите. За бузите – разнесете с приглаждащи движения от центъра към контурите на лицето. За слепоочията – от слепоочията до линията на косата. А за челото – отдясно наляво, като започнете от основата на веждите и стигнете до линията на косата. 

Приемане на добри навици за живот

Обратно към началото