Съдържание

Грижа за склонна към акне кожа при възрастни

Акнето е непредсказуемо: може да ви е оставило на мира като тийнейджър, а след това да се появи за първи път като възрастен. Но също толкова лесно може да се появи отново през тридесетте години, сякаш никога не е напускало. Накратко, акнето при възрастните е колкото объркващо, толкова и често срещано явление, което засяга поне една четвърт от жените. Лечение, прикриване и предотвратяване на влошаването на състоянието: как да се грижите ежедневно за склонната към акне кожа на възрастните? Ние сме тук, за да обясним всичко.

Специфични характеристики на склонната към акне кожа при възрастни

Акнето при възрастните е по-скоро възпалителен тип (големи червени пъпки със или без бял връх) и се намира главно по брадичката, челюстта и горната част на шията. Ако акнето не се лекува, тези понякога дълбоки лезии могат да оставят белези.

Друга разлика в сравнение с акнето при тийнейджърите е, че с възрастта кожата става по-тънка и произвежда по-малко себум. Най-често тя е комбинирана, т.е. мазна в Т-зоната (чело, нос, брадичка) и суха навсякъде другаде. Освен това е по-чувствителна и реактивна. Ето защо изборът на продукти е важен за ежедневната грижа за склонната към акне кожа на възрастните. Особено ако се лекувате и при дерматолог. Важно е да знаете, че някои лечения на акне могат да изсушат кожата.

Колкото повече сменях продуктите, за да се опитам да изсуша пъпките си, толкова по-раздразнена ставаше кожата ми с все по-зачервени пъпки. Откакто използвам продукти за акне за жени и не ги сменям, пъпките ми изчезват с всеки изминал ден.

Осеан, на 29 години

Грижа за склонна към акне кожа при възрастни

Ето няколко съвета за ежедневна грижа за акнеична кожа при възрастни.

 

1. Почистване на склонна към акне кожа при възрастни

Има няколко варианта за нежно отстраняване на замърсявания и грим. Например мицеларната вода за кожа, склонна към несъвършенства, може да се нанася внимателно с памучен тампон и не е необходимо да се изплаква. Ако кожата ви е изсушена от някои процедури, изберете нежен почистващ крем, предназначен за чувствителна и склонна към акне кожа: той ще укрепи и защити кожната бариера. Във всички случаи завършете с напръскване с термална вода, за да успокоите лезиите от акне.

2. Хидратиране на склонна към акне кожа при възрастни

За да премахнете пъпките си, помислете за серум! Тези концентрати на активни съставки са истински стимулатори на ефективността, които се справят перфектно с несъвършенствата. Намаляване на излишния себум, свиване на порите, изглаждане на структурата на кожата и дори намаляване на остатъчните следи: някои продукти могат да правят всичко! Нанесете серума с върховете на пръстите си и не спирайте дотук: тъй като е важно също така да хидратирате кожата си, завършете със защитен, хидратиращ и подобряващ тена дневен крем за кожа, склонна към петна, а вечер - с изглаждащ продукт за почистване на порите и намаляване на остатъчните следи.

 

Добри и непрепоръчителни жестове

picto_apaisant-adoucissant_gris

Термалната вода, съюзник срещу акнето при възрастни жени 

Лечението на тежко акне при възрастни има редица странични ефекти. Появява се зачервяване, кожата се изсушава и става свръхчувствителна. Това повишаване на чувствителността се отразява на качеството на живот до такава степен, че някои пациенти предпочитат да се откажат от лечението.

Термалната вода Avène е успокояващ съюзник за склонната към акне кожа и намалява зачервяването и дискомфорта с една лесна стъпка, без да изсушава кожата. Всичко това в една лесна стъпка? Това е страхотна новина!

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

Слънцето: другият враг на склонната към акне кожа при възрастните

Умереното излагане на слънце е полезно за вашето настроение. Но когато е интензивно, то е много вредно за кожата. Например за склонна към акне кожа при възрастни: ако пъпките сякаш изчезват на слънце, трябва да знаете, че това е само временно. Те ще се върнат дори по-силни веднага щом слънчевите лъчи намалеят и кожата, която е загрубяла под въздействието на слънцето, възвърне обичайната си дебелина. 

Други вредни ефекти на слънцето: подчертава признаците на стареене и оставя малки кафяви петна на мястото на белези от акне. Ежедневно избирайте дневен крем със слънцезащита. А когато сте изложени на интензивна слънчева светлина, прилагайте високо ниво (SPF 50+) и широкоспектърна (анти-UVA и UVB) слънцезащита, особено ако сте на лечение против акне. Някои от тези процедури не се съчетават добре със слънцето.

Често срещани заблуди: слънце и акне

Правилните действия за грижа за склонната към акне кожа на възрастни

Кожата на възрастните, склонна към акне, има характеристики, повече или по-малко подобни на тези на кожата на тийнейджърите, склонна към акне. Но всичко се крие в това „повече или по-малко“: някои продукти, предназначени за тийнейджъри, може да са подходящи за възрастни, но не и други. За да сте сигурни, че сте на прав път, изберете продукти, разработени специално за акне при възрастни!

От същата гама

Нашите решения са специално разработени за възрастни жени

Продукти за грижа за кожата Eau Thermale Avène, предназначени да ви приведат в хармония със собствената ви кожа

BEST SELLER
Термална вода

Термална вода

Успокоява - Възстановява кожната бариера

Обратно към началото