Акне

Акне

Акнето е кожно заболяване, което засяга 90% от юношите. Независимо дали става въпрос за подходящи козметични грижи или за индивидуално лечение, те са адаптирани според сериозността на несъвършенствата и техният ефект е видимо ефикасен.

Мнението на лекаря

Въпроси/Отговори
 • Шоколадът и колбасите са без последствия; разбира се, трябва да има умереност в приеманите количества… и да се осъществява добра хигиена на храненето, която винаги ще бъде благотворна за Вашата кожа, както и за здравето на организма като цяло.

 • Слънцето е фалшив приятел, което понякога Ви кара да вярвате, че ще има благоприятен ефект към вас. Всъщност, докато Вие се излагате на слънце, пъпките се изсушават и черните точки се прикриват от бронзовия загар. Но образуваните микрокисти се проявяват отново след ваканцията. Новообразуваните белези от акне, изложени на слънце, могат да оставят неестетично и дълготрайно кафяво петно. За да се предпазите от тези неприятности, защитете кожата си с умерено излагане в началото и използвайки след това качествени фотозащитни продукти. Ако в момента сте подложени на терапия на акне, обърнете се за съвет към Вашия дерматолог, преди да заминете на ваканция, тъй като някои лечения не се съчетават добре с излагането на слънце.

 • Тези видими на кожата белези сe получават от пъпките при акне. Когато състоянието на акне се излекува, обърнете се към вашия дерматолог, който полезно ще ви посъветва и препоръча подходящото лечение (пилинг, лазер…) за крайно отстраняване.

 • Без излишно старание при почистването… Не се стремете към „изчистването” на Вашата кожа, тъй като това ще доведе до обратния ефект - раздразнение. Подхождайте в грижата с нежност. Дерматологичните сапуни и измиващи гелове „без сапун” се използват за почистване и разгримиране, предпочитайте нежните ежедневни продукти за тази грижа.

 • Да, но зависи как… Изберете внимателно некомедоногенни продукти. Това е най-малката предпазна мярка. Ако искате да прикриете някои малки остатъчни следи по кожата, Дерматологични лаборатории Avène са разработили пълна серия „покриващи” грим продукти, които съчетават ефикасност и безвредност.

Акне

Каква представлява акнето?


Мазна и лъщяща кожа, няколко малки пъпки и черни точки се появяват на бузите или носа..
Това е началото на развитието на акне, което посочва навлизането в пубертета. То представлява прекомерна чувствителност на себумните жлези, които секретират излишък от себум, поради половите хормони, коитобушуват в организма в този важен житейски период.
Загрижеността за това състояние е широко разпространена, тъй като акнето засяга 83% от момичетата и 95% от момчетата…
Тъй като развитието е непредсказуемо- от бързо, почти спонтанно излекуване, до персистирането му, то трябва винаги да бъде взето под сериозно внимание и да бъде обект на подходящо лечение.


Различни форми на акне • Хиперсеборея : това е началният етап на всяка форма на акне. Твърде голяма продукция на себум: кожата лъщи и се появяват малки пъпки.


 • Ретенционно акне : себумът се натрупва в мастните фоликули и довежда до образуването на открити (черни точки) или затворени (бели точки) комедони.

 • Възпалително акне : пролиферация на бактерии и разпукване на фоликулите в дермата; поява на възпаление и на червени папули, които после се изпълват с гной (пустула).


 • Нодуло-кистозно акне: : разширение и възпаление на мастните жлези, които формират гнойни нодули.

Съветите на Вашия лекар
 

 • Лекарства : за всяка форма на акне, лечението е специфично.
- Лека форма на акне: комедонолитични съставки (благоприятстват отстраняването на черни точки) или локални антибиотици за борба с възпалението

- Средна форма на акне: когато лакалните мерки не са достатъчни, трябва да се съчетае с перорално антибиотично лечение. Трябва да се внимава с излагането на слънце (риск от фотосенсибилизация): трябва да фотопредпазите кожата си. Попитайте Вашия лекар
- Тежка форма на акне: прибягването до употреба на изотретиноин е обичайно. Това предписание зависи от лекуващия лекар, поради нуждата от въвеждането на стриктни предпазни мерки, особено за контрацепция. .
Неговото действие обикновено показва впечатляващи резултати


 

 • Продукти и козметични грижи :

Вашият дерматолог или Вашият фармацевт ще Ви посъветва за продуктите за почистване или за лечение, които да са най-подходящи за Вашата кожа и Вашия проблем.

За лечение се предпочитат :
-  нежни продукти, щадящи кожата; 
-  хидратиращи или емолиентни продукти, за да компенсират сухотата на кожата, провокирана от някои лечения; 
-    некомедоногенни продукти, за да възпрепятстват появата на нови черни точки към състоянието Ви…

… и в заключение - продукти, които са специфично подбрани за кожата, склонна към акне.

Изпрати по е-мейл
 • Персонализирани съвети за грижа
 • Специални предложения
 • Коментари за вашите предпочитани продукти

Всяка кожа има специфични нужди,
открийте Вашия ритуал за грижа Eau Thermale Avène.

Започнете сега
 • Препоръчани продукти, за състоянието на Вашата кожа
 • Достъп до Вашите предпочитани продукти и коментари
 • Регистрирайте Вашите покупки, за да възнаградим Вашата лоялност
Регистрирайте се сега

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил