Папки експерт

Възстановяване на кожата

Възстановяване на кожата

"Каквото и да е естеството на кожното раздразнение - подмокрящо или не, или след дерматологична процедура, се налага бързо и качествено кожно възстановяване. "

Кожата реагира бурно, по начин, който предпочитате да остане незабелязан?! Някои фактори могат да доведат до раздразнение, независимо от типа кожа.

The brand Eau thermale Avène

Какво представлява зарастването ?

Когато кожата е увредена или уязвима, започва естествен процес на епидермално възстановяване (оздравяване). Възстановителният процес преминава през няколко етапа.
В първите няколко минути след нараняване , започва кървене. Кръвта започва да се съсирва и се образува коричка, която защитава нараненото място от потенциални инфекции.
В следващите един до 3 дни имунната ни система задейства специализирани клетки, които „почистват“ раната.
Между 4 и 7 ден започва възстановяването на кръвоносните съдове и образуването на нова съединителна тъкан, последвано от фаза на реепителизация.
Новообразуваната тъкан се различва от околната, а на мястото на раната може да се формира белег. Той може да се разраства и ремоделира в следващите 3 месеца. Цветът на белега се различава, а кожата е по-малко еластична, което може да причини дискомфорт.
 
Съществуват различни типове белези:
  • Плоски белези – най-често срещаните белези и обикновено се появяват след ежедневни наранявания или леки изгаряния. С времето някой биха могли да станат почти невидими.
  • Атрофични белези –  често са резултат от акне или дори варицела. Тези следи често се проявяват като леки кръгли вдлъбнати по кожата. С течение на времето може и да не избледнеят, а да останат червени.
  • Хипертрофични белези – характеризират се с червеникави пудотини. Тези белези могат да бъдат болезнени или сърбящи и остават локализирани върху мястото на нараняването. Те могат да бъдат третирани с подходяща грижа.
Eau Thermale Avène разработи серия за възстановяване на всеки тип раздразнена кожа, включително и грижа за белези. Благодарение на иновативната постбиотична активна съставка [C+Restore], която спомага и ускорява възстановителния процес на повърхностния слой на епидермиса.

Carnets experts

Carnets experts

Изпрати по е-мейл

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил

You can't post more than one comment on a product

Направете коментар

* Задължителни полета

Моята регистрация

-Ден
-Месец
-Година

Всички марки на групата Pierre Fabre:

*Задължителни полета

Благодарим Ви за споделеното мнение!

Вашият коментар е в процес на одобрение от администраторите и ще бъде публикуван веднага след одобрение.