Подготовка на кожата за слънце

Защо е важно да подготвите кожата си за слънцето.

Подготовката на кожата за слънце преди продължително излагане е важна стъпка за кожата, която твърде често забравяме. Тя е особено полезна за хора със светла кожа, алергии или непоносимост към слънцето или просто ако искате да избегнете слънчево изгаряне още с първото си излагане на слънце. Кожата, която дълго време не е била излагана на слънце, е още по-уязвима към първите UV лъчи, на които е изложена. 

 

av_solaires_accessoires_vacances_1x1 577x596

 

Три стъпки, за да подготвите кожата си за слънцето

av_solaires_exfolier_1x1 1620x1620

 

 

Стъпка 1 Ексфолирайте

Ексфолирането няколко дни преди излагане на слънце е най-добрият начин за придобиване на добър тен: така се отстраняват мъртвите клетки и епидермисът получава необходимото пространство, за да произвежда много меланин и тенът да се запази по-дълго. Друго предимство е, че ексфолирането освобождава запушените пори и изглажда структурата на кожата, като ѝ придава сияен вид.

 

Стъпка 2 Защитете

След като сте ексфолирали кожата си и сте готови за плажа, не забравяйте най-важната стъпка: да се предпазите от слънчевите лъчи, когато сте навън. Не можем да го казваме достатъчно често: излагането на слънце никога не е без риск, затова е важно да предпазвате кожата си, като носите дрехи, използвате слънцезащитен крем с висок SPF и стриктно спазвате правилата за излагане на слънце сега е на една ръка разстояние (без слънце между 11 и 16 ч.). Това е единственият начин да се ограничат рисковете от увреждане от слънцето и стареене на кожата: слънчево изгаряне, слънчеви петна и дори рак на кожата. Защитата на кожата е най-добрият начин да постигнете естествен, постепенен и дълготраен тен.

av_solaires_hydrater_1x1 577x566
av_solaires_proteger_1x1 577x588

Стъпка 3 Хидратирайте

За да успокоите кожата си след излагане на слънце и да удължите тена си, не забравяйте да хидратирате кожата си с продукт за след слънце. Слънцето изсушава кожата и я прави по-дебела. Това означава, че изложената на слънце кожа е жадна. Тя трябва да бъде хидратирана и дълбоко подхранена. Кремът ще осигури хранителни вещества за възстановяване на кожната бариера и ще успокои евентуалното прегряване, което може да възникне след излагане на слънце.

Храната също играе важна роля. Пъстрата диета с добре балансирани храни, богати на антиоксиданти, осигурява на кожата всички необходими хранителни вещества, като витамините играят ключова роля, за да се поддържа производството на меланин през лятото.

ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ

Солариуми: внимавайте за опасностите

Ако смятате да посетите солариум, за да подготвите кожата си за лятото, не забравяйте, че изкуствените UV лъчи изобщо няма да ви подготвят за слънцето. Единственото, което правят, е да използват способността на кожата да се защитава от увреждане от слънцето, без да ви предпазват от вредните ефекти на слънцето, като например слънчево изгаряне. Всичко, което ще получите, е допълнителен риск от рак на кожата и ускорено стареене на кожата поради използването на вредни UVA лъчи. Ако искате да придобиете тен преди да се изложите на слънце и не искате да показвате бялата си кожа през първите няколко дни на плажа, изберете автобронзант.

 

От същата гама

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ЗАЩИТА НА НАШЕТО БЪДЕЩЕ

Продукти за грижа за кожата Eau Thermale Avène, предназначени да защитават кожата и да зачитат океаните

SUN BRUME SPF30 Сатенен спрей за тяло

SUN BRUME SPF30 Сатенен спрей за тяло

Предпазва - Защитава

SUN SPF30 Олио за тяло

SUN SPF30 Олио за тяло

Предпазва - Подхранва - Защитава

SUN SPF50+ Стик за чувствителни зони за лице и тяло

SUN SPF50+ Стик за чувствителни зони...

Предпазва - Защитава

Обратно към началото