Съдържание

Отстраняване на белези от акне

Пъпките от акне са повече или по-малко възпалителни лезии. Когато избледнеят, понякога оставят следа: белези от акне, от които често се притесняваме, защото могат да предизвикат неудобство. Как можете да заличите тези следи?

Целенасочени решения за намаляване на белезите от акне

Целенасочени решения за намаляване на белезите от акне

С правилното лечение кожните лезии по лицето, шията и гърдите вероятно ще изчезнат, докато някои упорити лезии от акне могат да оставят незаличими белези. При по-слабо видими белези от акне, третирането може да се съобразени с вида на белезите. При атрофичните белези лечението е хирургично и често се допълва от техники за възстановяване на повърхността. При най-упоритите белези, т.нар. хипертрофични белези, се използват методите на криотерапия, криохирургия, кортикостероидни инжекции и силиконови превръзки.

Какво можете да направите, за да избледнеят белезите по лицето?

Какво можете да направите, за да избледнеят белезите по лицето?

При много видими белези от акне по лицето дерматологът може да приложи редица техники (дермабразио, лазерно абразио, пилинг с трихлороцетна киселина или фенол, артропластика, фракционна фототермолиза). Тези стъпки изглаждат повърхността на увредената кожа и допринасят за неоколагенезата: процес, който помага на собствените ви клетки да произвеждат колаген - основен протеин за възстановяването на кожата. Това лечение изисква социална изолация за около десет дни и редовни медицински грижи. 

„Масажът с възстановяващ балсам ще намали пигментацията, болката и сърбежа и ще увеличи дебелината, еластичността и гъвкавостта на кожата.“

Френско дружество по дерматология

Как да изберете грим за белезите от акне

Прикриването на на белезите от акне може да се извърши дискретно и да се адаптира към вида на несъвършенството по отношение на текстурата и цвета.

 

Коригиращи продукти като компактните фон дьо тен пудри с висока покривност прикриват зачервените (светла кожа) и хиперпигментирани (тъмна кожа) белези. Първо, корекцията на цвета е подходяща за дискретно прикриване на силно оцветени белези и за избягване на „ефекта на маската“. Препоръчваме ви жълт коректор за сини/лилави петна, зелен коректор за червени петна и коралов коректор за кафяви несъвършенства.

 

При дълбоки белези изравнете тена си с фон дьо тен, съдържащ светлоотразяващи пигменти , за да „покриете“ по-ефективно текстурата на белезите от акне. Нанесете фон дьо тен с гъба и нанесете малко бежов коректор върху всеки белег от акне, за да запълните вдлъбнатите белези.

 

Открийте нашите съвети за грим

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

Избягване на белези от акне: отделете време за размисъл

Лечението на белези от акне не трябва да се предписва колкото е възможно по-рано . 

Като първа стъпка използвайте козметични продукти 2 в 1, за да се погрижите за белезите си, които предотвратяват появата им и ги редуцират. В случай, че вашата кожа не се поддава на лечението, то трябва да се започне само след проява на обостряне , когато кожата не е възпалена. Обмислете възможностите си няколко седмици след края на обострянето , преди да започнете лечение за намаляване на белезите от акне. Това невинаги е лесен момент за пациентите, но е необходимо да се даде шанс на белезите да станат по-малко видими сами по себе си. Тогава решението ще бъде по-подходящо и по-малко инвазивно. 

 

av_acne_adolescente_laver_visage_1x1 472x472

Избягване на белези от акне: какво да правите и какво да не правите

Ето кои са основните точки за предотвратяване на появата на белези от акне: 

  • Почиствайте кожата си два пъти дневно с почистващ гел Cleanance за кожа, склонна към акне, мицеларна вода Cleanance за смесена кожа и кожа с несъвършенства, Cleanance Hydra за чувствителна кожа.
  • Използвайте крем срещу несъвършенства, за да предотвратите и намалите хиперпигментацията на белезите, и възстановяващ крем, за да подпомогнете заздравяването на кожата.
От същата гама

Нашите решения за грижа за склонната към акне кожа

Eau Thermale Avène грижа за кожата, предназначена за намаляване на белезите от акне

CICALFATE+ Възстановяващ защитен крем

CICALFATE+ Възстановяващ защитен крем

Успокоява - Възстановява - Балансира

COUVRANCE Компактна крем-пудра КОМФОРТ SPF30 №2.0 Натурален

COUVRANCE Компактна крем-пудра КОМФОР...

Изравнява тена на кожата - Грим - Коригира несъвършенствата

Обратно към началото