Съдържание

Грижа за склонна към акне кожа при тийнейджъри

Акнето е реалност за около 80%* от тийнейджърите, като засяга както момчета, така и момичета. Добрата новина е, че с няколко добри хигиенни навика и грижи, акнето обикновено изчезва, ако не е тежко. Ето няколко съвета за това как да се грижите за кожа, склонна към акне, когато имате леко до умерено акне.

Какво представлява акнето?

Първите пъпки от акне се появяват по време на пубертета в резултат на хормонални промени, които стимулират производството на себум. Кожата се омазнява и себумът може да се отделя трудно през порите. След това по лицето, гърба, раменете и деколтето започва да се появява акне.

За появата на акне могат да допринесат и други фактори, като гени (попитайте родителите си дали са имали акне), стрес, тютюнопушене, замърсяване, някои лекарства и диета, богата на захар. Козметиката също може да бъде виновна, когато не е специално разработена за склонна към акне кожа.

Как можете да намалите акнето? Използвайте подходяща ежедневна грижа за кожата. Тъй като предразположената към акне кожа произвежда повече себум... И повече пъпки.

Опитах много кремове, но нищо не помогна в дългосрочен план - пъпките винаги се връщаха! Моят фармацевт ме посъветва да опростя нещата и да обръщам повече внимание на начина си на живот, а качеството на кожата ми се подобри значително!

Матилде,18 години

Грижа за кожа, склонна към акне: почистване

Кожата с акне често е мазна, но някои лечения могат да я изсушат. Как да почистваме кожата, без да я увреждаме

Кожата ми е мазна и имам леко до умерено акне

Целта ви е да матирате и пречистите кожата си. Какъв е най-добрият начин да се справим с това? Намаляване на излишния себум и премахване на замърсяванията, които допринасят за запушването на порите. Използвайте нежен почистващ гел без сапун или мицеларна вода сутрин и вечер.

Кожата ми е суха след лечението на акне

Ако кожата ви е станала уязвима от лечението, предписано от дерматолога ви, внимавайте да не я „изсушите“ допълнително. Изберете нежен почистващ крем, специално предназначен за склонна към акне чувствителна кожа, който ще ви помогне да възстановите и защитите кожната бариера.

Живот с акне

Грижа за кожа, склонна към акне: кой крем да изберете?

Изборът на хидратиращ крем зависи и от външния вид на кожата ви. Кожата ви е мазна или изсушена?

Кожата ми е мазна с няколко петна от акне

След почистването е време за хидратиране. Да, въпреки че кожата ви е мазна, тя все пак се нуждае от хидратиране! Изберете лек, немазен дневен крем с абсорбиращи микрокапсули за матиране на кожата. Хидратиращият ви крем трябва да е с некомедогенна формула срещу несъвършенства, за да предотвратява и намалява появата на пъпки. Можете също така да използвате ексфолираща маска с абсорбиращи и почистващи свойства, но не повече от два пъти седмично.

Кожата ми е суха след лечението на акне

Малък съвет, преди да преминете към етапа на хидратиране: напръскайте лицето си с термална вода! Това ще ви помогне да успокоите кожата си след почистване и преди да нанесете специално разработения крем за кожа, която е била изсушена от лечението на акне. Хидратиращият ви крем трябва да е успокояващ и подхранващ, за да възстанови хидролипидния филм и комфорта на кожата ви. Когато кожата е твърде суха, трябва да се избягва ексфолирането.

Живот с акне

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ 

Несъвършенствата могат да бъдат отстранени още преди да станат видими.

Добрата новина е, че някои иновативни продукти за грижа за кожата вече са предназначени за микрокомедони. Това е стадий, предшестващ комедона или пъпка от акне. Когато се прилага този вид лечение, съществуващите микрокомедони се лекуват и се предотвратява появата на нови. Накратко, трябва да стигнем до корена на проблема и да прекъснем порочния кръг!

Добри навици за грижа за кожа, склонна към акне

За да се погрижите за кожа, склонна към акне, първо трябва внимателно да оцените кожата си. Мазна ли е кожата ви? Суха? Имате ли много пъпки? По този начин можете да изберете почистващи и хидратиращи продукти, които са по-подходящи за вашата кожа. Но първият (и най-труден) съвет е следният: не изстисквайте пъпките!

Нашите решения за грижа за склонната към акне кожа

Продукти за грижа за кожата Eau Thermale Avène, предназначени да ви приведат в хармония със собствената ви кожа
От същата гама
Почистващ гел

Почистващ гел

Матира - Почиства - Балансира

BEST SELLER
Термална вода

Термална вода

Успокоява - Възстановява кожната бариера

Обратно към началото